Poggyász nélküli árak USA utazás esetén

 

Az elmúlt években nagyon sok változás történt a hagyományos légitársaságoknál a feladott poggyászokkal kapcsolatban. Első körben az európai légitársaságok, a fapadosok mintájára az alap szolgáltatásukból kivették a feladott poggyász szállítását.

A fapados légitársaságoknál nagyon népszerű volt, hogy az utazók eldönthették, visznek-e feladott poggyászt utazásukkor, vagy sem. Az alapszolgáltatásuk (mely szerint az utazó elutazik kézipoggyászával) lehetővé tette, hogy kedvezőbb árakon foglalhassunk repülőjegyeket. Minden plusz szolgáltatásért külön kellett fizetni, így sokkal rugalmasabban összeállítható lett egy repülülőút ára. Abból indultak ki hogy, miért is vigyen magával valaki feladott poggyászt, ha nincs is szüksége rá, és miért fizessen ugyanolyan repülőjegy árat, mint aki visz magával. 

Ezt a már sok éve tesztelt, kipróbált, és bevált gyakorlatot a nagy európai légitársaságok is kivétel nélkül elkezdték követni, és bevezették a poggyász nélküli áraikat. 

A szolgáltatások kombinálhatósága kicsit megváltoztatta a jegyárak összetételét, és bár az utazóknak először furcsa volt ez az árképzési mód, de azt lehet mondani, napjainkban már teljesen elfogadott. Ami érdekesség, hogy ez a fajta utazási lehetőség az USA-ban már több tíz éve működött, és természetes volt. 

 

Az elmúlt hónapokban, a légitársaságok elkezdték bevezetni a feladott poggyász nélküli repülőjegy árakat az USA-ba tartó járataikon is, nagyjából a fenti elvekből kiindulva. Hamarosan a Budapestről induló USÁ-t célzó járatoknál is elérhető lesz a poggyászt nem tartalmazó, azonban jelentősen olcsóbb repülőjegy.

A poggyász nélküli repülőjegyek akár 30-40.000 Ft-tal is olcsóbbak lehetnek. De néhány szempontot érdemes megfontolni a repülőjegy végleges kiválasztása előtt.

 

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A legtöbb európai és amerikai légitársaság legolcsóbb repülőjegy árai nem tartalmaznak feladott poggyász szállítását, így sokkal jobban variálhatók az utazók igénye szerint. 

 

Sajnos azonban egyelőre messze sem egységes a légutársaságok szabályozása, megjelenítése, és áraik alkalmazhatósága, nehezen lehet az árakat összehasonlítani. Alapvetően három féle módon lehet feladott poggyászos áron repülőjegyet foglalni:

 

1. A foglalási folyamat során olyan árkategóriájú repülőjegyet lehet választani, melyek tartalmazzák a feldott poggyász szállítását. Ez esetben minden utasra vonatkoznak az árak, nem lehet csak az egyik utasnak foglalni poggyászos árat. Ez megfelel az eddig általánosan alkalmazott repülőjegy árképzési gyakorlatnak.

 

2. A légitársaság lehetővé teszi, hogy a repülőjegyhez szolgáltatásként külön megvásároljunk poggyászt. Ilyen esetben például egy többtagú család foglalásánál akár az is megoldható hogy csak egy-egy utazó vásárol magának feladott poggyászt, míg a többiek csak kézipoggyásszal utaznak. Ez a megoldás nagy rugalmasságot enged és tényleg csak annyival nő a repülőjegy ára, amennyi feladott poggyászt az együtt utazók magukkal vinni kívánnak.

 

3. A repülőtéren vásárolja meg az utazó a feladott poggyász szállítását. Ekkor érdemes kicsit korábban kiérkezni a repülőtérre, hogy az ügyintés és sorbanállások miatt nehogy lekéssük járatunkat. Van olyan légitársaság, mint például a Delta, akik nem építették még ki a fenti két lehetőséget tökéletesen, ezért vagy csak a repülőtéren engedik fizetni a díjakat, vagy pedig jegykiállítás előtt engedik a poggyászos repülőjegy árra történő átfoglalást. Utóbbi esetben, ha azt látjuk hogy foglaláskor az ár nem tartalmaz feldott poggyászt, de mi mégis szeretnénk vinni, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkat. 

 

Fontos tudni, hogy a poggyász nélküli repülőjegy árak esetén a repülőjegyek szabályzata is változott, azok nem módosíthatóak még díj ellenében sem, és nem visszatéríthetőek, tehát egyáltalán nem rugalmasak. Ez azért érdekes és fontos, mert ha bármi közbejönne a kint töltött idő alatt, és módosítani kellene a repülőjegy dátumát, akkor a légitársaságok még ráfizetéssel, vagy méltányosságból sem adnak erre lehetőséget. 

 

Azt tanácsoljuk, hogy USA repülőjegyek foglalásakor fokozottan figyeljenek arra hogymit tartalmaz a repülőjegy ár, milyen szabályzatok vonatkoznak az adott díjtételre, és ha bizonytalanok, forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz bizalommal. 

Tapasztalatunk alapján a legnépszerűbb USA városok, ahova az utazók akár poggyász feladás nélkül is keresik az utazás lehetőségét:

New York 

Chicago

Los Angeles

San Francisco és 

Las Vegas

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt