Rax-Alpok gyalogtúra

Egynapos kirándulás a Rax fennsíkon keresztül a Heukuppe csúcsára

A legközelebbi ausztriai 2000 méteres csúcs fantasztikus gerinctúrával, és pazar panorámával várja a kihívást kedvelőket. Csodálatos környezetben túrázva járjuk be a Rax fennsíkot, érintjük menedékházait, a csúcsról pedig páratlan a rálátás a környező hegyekre. 1 nap 3 csúcs! Ha szeretnél egy izgalmas szép napot pazar alpesi környezetben, tarts velünk!
“Minden tekintetben egy felkészült, super csapat. Maximális odafigyeléssel és segítőkészséggel az extrém helyzeteket is nagyon jól kezelték....”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Nehézség:

 Közepes nehézségű túra. Ha szoktál túrázni, sportolni nem okoz gondot a napi szintemelkedés és táv megtétele!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autóbuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-29 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Rax felvonó, Ottó menedékház, Seehütte, Karl Ludwig menedékház, Heukuppe (2007 méter), Prein hágó, Budapest

Korán reggel 04.45-kor találkozunk Budapesten,  indulás 05.00 órakor!
Néhány órás utazással érkezünk meg a Rax hegytömbje alatti Reichenau városka határában lévő Rax-Seilbahn alsó állomásához. Miután felszerelésünket magunkhoz vettük a felvonó segítségével néhány perc alatt az 1547 méter magasan fekvő Rax-fennsíkra érkezünk. Innen kényelmes ösvényen indulunk túránkra az Otto menedékház mellett álló kilátóhoz, ahol lenyűgöző látvány fogad bennünket. Tovább folytatva utunkat érjük el a Jakobskogel 1736 méteres csúcsát ahonnan rövid szünet után egy fantasztikus panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érkezünk a Preiner Wand 1738 méteren álló keresztjéhez. Itt megpihenve az alattunk elterülő völgyek alpesi hangulatú falvainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Lejjebb ereszkedve érintjük a Seehütte kis menedékházát majd ismét felfelé vesszük az irányt, célunk a plató túlsó szélén, 1804 méteren álló Karl Ludwig menedékház. Itt megpihenünk, majd  felbaktatunk a ház fölé magasodó Heukuppe csúcsára, (2007 méter) ahol nagyszerű kilátás fogad bennünket, láthatjuk az alant elterülő csodálatos völgyeket és az Alpok közeli csúcsait. A csúcscsokik elfogyasztása után visszaereszkedünk a menedékház irányába, majd tovább a hágóban várakozó buszunkhoz. A késő délutáni órákban élményekkel feltöltődve hazaindulunk.
Budapestre késő este érkezünk (22-23 óra).
Táv: 16 km. szint: fel 550 méter le: 950 méter, menet idő: 7.5 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

21.50 euro/fő felvonó. 

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli, túracipő vagy bakancs. Egy kis hátizsák, a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, túrabot, esőkabát.  Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
58 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Pilisvörösvár
5.0
Életem egyik legszebb élménye volt! Köszönet a túravezetőknek, Csongornak, Ákosnak,Daninak, nagyon profik! A szervezés is profi volt. Még biztos, hogy részt fogok venni a túráikon!
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Jól esett hosszú idő után ismét magashegyen túrázni. Szép időben, jó túravezetőkkel, jó társaságban.
Üdv.
Budapest
5.0
Profi szervezés, látványos túraútvonal, a túravezetők figyeltek mindenkire. Szép időt fogtunk ki, sokkal jobb volt a túra mint vártam.
Szentendre
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Bp.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Minden tekintetben egy felkészült, super csapat.
Maximális odafigyeléssel és segítőkészséggel az extrém helyzeteket is nagyon jól kezelték.
A jó hangulat pedig mindig velünk van :-)
Budapest
5.0
A párommal vettünk részt a túrán, nagyon összeszedett volt a szervezés, a túravezetők mellett a rossz idő ellenére is végig biztonságban éreztük magunkat. Az időjárás lehetett volna kegyesebb hozzánk, de így is gyönyörű volt a környezet.
Amit hátrányként tudnék említeni, az talán a túra tempója, jobb lett volna kicsit lassabb ütemben menni.
Összességében nagyon pozitív élményben volt részünk, köszönjük!
Ráckeve
5.0
Nagyon tetszett a túra, bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk.
Pomáz
4.5
Remek túra, remek túravezetőkkel!
Budapest
5.0
Ajánlom!
Budapest, XV. kerület
5.0
Igazi élménytúra! Gyönyörű a táj, kellemes a szintkülönbség. Van idő nézelődni sok érdekes és hasznos információt osztott meg velünk Ákos. Ha valaki nem egy kemény sportteljesítményre vágyik hanem élvezni a hegyek szépségét azoknak mindenképp ajánlom!
Százhalombatta
5.0
Kedves Lányok, Fiúk!
Eddigi utazásaim legjobb túrája volt. Teljesítményileg is talán ez első "húzós" gyalogtúrám. Ákosom és persze a többi munkatárs a max. nyújtották. A háttér információk tudásbeli élménnyel is növelték az utazás értékét.
Fantasztikus idő, fantasztikus utazás, fantasztikus vezetés és fantasztikus túra. Köszi mindenkinek.
További hasonló jó túrákat és sok sikert Mindenkinek.
Üdv Győző
Győr
5.0
Nagyszerű túrán vettünk részt profi túravezetőkkel csodálatos időben.
Budapest
5.0
Szuper kis túra volt és nagyon jó volt a túravezetés! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!