Az olcsó fapados repülőjegyek titka

A fapados légitársaságok törekednek arra, hogy a flottájuk egy adott géptípusból álljon és annak az életkora ne haladja meg a pár évet. Köztudott, hogy a fiatal gépek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak és megbízhatóan, szinte meghibásodás nélkül üzemelnek, így nem kell állandóan szervízelni – jobban tervezhető a menetrend. Az pedig, hogy a flottában egy géptípus van az alkatrészek pótlása is egyszerűbb egy-egy géphez és az egy típusra specializált szerelőkből is kevesebb szükséges. Ezek miatt lehetséges az, hogy a fapados légitársaság repülői szinte megállás nélkül a levegőben tudnak lenni és folyamatosan repülnek.

A diszkont légitársaságok döntőtöbbsége nem egy adott város főrepülőterére, illetve nem azon városokba repül, ahova a hagyományos légitársaságok többsége, ezzel csökkentve az üzemeltetési költségeket. A repülőtereken csak és kizárólag az alap szolgáltatásokat veszik igénybe, amire kifejezetten szükség van és pl. a takarítást a járaton szolgálatot teljesítő személyzet végzi.

A fenti okok miatt egy adott járat üzemeltetési költségét alacsonyan tudja tartani a légitársaság, de az olcsóság nem megy a biztonság rovására.

A másik ok, hogy a légitársaságok repülőjegy áraiban az alapszolgáltatás van benne, ami nem más, hogy el lehet jutni A-ból B-be, azonban ezenfelül mindenért fizetni kell: az ülőhelyért, a kényelmesebb beszállásért, a fedélzeti ellátásért, a poggyászért, van ahol a kézipoggyászért is.

Ezek miatt lehetséges az, hogy néha tényleg fillérekből lehetséges a repülőjegy vásárlása.

Tippek az olcsó fapados repülőjegyek foglalásához

Foglaljunk szakaszosan: ha egy útvonalon több légitársaság is üzemeltet járatokat, akkor nézzük meg azt a lehetőséget, hogy oda az egyikkel, vissza a másik társasággal utazunk.
Legyünk rugalmasak: általában a légitársaság nem csúcsidőszakban közlekedik, így vagy korán reggel, vagy későn indulnak a járatok.
Legyünk tudatosak: a foglalás pillanatában érdemes kiválasztani, hogy milyen poggyásszal utazunk, mivel van ahol annak utólagos foglalása plusz díjjal jár
Figyeljük az akciókat: mivel egy-egy célállomás bevezetésekor, vagy a csak egy napig érvényes foglalási akcióban kedvezőbben foglalhatunk repülőjegyet

Amire nagyon kell figyelni fapados repülőjegyek foglalásánál

  1. az árak percenként változhatnak, így ha látunk egy árat, akkor nem garantált, hogy az másnap is, vagy akár 5 perc múlva is ugyanannyi lesz, így nem szabad a repülőjegy vásárlást egy jó ár esetében elhúzni, hanem le kell rá csapni! Határozzon meg magának egy árat, amelyet el tud fogadni az adott járatért, és ha ezen belülre esik a légitársaság ajánlata, ne habozzon a foglalásban.
  2. a megvásárolt repülőjegyek megváltoztatása, módosítása (dátum, név) csak költséges módon lehetséges, törölni pedig egyáltalán nem lehet még egészségügyi okok miatt sem – emiatt ajánljuk, hogy az útlemondási biztosítás megkötését, amely lehetővé teszi a nem várt események (baleset, betegség) miatt lemondott repülőjegyek árának a visszatérítését
  3. a légitársaság járat késés és törlés esetén természetesen az erre vonatkozó szabályok szerint jár el, így minden esetben, ha a légitársaság hibájából hiúsul meg az utazás, kártalanít. Ez igaz mindegyik társaságra.
Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás