Alpesi kirándulás Ausztriában

Egynapos buszos kirándulás a Dürre Wand-i Alpokba

A Schneeberg lábánál elterülő csodálatos környezete lágy vonulatokkal, virágos alpesi rétekkel, árnyat adó hatalmas fenyvesekkel várja túrázókat. A Dürre Wand-i Alpok fantasztikus környezete ideális helyszíne a kikapcsolódásnak egy nagyszerű túra keretében, menedékházzal, vízeséssel színezve. Nagyszerű kikapcsolódás azoknak akik szeretnék megismerni a közeli Alpok eldugott területeit.
“Szép volt, jó volt! A busz kényelmes, a buszvezetők udvariasak. A túravezetőkről csak felső fokon tudok beszélni! Maga a túra - hatalmas élmény...”

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúra, kevés szintemelkedéssel, gyerekeknek, és családoknak is ajánlott, mert nem a teljesítmény az elsődleges cél, hanem a csodálatos környezetben eltöltött minőségi pihenés.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-30 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap – Budapeset, Losenheim 700 méter,Schober 1217 méter, Mamauwiese, Sebastian vízesés, Budapest

Találkozó 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor.
Egynapos túránk a Gutensteini Alpok csodálatos vidékének egy részét érinti. Utunk pompás, színes dombok között, hatalmas fenyveseken keresztül vezet. Menet közben remek kilátás nyílik a Schneeberg 2076 méter csúcsára, impozáns sziklafalaira, és gyönyörködhetünk a hamisítatlan alpesi tájban.A Schober lábánál álló kis kápolnánál tartunk egy rövid pihenőt majd nekiveselkedünk az emelkedőnek. A csúcsról fantasztikus kilátás nyílik a Gutensteini Alpok lágy vonulataira, völgyeire. Innen egy gyönyörű panorámás gerincen haladva érjük el az Öhler 1183 méteres csúcsát majd leereszkedünk a völgybe ahol Mamauwiese menedékházban tartunk pihenőt. Visszafelé az utunkkal párhuzamosan futó hegyi patakot követve érjük el a fantasztikus 20-25 méter magas Sebastian vízesést. Innen csak egy kellemes levezető séta vár ránk a parkolóig ahol a buszunk vár. A késő esti órákban (22-23 óra) érkezünk Budapestre. 
Táv: 15 km, szint:  650 méter, menetidő: 6 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

a teljes részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Öltözet: A napi túrákhoz egy, 20-25 literes hátizsák használata ajánlott amibe esőkabát, elemózsia, és víz kerül. Célszerű egy kényelmes túracipőt vagy bakancsot húzni a túrára.
Figyelem! Aktív túráinkon a busz tisztaságát óvandó, váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj szendvicset amit napközben elfogyasztasz. Pl. aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek jól esik menet közben. Út közben csak a menedékházban van víz vásárlási lehetőség, minnimum 1,5 liter vizet hozz magaddal.

Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel őssz derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 8 - 10 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során kb. 20-30 literes hátizsák legyen nálad, amibe a személyes iratainkat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
5.0
<szöveg nélkül>
Szentes
5.0
A túra csodálatos volt!
Szeretném megköszönni a két túravezető, Réka és Ákos segítségét. Olyan mély szeretet, emberség és természetes jókedv volt bennük végig, amivel átsegítettek engem a nehéz szakaszokon. Én voltam a túrán a gyenge láncszem és elhitették velem, hogy még tudom csinálni, és ennél többre is képes lennék.
Köszönöm!
Őrbottyán
5.0
Minden rendben volt!
5.0
<szöveg nélkül>
1147 Budapest XIV.
5.0
Köszönöm a túravezetőnek ezt a csodálatos napot és a szervezést az irodának.
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértem vissza. Az idő is nagyon kedvezett a túrának. Csodálatos helyen túrázhattam.
Budapest, XIII. kerület
5.0
Tapasztalt sofőrök,felkészült,kedves,türelmes túravezetők.....csodaszép napot kaptunk az irodától....!!!!!
Budapest
5.0
A rossz idő ellenére nagyon jó volt a kirándulás. Szívesen megyek máskor is
Budapest, XIII. kerület
5.0
Különösen kiemelném Dani és Szilvi rátermettségét, segítőkészségét és rugalmasságát.
Gyál
5.0
Maximális pontszám mindenkinek, az időjárásnak is. A hűtőmágnes ötlet nagyon király, mindenki nagyon örült neki, akinek első azért mert kellemes meglepetés, a többieknek pedig mert bővült a "kollekció".
Dunaújváros
5.0
Szép volt, jó volt! A busz kényelmes, a buszvezetők udvariasak. A túravezetőkről csak felső fokon tudok beszélni! Maga a túra - hatalmas élmény, volt ott minden (csak eső nem, szerencsére). Köszönjük az Irodának és a túravezetőknek ezt a csodálatos napot!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Mindennel meg voltunk elégedve.
Budapest, XIII. kerület
4.8
A túraleírás alapján könnyebb és kevésbé megerőltető útra számítottam, de ennek ellenére tetszett és a túravezető is kellőképpen odafigyelt mindenkire.
Bugyi
5.0
Köszönöm szépen a szervezést és a túrát. Azt kaptam amit vártam. Jól éreztem magam.
Budapest
5.0
Nagyon élvezetes, családias hangulatú, teljesíthető túra volt. A túravezetők nagyon tapasztaltak. A terület gyönyörű, érdemes ellátogatni ide! :)
Budapest, IX. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
London
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!