A Ryanair novemberig törli járatainak egy részét

A járattörlést elmondásuk szerint azért kell eszközölniük, mert javítani akarnak rendszerszintű pontosságukon. Továbbá nagy szerepet játszik ebben az is, hogy pilóták és a személyzet erre az időszakra időzítette szabadságainak kivételét is.

Pontos adatokat még nem közöltek a törlésről, de a  légitársaság már elkezdte az ügyfelek értesítését e-mailben. Meglehet hogy a következő hat hétben körülbelül 285 000 utast fog érinteni a járattörlés.

Mit tehetünk ha törlik a járatunkat:

A Ryanair két lehetőséget ajánl azoknak akiknek a járatát törli:

1. A járat módosítását más időpontra. Itt meg kell jegyezni, csak azokra a járatokra tudják átfoglalni a repülőjegyüket, melyeken még van szabad hely. A módosítást természetesn díjmentes.

2. A jegy törölt szakaszának az árát visszatérítik.

Mindkét lehetőséget a légitársaság oldalán a www.ryanair.com oldalon, vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül tudják érvényesíteni. https://www.ryanair.com/hu/hu/hasznos-informacio/sugo/gyik/kapcsolat/melyik-orszagbol-hiv-minket

További kártérítések:

Járattörlés esetén kártérítést kérhetnek az utazók a légitársaságtól, az Európai Unió 261/2004/EK rendelete alapján. Ez a rendelet kitered az Európai Gazdasági Térség tagállamaira is, úgy mint Svájcra, Norvégiara, Izlandra, Liechtensteinre is.

Fontos tudni, hogy ez a rendelet nem csak a hagyományos légitársaságokra vonatkozik, hanem a fapadosokra, és charterjáratokra is.

Ha törlik az utazó járatát, akkor a légitársaság köteles átfoglani egy másik járatra, vagy visszadni a törölt járat jegyárát. Ezen felül az 250-600 EUR kártérítést is jár, melyet a létitársaságnak kell fizetnie. Az összeg függ a célállomás távolságától.

1. 1500 km alatti célállomások esetén 250EUR ,

2. 1500-3500 km között 400 EUR,

3. 3500 km felett 600 EUR kártérítés járhat az utazónak a légitársaságtól. Ha a fuvarozó átfoglalja a járatot egy másik járatra, melyel 2-4 órán belül eléri az utazó a célállomást, akkor ezek az összegek felére csökkennek.

FONTOS: mentesül a kártérítés alól a légitársaság ha a járattörlésről legalább két héttel tájékoztatta az utasát. Sőt akkor is, ha 14-7 nappal az indulás előtt értesítést köld, és átfoglalja a jegyet egy olyan járatra mellyel 2-4 órával később meg tud érkezni az ügyfele. Továbbá mentesül a kártérítés fizetése alol, ha a légitársaság be tudja bizonyítani hogy a törlés egy előre nem látott esemény miatt (időjárás, strájk) történik.

Ezeket a kártérítéseket is légitársaságtól lehet csak igényelni. A Ryanair esetében a https://eu261expenseclaim.ryanair.com/ oldalon.

A törölt járatok listáját alább olvashatják:

2017. szeptember 19-én törölt járatok listája.

2017. szeptember 20-án törölt járatok listája.

2017. szeptember 21-24-ig törölt járatok listája.

2017. szeptember 25-október 28-ig törtöl járotok listája.


 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt