Ősztől díjmentes a nagyméretű kézipoggyász a Wizzair járatain

Körülbelül 5 évvel ezelőtt vezette be a Wizz Air a nagy és kisméretű kézipoggyász szolgáltatását a járatain. Ősztől azonban visszatérnek az egyfajta kézipoggyász mérethez. A változatásnak több oka is van. Egyrészt a versenytársak csak egyfajta, a hagyományos légitársaságokhoz hasonló feladott poggyászra vonakozó méretet szabnak meg, így az utazók számára sokkal szimpatikusabbak lehetnek, illetve a staisztikai adatok szerint az utazók egyre kevesebben fizetnek ezért a szolgátatásért. Továbbá az eltörlésében az utasok visszajelzése is szerepet jártszott.

Tehát újra csak egyféle kézipoggyász mértetnek kell megfelelnie a fedélzetre vitt csomagunknak. Maximális méret nem lehet nagyobb mint  55x40x23 cm.

Egy kis ábrával is mutatjuk a változást:

2017. október 29. előtti Wizz Air poggyász szabályzat:

wizzair kézi poggyász1

 

2017. október 29. utáni Wizz Air poggyász szabályzat:

w6 kezi

 

Ahogy látszik is akik vásárolnak Wizz Air elsőbbségi beszállást, azok vihetnek fel további 1 db kisebb táskát, mely mérete nem haladhatja meg a 40 x 30 x 18cm-t. Fontos azért elmondani, hogy a gép fedélzetére sok esetben nem lehet ennyi csomagot felvinni, nem garantált hogy mindenki felviheti a kézipoggyászát, elképzelhető hogy több csomagot is majd a raktérbe fognak áthelyezni:

"Mivel a fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, nem tudjuk garantálni, hogy a kézipoggyászt az utastérben szállíthatja. Ha túl sok a poggyász, egyes poggyászokat a raktérben szállíthatunk. Ebben az esetben javasoljuk, hogy minden értékes tárgyat távolítson el a poggyászból."

Változik továbbá a feladott poggyászokra vonakkozó súlykorlát is. Október végétől a legkisebb feladható poggyász súlya 23kg-ról 20kg-ra csökkent.

Úgy gondoljuk, így sokkal egyszerűbb lesz Wizz Air repülőjegyet vásárolni.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt