Rax-Alpok gyalogtúra

Rax-Alpok gyalogtúra

Egynapos kirándulás a Heukuppe 2007 méteres csúcsára

A legközelebbi ausztriai 2000 méteres csúcs gyönyörű túraösvényekkel, és pazar panorámával várja a kihívást kedvelőket.Egynapos buszos kirándulásunkon csodálatos környezetben túrázunk, a csúcsról pedig páratlan a rálátás a környező hegyekre. Ha szeretnél egy szép napot a Rax-Alpok világában, tarts velünk!

Főoldal Európa AlpokRax-Alpok gyalogtúra

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utasbiztosítást valamint az útlemondási biztosítást.
Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
25-35 fő
Kinek ajánljuk: 

Egynapos túránkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik még nem jártak 2000 méteres hegyekben, vagy nem túráztak ezen a vidéken, és szeretnék megismerni a Rax-Alpok világát.

Program: 

1.nap: Budapest, Prein hágó (1070 méter), Karl Ludwig menedékház, Heukuppe (2007 méter), Budapest

Találkozás 5.00órakkor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.15-kor.
Néhány órás utazással érkezünk meg a Rax hegytömbje alatti Prein hágóba. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és egy fantasztikus hegyi ösvényen vágunk neki az utuknak. Első célunk a fennsík szélén, 1804 méteren álló Karl Ludwig menedékház. Látványos erdei útvonalon haladva jutunk el a völgy végén magasodó sziklafalakhoz, ahonnan egy meredek kaptató leküzdése után érjük el a házat. Itt megpihenünk, majd a közeli kis kápolnát érintve felbaktatunk a ház fölé magasodó Heukuppe csúcsára, (2007 méter) ahol nagyszerű kilátás fogad bennünket, láthatjuk az alant elterülő csodálatos völgyeket és az Alpok közeli csúcsait. A csúcscsokik elfogyasztása után visszaereszkedünk a menedékház irányába, majd tovább a hágóban várakozó buszunkhoz. A délutáni órákban élményekkel feltöltődve hazaindulunk.
Budapestre késő este érkezünk (22-23 óra).
Túratáv: 14 km, menetidő 6,5 óra, szintkülönbség 950 méter fel/le

További információ

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
» Hótalpakkal a Stuhleck csúcsára - Szenczi Zsolt, 2013. január. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Stuhleck - Egy nap élménye - Hudanik Zsolt, 2012. február. 20
Hasonló utazások, nyaralások:
» Francia-Alpok gyalogtúra - 9 nap
» Ausztria, Rax-fennsik gyalogtúra - 1 nap
» Túra a Hochwechsel (1743 méter) csúcsára - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, és a túravezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezéseket, és az utasbiztosítást valamint az útlemondási biztosítást.
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a  enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt  is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Nehézség

 A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Étkezés: 
Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!