2018: bemutatkozik a Lufthansa

A Lufthansa Európa egyik legnagyobb légitársasága

A Lufthansa Magyarországról heti 78 járatot közlekedtet a nyári időszakban, a két legfontosabb magyar repülőtér (Budapestről 73 járat, Debrecenből 5 járat) és Németország között. A Budapest-Frankfurt járatok számát napi 6-ra fogjuk növelni, míg a Debrecen-München járatok számát heti 5-re emeljük a tavalyi heti 3-ról.

A Lufthansa járatokkal elérhető két központi repülőterünkön keresztül - Frankfurt és München - a világ 103 országának 308 célállomására lehet eljutni.

Az interkontientális járataink mindegyike legalább háromosztályos: business, prémium turista, turista. A Boeing 747-8-as és Airbus 380-as gépeken First Class is megtalálható.

Az internet használata egyszerű a Lufthansa járatainkon: az utasok wifin keresztül tudnak csatlakozni akár saját mobileszközükről. A kínálatban üzenetküldési szolgáltatás, web böngészés, sőt még videó streaming is szerepel. EJournal szolgáltatás: minden Budapestről induló, vagy oda érkező utasunk ingyenesen letölthet az indulás előtt két lapot digitális formában okos készülékére.

A Start Alliance világ legnagyobb, légitársaságokat tömörítő szövetsége, amelyhez a Lufthansa Group légitársaságok is tartoznak

 

A Lufthansa magyarországi jelenléte

A Lufthansa az egyetlen „hálózati” légitársaság, amely három magyar repülőtérről közlekedtet járatokat. Budapest és Debrecen egész évben elérhető a Lufthansa járataival, míg Hévíz szezonális jelleggel működik.

A Lufthansa csoport összességében a fapados légitársaságok után a legjelentősebb légitársasági csoport mind a kapacitás, mind az utasok száma tekintetében.

A magyar utazók által leginkább kedvelt utazási célpontjai: Frankfurt és München után New York, Stuttgart, Miami, Barcelona, Köln, Lisszabon voltak a legkedveltebb célpontok a tavalyi évben.

Lufthansa akciós repülőjegyek 

Milyen újdonságok várhatóak 2018-ban?

Az utazók idén újabb úticélokat érhetnek el velünk: San Juan (Costa Rica), továbbá Santorini, Menorca, Glasgow, Kisinyov és Funchal (Madeira, Portugália) is felkerül a palettára.

 

Végül néhány érdekesség a Lufthansa életéből

A világon elsőként a Lufthansa járatokon lehetett szélessávú internetet használni; 2017 áprilisától pedig már a Lufthansa közel kéttucatnyi gépén elérhető a szolgáltatás közepes és rövid távon is.

Érdekesség, hogy a müncheni repülőtér a Skytrax minősítő cég alapján Európa legjobb 5*-os repülőtere, a világ legjobb terminálja pedig a részben a Lufthansa által üzemeltetett Terminal2. 

Európa egyetlen First Class terminálja Frankfurtban található, méghozzá a Lufthansa üzemeltetésében, amit bárki igénybe vehet, ha First class jegyet vásárol

A Lufthansa Európa egyetlen ötcsillagos légitársasága a Skytrax 2017-es szavazata alapján 

A Lufthansa 25 új Airbus A350 géppel bővíti repülőgépparkját, melyek elsősorban a Mumbai, Boston, Delhi, Hong Kong útvonalakon repülnek.

Négy Lufthansa leányvállalat is működik Budapesten. A Lufthansa Csoport számára Budapest kiemelt fontosságú, hiszen nem csupán a Lufthansa csoportba tartozó öt légitársaság, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS, a Brussels Airlines és a Eurowings van jelen a magyar piacon, hanem a magyar főváros egyike a világ azon kevés városainak, ahol a Lufthansa Technik (repülőgépek javítása), a Lufthansa Cargo (légi árú szállítmányozás) és a Lufthansa Systems (légiipari alkalmazások fejlesztése és tesztelése) is képviselteti magát.

A Lufthansa repülőjegy árait és további információt a legnépszerűbb járatokról itt találja meg.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt