Lezárták Bali repülőterét az Agung vulkán kitörése miatt

Frissítés: 2017. november 29.

A Qatar Airways már azon utazóknak akik december 07-ig utaztak volna Balira is ad díjmentes lehetőséget a jegy módosítására, vagy visszatérítésére. Továbbá, a kint rekedt utasoknak, akik Qatar Airways jeggyel rendelkeznek és nem tudnak hazajutni, díjmentesen átírja a jegyét Jakarta, Krabi, Phuket, Singapore, Kuala Lumpur hazaindulásra is.

Az Emirates jegyek esetén változatlan az a légitársaság álláspontja.


Frissítés: 2017. november 28.

Furuglyás Vojtech az utazom.com Balin élő partnere beszámolója:

"Pánik nem uralkodik a szigeten. Minden a megszokot módon zajlik. A dėli részeken nem is lehet tapasztalni a kitörėst. Az evakulását sikeresen vėgrehajtották. A lėgitársaságok nagyon profi módon kezelik az adott szituációt. Engem szemėly szerint naponta hívnak ės kapom a friss infót. Akiknek sürgős az út azt Java szigetėre viszik át nagy hajóval ės Surabayából indítják, de hallotam hogy Lombok repterėt is használják. A sziget lakossága nem pánikol, ahogy ėn latom fel volt a sziget kėszülve. A turisták is nyugodtak.

2017. november 28.

Több mint 50 év után a hétvégén ismét kitört Bali egyik, még aktív vulkánja, az Agung. A kitörést követően lezárták a repülőteret is biztonsági okokból, de a szél nem a reptér felé fújta a vulkáni hamut, így egy időre újra indított és fogadott repülőjáratokat. 

2017. november 27-én ismét le kellett zárni határozatlan időre a denpasari Ngurah Rai International Airport-ot.

Minden légitársaság szünetelteti a járatait, utasokat nem hoznak és visznek Balira. A repülőtér szakemberei folyamatosan vizsgálják a repülőtér megnyitásának lehetőségét, de az újranyitás időpontjáról pontosat nem lehet még tudni.

Miért nem járnak a repülők a körzetben:

A vulkáni hamu finom por, repüléskor súlyos károkat okozhat a repülő hajtóművében, ezért nem kockáztatják a légitársaságok a repülést.

Magyarországról az utasok a  Qatar Airways, az Emirates járatival juthatnak el a legjobb átszállással és menetidővel a szigetre, az utazók többsége nagy valószínűséggel ezekre a járatokra vásárolta meg a repülőjegyét.

Mit tegyen, ha Balira utazna a közeljövőben:

 - Ha a következő két hétben esedékes utazása, keresse fel a repülőjegyet értékesítő utazási irodát.

 - Jelen állás szerint díjmentes repülőjegyének új időpontra átfoglalása, vagy árának visszatérítésére a Qatar esetében a 2017. november 27-30. között utazóknak. Az Emirates esetében a 2017. november 27-december 4. között utazóknak van erre lehetősége.

 - A repülőjegyeket díjmentesen későbbi dátumra, akár más városba tudja átfoglalni. A Qatar Aiways például engedélyezi a repülőjegycserét Balira, ha az új dátum az eredetihez képest +-/21 napon belül van. Ha más városba utazna, akkor az eredeti kiindulási ponthoz / úticélhoz képest az országon belül bárhonnan/bárhová, vagy más országból/ba 500 mérföldön belül tud utazni.

Az Emirates két lehetőséget ad a módosításra. Náluk ugyanazon árosztályú jegyre lehet a meglévő repülőjegyet átfoglalni, vagy Jakartába lehet átírtani a repülőjegyet. Az árosztálynak itt is azonosnak kell lennie.

 - A repülőjegy díjmentes lemondására is van lehetősége ha repülőjegye a légitársaságok által megadott indulási intervallumba esik. Az utazási irodák segítenek a lemondásban, ha emellett döntene.

Az járatok törlésére vonatkozó információkat folyamatosan irodánk is megkapja a légitársaságoktól, ezért ha későbbi időpontban utaznak, és oldalunkon, vagy irodánkban vásárolták a repülőjegyeket, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot a +36 1 8009255-ös telefonszámon, vagy a repulojegy@utazom.com címen.

Ha más utazási irodában, vagy repülőjegy értékesítő oldalon vásárolta a repülőjegyeket, kérjük keressek fel őket, mert a jegyekről tájékoztatást csak a kiállító iroda adhat. 

 Cikkünk folyamatosan frissül repülőjegyre vonatkozó információkkal

agung4

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt