Rax-Alpok gyalogtúra

Egynapos kirándulás a Rax fennsíkon keresztül a Heukuppe csúcsára

A legközelebbi ausztriai 2000 méteres csúcs fantasztikus gerinctúrával, és pazar panorámával várja a kihívást kedvelőket. Csodálatos környezetben túrázva járjuk be a Rax fennsíkot, érintjük menedékházait, a csúcsról pedig páratlan a rálátás a környező hegyekre. 1 nap 3 csúcs! Ha szeretnél egy izgalmas szép napot pazar alpesi környezetben, tarts velünk!

GARANTÀLT INDULÂS!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autóbuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-29 fő

Nehézség:

 Közepes nehézségű túra. Ha szoktál túrázni, sportolni nem okoz gondot a napi szintemelkedés és táv megtétele!

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. október. 21
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2020. október. 20
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. október. 18
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2019. június. 15
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Minden tekintetben egy felkészült, super csapat. Maximális odafigyeléssel és segítőkészséggel az extrém helyzeteket is nagyon jól kezelték....”
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Rax felvonó, Ottó menedékház, Seehütte, Karl Ludwig menedékház, Heukuppe (2007 méter), Prein hágó, Budapest

Korán reggel 05.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparlolóban,  indulás 05.15 órakor!
Néhány órás utazással érkezünk meg a Rax hegytömbje alatti Reichenau városka határában lévő Rax-Seilbahn alsó állomásához. Miután felszerelésünket magunkhoz vettük a felvonó segítségével néhány perc alatt az 1547 méter magasan fekvő Rax-fennsíkra érkezünk. Innen kényelmes ösvényen indulunk túránkra az Otto menedékház mellett álló kilátóhoz, ahol lenyűgöző látvány fogad bennünket. Tovább folytatva utunkat érjük el a Jakobskogel 1736 méteres csúcsát ahonnan rövid szünet után egy fantasztikus panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érkezünk a Preiner Wand 1738 méteren álló keresztjéhez. Itt megpihenve az alattunk elterülő völgyek alpesi hangulatú falvainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Lejjebb ereszkedve érintjük a Seehütte kis menedékházát majd ismét felfelé vesszük az irányt, célunk a plató túlsó szélén, 1804 méteren álló Karl Ludwig menedékház. Itt megpihenünk, majd  felbaktatunk a ház fölé magasodó Heukuppe csúcsára, (2007 méter) ahol nagyszerű kilátás fogad bennünket, láthatjuk az alant elterülő csodálatos völgyeket és az Alpok közeli csúcsait. A csúcscsokik elfogyasztása után visszaereszkedünk a menedékház irányába, majd tovább a hágóban várakozó buszunkhoz. A késő délutáni órákban élményekkel feltöltődve hazaindulunk.
Budapestre késő este érkezünk (22-23 óra).
Táv: 16 km. szint: fel 550 méter le: 950 méter, menet idő: 7.5 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

14 euro felvonó. (2019 ár)

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli, túracipő vagy bakancs. Egy kis hátizsák, a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, túrabot, esőkabát.  Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
 

Étkezés: 
Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
49 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Bp.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Minden tekintetben egy felkészült, super csapat.
Maximális odafigyeléssel és segítőkészséggel az extrém helyzeteket is nagyon jól kezelték.
A jó hangulat pedig mindig velünk van :-)
Budapest
5.0
A párommal vettünk részt a túrán, nagyon összeszedett volt a szervezés, a túravezetők mellett a rossz idő ellenére is végig biztonságban éreztük magunkat. Az időjárás lehetett volna kegyesebb hozzánk, de így is gyönyörű volt a környezet.
Amit hátrányként tudnék említeni, az talán a túra tempója, jobb lett volna kicsit lassabb ütemben menni.
Összességében nagyon pozitív élményben volt részünk, köszönjük!
Ráckeve
5.0
Nagyon tetszett a túra, bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk.
Pomáz
4.5
Remek túra, remek túravezetőkkel!
Budapest
5.0
Ajánlom!
Budapest, XV. kerület
5.0
Igazi élménytúra! Gyönyörű a táj, kellemes a szintkülönbség. Van idő nézelődni sok érdekes és hasznos információt osztott meg velünk Ákos. Ha valaki nem egy kemény sportteljesítményre vágyik hanem élvezni a hegyek szépségét azoknak mindenképp ajánlom!
Százhalombatta
5.0
Kedves Lányok, Fiúk!
Eddigi utazásaim legjobb túrája volt. Teljesítményileg is talán ez első "húzós" gyalogtúrám. Ákosom és persze a többi munkatárs a max. nyújtották. A háttér információk tudásbeli élménnyel is növelték az utazás értékét.
Fantasztikus idő, fantasztikus utazás, fantasztikus vezetés és fantasztikus túra. Köszi mindenkinek.
További hasonló jó túrákat és sok sikert Mindenkinek.
Üdv Győző
Győr
5.0
Nagyszerű túrán vettünk részt profi túravezetőkkel csodálatos időben.
Budapest
5.0
Szuper kis túra volt és nagyon jó volt a túravezetés! :)
Győr
5.0
I. osztályú vezetés mellett szuper túra, köszönjük.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Időben indultunk, gördülékenyen ment minden az úton. A gyalogtúra tempója, a pihenők, a túravezetők által megosztott plusz infók mind nagyon jók voltak. Szerencsénk volt az idővel is, nagyon szép arcát mutatta az Alpok. Danit és Ákost jó szívvel ajánlom, nagyon felkészült és megbízható túravezetők. Köszönöm az élményt :-)
Győrújbarát
5.0
Kiváló szervezés, jó társaság! Ezt az időjárás sem tudja elrontani!
Budapest, XI. kerület
5.0
Klassz volt
Budapest, XIV. kerület
5.0
A túra nagyon jó volt, mindennel elégedett voltam.
Budapest
5.0
Kellemes túra, profi túravezetőkkel. Az út során rendben volt minden, mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kellemes napot eltölteni a Rax-Alpokban.
Budapest, VI. kerület
5.0
.Szuper túra volt.A túrabot nagy segítséget jelent, aki tud vigyen magával.
Tolnamegye
5.0
Szuper volt minden! Máskor is megyünk! Köszönjük szépen!
8000
5.0
Ismerőseim ajánlására vettem részt a túrán, csupa jót mondtak az eddígi tapasztalataik alapján. Én is maximálisan elégedett voltam, csak ajánlani tudom.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!