Új kézipoggyász szabályok a Wizzairnél és Ryanairnél

 

2018. október 10-i hír, hogy a Wizzair ismét jelentősen átalakította a kézi- és feladott poggyászokra vonatkozó szabályokat, követve a Ryanair hasonló lépését.

Az ismételt változtatás eredményeképpen mindkét légitársaságnál csak egy darab kis méretű táska (laptop, kameratáska, egy kis hátizsák vagy női táska) szállítását tartalmazza a repülőjegy ára, mindet más poggyászért, még a korábban fedélzeti poggyászként ismert gurulós kézipoggyászért is fizetni kell. 

A Wizzair esetében a változtatás az október 10-e után vásárolt és november 1. utánra szóló repülőjegyekre vonatkozik.

 

Ezek most a szabályok a Wizzairnél:

Minden utas magával vihet a fedélzetre egy darab, legfeljebb 40×30×20cm méretű ingyenes kézipoggyászt, amelyet az előttük található ülés alatt kell elhelyezniük. A szabályozás 2018. november 01-től minden repülőjegyet érint. Természetesen ha vásárolunk plusz szolgáltatásokat akkor vihetünk magunkkal több kézipoggyászt is, és nagyobb méretűt is. Alább foglaltuk össze a lehetőségeket.

A WIZZ Priority szolgáltatást megvásároló utasok továbbá egy darab, legfeljebb 55×40x23 cm méretű, nagyobb kézipoggyászt is felvihetnek az utastérbe. Fontos tudni, hogy egy járatra csak korlátozott számú WIZZ Priority szolgáltatást kínál a légitársaság, tehát nem minden utazó tudja majd foglalni, ezért érdemes már foglaláskor választani a lehetőséget.

A Wizz Air egy új, 10 kg tömegű feladott poggyászt is bevezet a már meglévő 20 és 32 kg-os lehetőségek mellett. Azok az utazók, akik már nem tudnak WIZZ Priority szolgáltatást vásárolni, azoknak ez a lehetőség lenne a nagyobb kézipoggyász méretű csomag szállításátra.

Tehát a korábbi kézipoggyász méretű csomagért is fizetni kell, és alapesetben ezt a check-in során fel kell adni a repülőgépre. Érdemes ezért azzal számolni, hogy a check-in pultok terhelése tovább növekszik!

Az október 10-e előtt vásárolt, de november utáni utazásra szóló repülőjegyek esetén a Wizzair automatikusan hozzáadja a 10 kg-os feladott poggyászt a foglaláshoz. Aki már 20-32kg-os feladott poggyásszal rendelkeztek, automatikusan Wizz priority szolgáltatást kapnak.

 

A Ryanair szabályai:

2018. november 1-től kizárólag az Elsőbbségi beszállás szolgáltatást megvásárló ügyfelek vihetnek fel magukkal 2 darab poggyászt a fedélzetre. 
Az Elsőbbségi beszállás szolgáltatás megvásárlását követően egy nagyméretű, legfeljebb 10 kg súlyú kézipoggyász, legfeljebb 55 cm x 40 cm x 20 cm méretben, valamint egy 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű kis kézipoggyász szállítható személyenként. Az Elsőbbségi beszállás szolgáltatás korlátozott számban áll rendelkezésre a járatokon, ezért érdemes mielőbb foglalni. 
 
Azon utasok, akik nem vásárolják meg az Elsőbbségi beszállás szolgáltatást, díjmentesen kizárólag 1 db kisméretű kézipoggyászt (40 x 20 x 25 cm) vihetnek fel a fedélzetre, amelynek be kell férnie az előttük lévő ülés alá.
 
Mivel az Elsőbbségi beszállás szolgáltatás csak korlátozott számban érhető el, ezért  10 kg-os feladott poggyászt vásárolható, és utasok a fedélzetre magukkal vihetnek 1 db kisméretű poggyászt (40 x 20 x 25 cm), amelynek be kell férnie az előttük lévő ülés alá. A 10 kg-os feladott poggyász az utasfelvételnél történő felcímkézést követően a poggyásztérben kerül elhelyezésre. Ez a poggyász a poggyászkiadónál vehető fel érkezéskor.
 
Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt