3 új közvetlen járat Budapestről az USA-ba

Majdnem egy egész évtized telt el azóta, hogy az utolsó Budapest és USA közötti közvetlen légi összeköttetést biztosító járat elhagyta az (akkor még) Ferihegy repülőtér betonszalagját.

Azóta a repülőtér neve is Liszt Ferenc repülőtérre változott, de az igény a közvetlen összeköttetésre mindvégig megmaradt, sőt a felmérések szerint az elmúlt néhány évben növekedett is. Az utazóknak átszállás igénybe vételével jelenleg is számos kényelmes lehetőség van eljutni az USA vagy Kanada nagyvárosaiba, de mégis jelentős fejlemény az új járatok indítása.

LOT repülőjegyek usa

Több érdekességel is szolgál az esemény. Talán a legérdekesebb, hogy a New Yorkba és Chicagóba repülő járatok üzemeltetője a LOT lengyel légitársaság és nem magyar vagy amerikai cég. A LOT kitűzött célja, hogy a közép-európai térség meghatározó légitásaságává növekedjen. Ebbe a fejlesztési stratégiába jól illeszkedik - még ha nekünk elsőre jelentős meglepetést is jelentett -, hogy Budapestet választották az első nem lengyelországi összeköttetést biztosító útvonalokhoz. A magyar illetve magyarországi utazóknak különösen jó hír ez, mert így New Yorkba heti négy, Chicagóba heti két alkalommal, nagyon kényelmes repülőgéppel utazhatnak.

New York repülőjegyeket itt talál meg könnyen

Chicago repülőjegyekért ide kattintson

LOT akciós repülőjegyek USA

Érdemes szólni a LOT repülőgépéről, mert Boeing 787 Dreamliner, amivel a két amerikai útvonalat teljesíti a légitársaság, nagyon fiatal és ultramodern "madárkák". A járatokon három konfort osztályt kínál a LOT lengyel légitársaság: a turista osztály mellett prémium turista osztály (ez kb a régi típusú business osztálynak felel meg) és business osztály került kialakításra. A még mindig csak kevés légitársaság által kínált prémium turista osztály kiváló kompromisszumot jelent azoknak, akik igénylik a magasabb konfortú repülést a kb 9 órás úton, de nem feltétlenük szeretné a business osztály magasabb árprémiumát megfizetni. Minden osztályon utazó részesül a kényelemből: a nagy méretű kijelzőkkel felszerelt szórakoztatórendszer kínálta kikapcsolódásból, az ital és étel választékból. A járatokon magyar légiutaskísérők is teljesítenek szolgálatot.

Az American Ailines philadelphiai járata egész más jellegű járat. Elsőre furcsának tűnhet a célpont megválasztása, mert nem valószínű, hogy nagyon jelentős üzleti vagy turista forgalom várható a két város között. Az ok, hogy Philadelhpia lett a járat célpontja pedig ésszerű, ugyanis itt található az American Airlines egyik nagy központja, itt egyszerűen lehet átszállni és továbbutazáni amerikai, kanadai vagy éppen közép-amerikai célállomások felé. 

Az American járat egy régebbi Boeing 767-es géppel kerül teljesítésre, amely kényelmében, szolgáltatásaiban nem fogja tudni felvenni a versenyt a LOT Dreamlinereivel, de remélhetőleg a jó csatlakozási lehetőségek, az olcsóbb repülőjegyárak ellensúlyozni fogják az (átmenetelieg mondott) alacsonyabb kényelmet.

Az American Airlines repülőjegyeit itt találja meg.

American Airlines repülőjegyek

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt