Alpesi kirándulás Ausztriában

Egynapos buszos kirándulás a Dürre Wand-i Alpokba

A Schneeberg lábánál elterülő csodálatos környezete lágy vonulatokkal, virágos alpesi rétekkel, árnyat adó hatalmas fenyvesekkel várja túrázókat. A Dürre Wand-i Alpok fantasztikus környezete ideális helyszíne a kikapcsolódásnak egy nagyszerű túra keretében, menedékházzal, vízeséssel színezve. Nagyszerű kikapcsolódás azoknak akik szeretnék megismerni a közeli Alpok eldugott területeit.
“Szép volt, jó volt! A busz kényelmes, a buszvezetők udvariasak. A túravezetőkről csak felső fokon tudok beszélni! Maga a túra - hatalmas élmény...”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúra, kevés szintemelkedéssel, gyerekeknek, és családoknak is ajánlott, mert nem a teljesítmény az elsődleges cél, hanem a csodálatos környezetben eltöltött minőségi pihenés.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-30 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap – Budapeset, Losenheim 700 méter,Schober 1217 méter, Mamauwiese, Sebastian vízesés, Budapest

Találkozó Budapesten  05.00-kor a  indulás 05.15-kor.
Egynapos túránk a Gutensteini Alpok csodálatos vidékének egy részét érinti. Utunk pompás, színes dombok között, hatalmas fenyveseken keresztül vezet. Menet közben remek kilátás nyílik a Schneeberg 2076 méter csúcsára, impozáns sziklafalaira, és gyönyörködhetünk a hamisítatlan alpesi tájban.A Schober lábánál álló kis kápolnánál tartunk egy rövid pihenőt majd nekiveselkedünk az emelkedőnek. A csúcsról fantasztikus kilátás nyílik a Gutensteini Alpok lágy vonulataira, völgyeire. Innen egy gyönyörű panorámás gerincen haladva érjük el az Öhler 1183 méteres csúcsát majd leereszkedünk a völgybe ahol Mamauwiese menedékházban tartunk pihenőt. Visszafelé az utunkkal párhuzamosan futó hegyi patakot követve érjük el a fantasztikus 20-25 méter magas Sebastian vízesést. Innen csak egy kellemes levezető séta vár ránk a parkolóig ahol a buszunk vár. A késő esti órákban (22-23 óra) érkezünk Budapestre. 
Táv: 15 km, szint:  650 méter, menetidő: 6 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

a teljes részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Öltözet: A napi túrákhoz egy, 20-25 literes hátizsák használata ajánlott amibe esőkabát, elemózsia, és víz kerül. Célszerű egy kényelmes túracipőt vagy bakancsot húzni a túrára.
Figyelem! Aktív túráinkon a busz tisztaságát óvandó, váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj szendvicset amit napközben elfogyasztasz. Pl. aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek jól esik menet közben. Út közben csak a menedékházban van víz vásárlási lehetőség, minnimum 1,5 liter vizet hozz magaddal.

Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel őssz derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 8 - 10 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy kis hátizsák legyen nálad, amibe a személyes holmikat, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
5.0
40 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Gyúró
5.0
Fantasztikus Alpesi réteken és hegyeken jártunk. Volt napsütés, felhő, eső, minden ami egy ilyen hegyi túrához kell.A menedékházban ettünk a helyi finomságokból. Nekem ez volt életem első hegyi túrája, és nagyon nagyon tetszett. Noémi volt a túravezetőnk. A nehezebb részeken mindenkinek segített. Mellette nagyon jó volt túrázni. Alig várom mikor megyünk legközelebb.
Fonyód
5.0
Most voltam először az Utazom.com irodával és nagyon jól éreztem magam. Gyönyörű útvonalakon jártunk :) Noémi kedves, türelmes, segítőkész volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Köszönöm a szervezést! :)
Tata
4.0
Kellemes utazás után nagyszerű túrában volt rèszünk.
Köszönjük!
Budapest - XVIII. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Gyönyörű helyen voltunk.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Profi volt a szervezes es a turavezeto is. Volt alternativa annak,aki konnyebb utvonalat valasztott( vagy nehezebbet) minden nagyon olajozottan ment. Azt kaptam amit vartam,nagyon jo elmeny volt.
5.0
Kényelmes busz, szép útvonal, jó túravezetők!
4.8
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest VI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Nagyon jó nap volt - köszönöm! :)

A szervezés tökéletesen professzionális - a precizitás és a rugalmasság legjobb kombinációja.

A csapatvezetők valódi vezetést biztosítanak, ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszik az egyéni kéréseket, igyekeznek választható opciók megteremtésével mindenki számára megfelelő és élvezetes alternatívakat kínálni, akar helyben, teljesen spontán is.

Sugárzik belőlük, hogy őszintén nagyon szeretik, amit csinálnak, és ez bármilyen csoportot azonnal nyitott és vidám légkörre hangol. :)
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Szentes
5.0
A túra csodálatos volt!
Szeretném megköszönni a két túravezető, Réka és Ákos segítségét. Olyan mély szeretet, emberség és természetes jókedv volt bennük végig, amivel átsegítettek engem a nehéz szakaszokon. Én voltam a túrán a gyenge láncszem és elhitették velem, hogy még tudom csinálni, és ennél többre is képes lennék.
Köszönöm!
Őrbottyán
5.0
Minden rendben volt!
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!