Őszi szünet: úticélok ha a család együtt utazik

Még javában tart a nyár, de szülőként pontosan tudjuk, hogy milyen hirtelen fog elröppenni ez a néhány hónap. Érdemes előre tervezni, mert már maga az iskolakezdés is sok enegriát emészt fel, nem az őszi szünet megszervezése lesz az elsőszámú problémánk. Arról nem is beszélve, hogy repülőjegy foglalásnál mindig fontos az időben tervezés, hiszen minél tovább várunk annál nagyobb eséllyel fogunk drágább repjegyet kapni, ne adj isten egyáltalán nem fogunk kapni a kívánt időpontra és célpontra.

 

Ajánlónkat két fő részre osztottuk, elsősorban a gyerekek életkorát figyelembe véve, majd azon belül az érdeklődési körét, hiszen nem minden gyerek egyforma, van, aki szívesen nézelődik ókori romok közt, de van akit a hideg ráz ettől, és inkább élvezné a tengerpart habos hullámait, vagy éppen elmenne egy focimeccsre. És persze a szülők pénztárcája sem egyformán dagad.

 

 

Őszi szünet kisiskolásokkal

 

Párizs

Amellett, hogy felnőttként rengeteg kultúrát szívhatunk magunkba, a gyerekre is ragadni fog belőle, még akkor is, ha észre sem veszi. Az Eiffel-torony, a Szajna menti séták, a finom sütemények és a Louvre látványa – még ha csak kívülről is – biztosan le fogják nyűgözni. Ha fogékony a művészetekre is, az külön öröm, ha pedig nem, még mindig ott van az Eurodisney, ami akkor is le fogja nyűgözni, ha fogékony a művészetekre. Mellesleg felnőttként is jó buli.

Párizs repülőjegyeket itt kezdhet el keresni

 

 

Paphos – Ciprus

Egy utolsó nyaralás a tengerparton, egy jókora D-vitamin dózis, mielőtt fejest ugrunk a zord télbe. A stranolád mellett szánjunk időt egy kis városnézésre is, mert megéri. Paphos sok látnivalóval és érdekességgel vár minket, csak legyen időnk mindet végéignézni. Ciprus legősibb városa, ahol lépten-nyomon régészeti emlékekbe botlunk. Itt is elválik, hogy a gyerek fogékony-e a kultúrára, vagy a gumimatracot választja. Ez persze rajtunk, szülőkön is múlik. Mutassunk nekik minél többet a világból!

Ciprus repülőjegyeket itt talál

 

Phuket

Más kultúrákkal ismerkedni szintén nagyon fontos. Phuketen a nyaralás élménye mellett a nyüzsgő Thai kultúrát is megkapjuk egyben, ami garantáltan magával ragadja majd az egész családot. Mit érdemes megnézni, kipróbálni Phuketen? Számtalan lehetőség van ezen a hatalmas szigeten az időd legeslegjobb kihasználására. Buddhista templomok, vízesések, elefánttúra, búvárkodás, thai konyha. Ezek mindegyike megérdemelne egy külön cikket, de ha Phuketet választjátok, úgyis meg fogjátok tapasztalni.

Phuket repülőjegyeket itt kezdjen el keresni

 

Miami

Miamit nem lehet egyetlen szóval jellemezni. A floridai félsziget dél-keleti részén fekvő város nagyon összetett, bonyolult, sokak számára már-már kaotikus. Valljuk be, a legtöbb turista nem a múzeumok és ritka építészeti kincsek után kutatni jön Miamiba, ettől függetlenül a városnak ilyen téren sincs szégyenkeznivalója. Miami Beachen található a híres Art Deco Negyed, ahol a világon a legtöbb art deco épületet találjuk egy csokorban. A stílusra jellemző homlokzatok, neon fények és karcsú vonalak határozzák meg az Egyesült Államok egyik legizgalmasabb utcájának, az Ocean Drive-nak a látképét. Ott van még Kis Havanna, amit nem is nevezetességei, mint inkább autentikus hangulata miatt érdemes megnézni. Ha Miami, akkor strandok. South Beach nevét világszerte ismerik és a városnézés nem lehet teljes ennek a 16 km hosszú partszakasznak a felfedezésével.

Miami repülőjegyek keresését itt kezdje

 

Őszi szünet tinédzserekkel

 

Berlin

Berlinről már régóta nemcsak a berlini fal jut eszünkbe: évek óta népszerű úti cél a fiatalok körében, amin nem is csodálkozunk, hiszen a virágzó startup kultúra vonzza a tehetséges és kreatív fiatalokat a világ minden pontjáról, a sorra nyíló kávézók, szórakozóhelyek és kulturális terek pedig Berlint Európa egyik legélhetőbb városává tették. Berlin főbb kulturális nevezetességei – mint például a Múzeum-sziget - a városközpontban, az ún. Mittében találhatóak. Gyakorlatilag végtelen listát lehetne írni Berlin látvnivalóiról, de erről is születtek már remek cikkek. Egy biztos: Berlin multikulti világát látnia kell egy tinédzsernek. És ha látta, élvezni is fogja.

Berlin repülőjegyeket itt talál

 

 

Nápoly

Nápoly az egyik legvarázslatosabb olasz város, ami néhány éve a reneszánszát éli. A várost korábban beborító szemétdombokat felszámolták, sorra nyílnak az új bárok és éttermek, a virágzó kulturális életről nem is beszélve. Dél-Olaszországban, a Nápolyi-öböl északi partján fekvő Nápolyban született meg az olasz nemzeti színeket viselő Pizza Margherita - azóta a város neve egyet jelent az igazi, egyetlen és hamisítatlan olasz pizzával. Persze Nápolyt nem csupán a pizzaimádóknak érdemes felkeresniük, hiszen a több ezer éves múltra visszatekintő városban egymást érik a történelmi látnivalók, a múzeumok, templomok, természetvédelmi területek és nagyszerű strandok. Nápolyban természetesen kötelező megnézni a még ma is aktív Vezúvot és a körülötte kialakított Vezúvi nemzeti parkot. Szintén kihagyhatatlan az UNESCO világörökségi litáját méltán helyet kapó, a vulkán kitörése után elpusztult Pompeii városának romjai. 

Nápoly repülőjegyek keresését itt kezdje

 

 

Dubai

Ha azt mondom Dubai, mindenkinek a sivatagból pár évtized alatt megteremtett, lenyűgöző városkép – az égbe szökő felhőkarcolók, a futurisztikus mesterséges szigetek, a hagyományos építészetet képviselő (amúgy Perzsiából „elszármazott”) széltornyok – vagy éppen a luxus metropoliszok határában elnyúló, romantikus homoktenger, annak árnyékot adó oázisai, valamint a hagyományos, arab öltözetet viselő, de vendégszerető arab emberek jutnak eszébe. Az Egyesült Arab Emirátusok tagjai – köztük az igen kedvelt Dubai, az utóbbi időben előre törő Abu Dhabi, vagy a nyugalmáról, szép tengerpartjáról és kellemes szállodáiról nevezetes Sardzsa – az utóbbi évek egyik legkedveltebb úti céljai lettek, s ez nem is csoda. Itt együtt van a luxus, az egzotikum, de ugyanúgy a hagyományok iránti tisztelet és ragaszkodás is, hiszen e fiatal állam (1971-ben jött csupán létre) lakosai még jól emlékeznek az olaj előtti időkre, de egyébként is, az arabok számára igen fontos a tradíciók megbecsülése. 

Dubai repülőjegy keresést itt kezdje

 

 

Srí Lanka

Ha aranyszínű strandokról, lélegzetelállító hullámokról, ködben úszó hegyekről, csoportokban fürdő elefántokról, lopakodó leopárdokról, óriás bálnáról, fenséges múltról, illatos teáról és meleg mosolyról hall, biztos lehet benne, hogy Srí Lankáról van szó. Ez az indiai-óceáni könnycsepp alakú kis sziget igazán izgalmas és érdekes helyszíne egy jól szervezett utazásnak. Srí Lanka mint úti cél rengeteg élményt kínál a turisták számára, legyen az egy napsütötte tengerparti nyaralás, egy kulturális látnivalókban gazdag körutazás, vadállatok megfigyelése, adrenalin pumpáló extrém sportkaland vagy egy zarándoklat a világ legrégebbi városainak egyikébe. Srí Lanka egyik titka a mosoly és a vendégszeretet. Kulturális és természeti vonzereje mellett kiemelkedő jelentőséggel bírnak a kulináris különlegességek, az egzotikus gyümölcsök és a kitűnő édességek. Sok különböző kultúrájú ember él békében egymás mellett a szigeten, így az élet Srí Lankán soha nem lehet egyhangú: ünnepségek sora követi egymást egész évben.

Sri Lank repülőjegyekért kattintson ide

 

 

New York

New York az USA egyik legnépszerűbb városa, és sokunk bakancslistáján szerepelhet, hogy egyszer mi is eljussunk a filmekből jól ismert városba. Times Square, Szabadság – szobor, Természettudományi Múzeum, Central Park, Empire State Building, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Coney Island. A felsorolás lehetne végtelen is, de inkább befejezzük és rátok bízzuk a többit. A lényeg, hogy New York egy tinédzser számára rengeteg kulturális élményt tartogat, nem beszélve a nyelvtanulásról és a szórakozásról.

New York repülőjegyeket keresését kezdje itt

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt