sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin
Főoldal RepülőjegyHírekLezárták Bali repülőterét az Agung vulkán kitörése miatt
Agung vulkan

Lezárták Bali repülőterét az Agung vulkán kitörése miatt

2017 november 28, kedd

Lezárták Bali (Denpasar) repülőterét határozatlan időre az Agung vulkán kitörése miatt. Mit tegyünk, ha repülőjegyünk az elkövetkező napokra szól?

Cikkünk folyamatosan frissül

Frissítés: 2017. november 29.

A Qatar Airways már azon utazóknak akik december 07-ig utaztak volna Balira is ad díjmentes lehetőséget a jegy módosítására, vagy visszatérítésére. Továbbá, a kint rekedt utasoknak, akik Qatar Airways jeggyel rendelkeznek és nem tudnak hazajutni, díjmentesen átírja a jegyét Jakarta, Krabi, Phuket, Singapore, Kuala Lumpur hazaindulásra is.

Az Emirates jegyek esetén változatlan az a légitársaság álláspontja.


Frissítés: 2017. november 28.

Furuglyás Vojtech az utazom.com Balin élő partnere beszámolója:

"Pánik nem uralkodik a szigeten. Minden a megszokot módon zajlik. A dėli részeken nem is lehet tapasztalni a kitörėst. Az evakulását sikeresen vėgrehajtották. A lėgitársaságok nagyon profi módon kezelik az adott szituációt. Engem szemėly szerint naponta hívnak ės kapom a friss infót. Akiknek sürgős az út azt Java szigetėre viszik át nagy hajóval ės Surabayából indítják, de hallotam hogy Lombok repterėt is használják. A sziget lakossága nem pánikol, ahogy ėn latom fel volt a sziget kėszülve. A turisták is nyugodtak.

2017. november 28.

Több mint 50 év után a hétvégén ismét kitört Bali egyik, még aktív vulkánja, az Agung. A kitörést követően lezárták a repülőteret is biztonsági okokból, de a szél nem a reptér felé fújta a vulkáni hamut, így egy időre újra indított és fogadott repülőjáratokat. 

2017. november 27-én ismét le kellett zárni határozatlan időre a denpasari Ngurah Rai International Airport-ot.

Minden légitársaság szünetelteti a járatait, utasokat nem hoznak és visznek Balira. A repülőtér szakemberei folyamatosan vizsgálják a repülőtér megnyitásának lehetőségét, de az újranyitás időpontjáról pontosat nem lehet még tudni.

Miért nem járnak a repülők a körzetben:

A vulkáni hamu finom por, repüléskor súlyos károkat okozhat a repülő hajtóművében, ezért nem kockáztatják a légitársaságok a repülést.

Magyarországról az utasok a  Qatar Airways, az Emirates járatival juthatnak el a legjobb átszállással és menetidővel a szigetre, az utazók többsége nagy valószínűséggel ezekre a járatokra vásárolta meg a repülőjegyét.

Mit tegyen, ha Balira utazna a közeljövőben:

 - Ha a következő két hétben esedékes utazása, keresse fel a repülőjegyet értékesítő utazási irodát.

 - Jelen állás szerint díjmentes repülőjegyének új időpontra átfoglalása, vagy árának visszatérítésére a Qatar esetében a 2017. november 27-30. között utazóknak. Az Emirates esetében a 2017. november 27-december 4. között utazóknak van erre lehetősége.

 - A repülőjegyeket díjmentesen későbbi dátumra, akár más városba tudja átfoglalni. A Qatar Aiways például engedélyezi a repülőjegycserét Balira, ha az új dátum az eredetihez képest +-/21 napon belül van. Ha más városba utazna, akkor az eredeti kiindulási ponthoz / úticélhoz képest az országon belül bárhonnan/bárhová, vagy más országból/ba 500 mérföldön belül tud utazni.

Az Emirates két lehetőséget ad a módosításra. Náluk ugyanazon árosztályú jegyre lehet a meglévő repülőjegyet átfoglalni, vagy Jakartába lehet átírtani a repülőjegyet. Az árosztálynak itt is azonosnak kell lennie.

 - A repülőjegy díjmentes lemondására is van lehetősége ha repülőjegye a légitársaságok által megadott indulási intervallumba esik. Az utazási irodák segítenek a lemondásban, ha emellett döntene.

Az járatok törlésére vonatkozó információkat folyamatosan irodánk is megkapja a légitársaságoktól, ezért ha későbbi időpontban utaznak, és oldalunkon, vagy irodánkban vásárolták a repülőjegyeket, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot a +36 1 8009255-ös telefonszámon, vagy a repulojegy@utazom.com címen.

Ha más utazási irodában, vagy repülőjegy értékesítő oldalon vásárolta a repülőjegyeket, kérjük keressek fel őket, mert a jegyekről tájékoztatást csak a kiállító iroda adhat. 

 Cikkünk folyamatosan frissül repülőjegyre vonatkozó információkkal

agung4

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt

Utazom.com - Utazási Iroda

Utazom.com Kft. utazási iroda

1052 Budapest, Károly körút 6. (Astoria)

Tel./fax: +36 1 800 9255, 

Repülőjegy: +36 1 800 9255

repulojegy@utazom.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 09:00-18:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva

MKEH engedélyszám: U-001218

 

 

Facebook

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500