A SkyGreece légitársaság átmenetileg nem száll fel

A légitársaság idén júniusban indította el járatait, amiket feszes menetrenddel, egy repülőgéppel üzemeltetett. A magyar piacon Budapestről Torontóba és Szalonikibe árult repülőjegyeket a heti egy járatára. Sokaknak jól jött a közvetlen járat, mivel könnyedén és átszállás nélkül évek óta nem lehetett eljutni Kanadába, így nagy volt rá a kereslet.

Már múlt héten egy, a repülőgépen elvégzett javítási munka miatt 3 napos kését görgetett maga előtt a légitársaság, ami tegnapra már tarthatatlanná vált és a járatok felfüggesztés volt az egyetlen lehetőségük. Azok akik SkyGreece járatokra érvényes repülőjeggyel rendelkeznek javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a repülőjegyet kiállító irodával, vagy ha a légitársaság honlapján került megvásárlásra a repülőjegy, akkor a légitársasággal, akik bővebb felvilágosítást tudnak adni a jegy további felhasználásáról, a járatok indulásáról.

A légitársaság honlapján bankkártyával megvásárolt, de fel nem használt repülőjegyek esetében kérheti a vásárlás visszavonását bankja ügyfélszolgálatánál. Amennyiben a szolgáltatás bizonyíthatóan nem teljesült, úgy az összeg visszafizetésére kötelezhető a szolgáltató.

Amennyiben mindenképpen szükséges utaznia és emiatt új repülőjegyet kénytelen vásárolni, akkor ügyeljen arra, hogy a vásárlásról az összes dokumentumot (számlát, repülőjegy őrizze meg és a légitársaság oldalán található űrlap kitöltésével egy időben ezen iratokat jutassa el a légitársaságnak, mivel erre hivatkozva kérhet kártérítést a plusz költségeiről.

A kialakult helyzetre való tekintettel a Magyar Konzulátus a Kanadában ragadt Utasoknak segítséget nyújt, Csige Gábor torontói magyar konzul közölte, hogy a főkonzulátus munkaidőben a +1-647-349-2550 telefonszámon, munkaidő után pedig a +1-416-427-5989 telefonszámon fogadja a hívásokat és mindent megtesz, hogy segítse a magyar állampolgárok hazajutását.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt