Ausztria rejtett kincsei

1 napos buszos kirándulás a Thayatal Nemzeti Parkba, egy igazi tavaszi bemelegítő túra!

A határszéli fekvésnek és a nehéz megközelíthetőségnek köszönhetően a Thayatal Nemzeti Park és a völgy erdői teljes érintetlenségében tárulnak elénk. A parányi területen megtalálható az Ausztriában honos növények csaknem fele. Ami pedig néhány éve még elképzelhetetlen volt, az mára valóság: a nemzeti park egy része Csehországban fekszik és minden további nélkül felfedezhető egy határokat átszelő gyalogos túra keretén belül.
“Szuper időben, jó csapattal, csodás tájakon....röviden ennyi. Nem először túráztam veletek, de nem is utoljára :) Köszönjük a szép élményeket -...”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

Könnyű kirándulás, átlagos erőnléttel teljesíthető.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap

Élménybeszámolók

» Dürnstein őszi kirándulás - Radics Ákos, 2016. szeptember. 26
» Rax gyalogtúra 2018 tavasz - Radics Ákos, 2018. május. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Hardegg, Thayatal Nemzeti Park, Merkersdorf, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás Budapesten 04.45-kor, indulás 05.00 órakor. 
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az osztrák-cseh határszélen megbújó Hardegg városkába. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk hogy bejárjuk a Thaya folyó völgyének gyönyörű ösvényeit. Csodálatos érintetlen területen halad útvonalunk, hol a folyó medret követve hol felkapaszkodva feledhetetlen panorámát nyújtó kilátópontokra. A növényvilág szerelmeseinek igazi paradicsoma ez, a Thaya-völgyben elég ha követjük a folyókanyarulatokat, és mindjárt egészen másként néz ki az erdő. Néhány növénnyel benőtt rom és vár emlékeztet arra, hogy a völgyben nem mindig voltak olyan békések az idők, mint manapság. Túránk végén a Kaja patak völgyén keresztűl térünk vissza Merkersdorf falu parkolójában lévő buszunkhoz.
Késő este érkezünk Budapestre.
Menetidő: 6 óra; távolság: 15 km, szint: 370 méter

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

fakultatív várbelépő, 3 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő/túrabakancs, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszereléseknek, esőkabát, enni-inni való. 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, és minimum 1,5 liter innivalót. Csak a túra kezdő és végpontján van lehetőség ételt-italt vásárolni.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
35 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Tápiószecső
5.0
Profi túravezetők , akik ráadásul nagyon jó fejek. A saját tempódban túrázhatsz velük.
Budapest, XI. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Mint mindig most is csak a legnagyobb elismeréssel tudok nyilatkozni. Pontos indulás, ragyogó szervezés és túravezetés. Ákos és Csongor mindig figyelembevette a csoport érdekét és alternativákat ajanlott ahol lehetőség volt rá. Köszönjük a szuper napot!
Budapest.
4.5
Nagyon kellemes túra volt. A leírásból kicsit könnyebbre számítottam, a 12 km-es táv és 300 m-es szint emelkedés alapján. Ez a valóságban két durva emelkedőt jelentett. A két túravezető lazán és szellemesen kezelte a panaszokat, valamint a nagyon változékony időjárást. Még rövid jégeső is volt. A túra végén két alternatív lehetőség is volt a célbaérésre. Tetszett Csongor széleskörű botanikai tudása. Összességében, nagyon jól éreztem magam.
6
Tápiószecső
5.0
Csodaszép hely. Profi , segítőkész túravezetők , sofőrök.
Mindenki a saját tempójában teljesíthette a túrát.
Csongor és Ákos mindenre , mindenkire figyelt .
Első utunk volt az irodával.
Jövünk még.
5.0
<szöveg nélkül>
Bp
5.0
Köszönet, a szép túráért!
Bp
5.0
Könnyen teljesíthető, kellemes séta, Ausztria egyik kis "ékszerdobozában".
A megszokott kedves, jól szervezett túravezetéssel. Biztonságos utazással.
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Kiskunhalas
5.0
Szuper időben, jó csapattal, csodás tájakon....röviden ennyi. Nem először túráztam veletek, de nem is utoljára :) Köszönjük a szép élményeket - ismét. Részemről 5* :)
Érd
5.0
Gyönyörű tavaszi időnk volt ehhez a túrához. A szervezés a szokásos és megszokott módon kifogástalan volt, A túravezetők (mind a négyen !) igyekeztek elmesélni, megmutatni a lehető legtöbbet nekünk erről a kevéssé ismert pici, de annál szebb nemzeti parkról. Szedhettünk medvehagymát is, mert volt bőven :) És Csongornak külön hála A Hegyről lecipelt kövekért :D
Dunaújváros
4.8
Szuper a szervezés, szuper az utaztatás, szuper a túravezetés.
Nagyon jó program
Budapest, VI. kerület
5.0
A táj varázslatos volt és az időjárás is kegyeibe fogadott minket. Külön köszönet Ákosnak és csapatának a figyelmességükért és a segítőkézségükért.
Már készülünk is a következő túrára.
Budapest, III. kerület
5.0
Jól szervezett, kényelmes túrán vehettünk részt. A Thayatal Nemzeti Park nyújtotta gyönyörű látványhoz csodás időjárás, verőfényes napsütés társult. Matyi és Csongor segítőkészsége, felkészültsége is hozzájárult ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát. Külön kiemelném, hogy az egész túra során megfelelő időbeosztás érvényesült, mindenki a saját tempójában haladhatott, lehetőség nyílt szebbnél szebb fotók készítésére. Nem is ragoznám tovább: Ezt a túrát mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kiskunhalas
5.0
Ismételten nagyon jó kis tavaszi túrát sikerült összehoznotok, az idő tökéletes volt, az út is, Csongor, Matyi pedig a már megszokott magas színvonalat "hozták". A váratlan kis problémákat azonnal megoldották. Az út végén a buszcsere kis meglepetést okozott, de gondot nem.Ismét 5* .
Budapest, IV. kerület
5.0
Csak rébuszokban mint mindig ;-)
Budapest, XVIII. kerület
4.5
Nagyon szép a nemzeti park, ahol jártunk, épp nyílt a hóvirág, a májvirág, gyönyörű volt így a táj.
A túravezetők figyeltek az utasokra.
Nyíregyháza
5.0
Könnyű túra nagyon szép tájon. Örülök, hogy ismét az utazom.com-mal kirándulhattam!
Budapest, XI. kerület
4.8
Minden érintettnek köszönet a 2017. szeptember 23-i túráért. Fizikailag ugyan jobban esett volna, ha a nehezebb szakasz nem a túra végére, hanem az elejére kerül, de ez nyilván nem kivitelezhető.
Üdvözlettel
Hegyeshalmi Mária
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!