Las Vegas, ahogy még nem láttad

 

The Strip, The Venetian Resort Hotel & Casino, Mirage Las Vegas, Caesars Palace, The Cosmopolitan of Las Vegas és a Wynn Las Vegas.

Az eddig felsoroltakat szinte mindenki ismeri, de legalábbis hallott róla. De mi a helyzet azokkal a helyekkel, programokkal, amik miatt épp annyira érdemes Las Vegasba látogatni, mint a fent említettek miatt.

 

KLM akció: 186.000 Ft-tól. Mutatjuk az akciós napokat

 

Vásárlás!

Las Vegas nem csak a kaszinókról szól, számtalan dolgot nyújt, ami miatt érdemes ellátogatni ide. A Caesars, a North Premium Outlets, a Fashion Show Mall, vagy akár a Wynn Plaza, mind-mind izgalmas célpont, ha vásárolni támad kedvünk. Betérhetünk a legnagyobb világmárkák üzleteibe, ahol a nap bármely szakában szerezhetünk be igényes és különleges darabokat. Mindegy, hogy hajnalban távozunk valamelyik partyból egy jól sikerült éjszaka után, vagy reggel támad kedvünk beszerezni a régóta vágyott luxuscikkeket, Las Vegas-ban minden lehetséges. Minden és mindig.

 

Múzeumlátogatás!

Az éjszakai bárok, a fergeteges party-k és a látványos show-k mellett kevesen gondolnák, hogy a városban lehetőség nyílik múzeumok felkeresésére is. Pedig erre is van lehetőség! A Nevada State Museum mellett a MOB Museumot is mindenképp érdemes meglátogatni, ami a szervezett bűnözés és a bűnüldözés múzeuma. Kihagyhatatlan látnivaló még Ugo Rondinone svájci művész Seven Magic Mountain című kiállítása, ahol 9-10 méteres, festett totemoszlopokat csodálhatunk meg a sivatagban. Vegasban azok sem maradnak hoppon, akik családdal utaznak. Számukra a Discovery Children's Museum kihagyhatatlan program. Hiányzik Frank Sinatra és Elvis szellemisége? Ezek az idők mára elillantak, de Vegasban könnyen felidézheted őket. Mielőtt a Strip, a világ leginkább kivilágított területe LED fényektől csillogott volna, Las Vegasban kézimunkával készült neonreklámok villogtak. Közülük a legszebb 150 darab ma is megtekinthető a Neon Múzeum területén, a legkorábbi darabok az 1930-as évekből származnak.

 

Látványos produkciók, különleges kiállítások!

Ha kikapcsolódásról van szó, akkor Las Vegasban bizony tudják, mi hozza lázba az embereket. Vegas kínálatában mindeképp érdemes körülnézni, akár a szerencsénket tennénk próbára egy kaszinóban, akár kedvenc előadónk koncertjét hallgatnánk meg. Sokszor a szállodát sem kell elhagyni, hogy valami különlegeset kapjunk. Egyes hotelek hatalmas tengeri akváriummal rendelkeznek, de nem ritka, hogy a Titanicról származó eredeti tárgyak is a kiállított látványosságok között szerepelnek. Nem túlzás a világ szórakoztató fővárosa kifejezés!

 

Gasztronómia!

Kalandozzatok a legigényesebb és legegyszerűbb étkezési lehetőségeket is kipróbálva! Mindkettő parádés lesz! Legendás a Paris szálloda francia büféje, a Caesars Palaceban Gordon Ramsay étterme, vagy a Bellagio, de a felsorolásból nem maradhat ki a The Venetian sem. A lista gyakorlatilag végtelen. A szállodákban rengeteg kisebb és olcsóbb étterem, pizzéria, falatozó is működik, de belevethetjük magunkat az abszolút autentikus kubai ételek világába is. Ha Vegasban jársz, ne hagyd ki a kubai negyed gyöngyszemét, a Cuba Cafe-t, ami egyszerűsége ellenére elképesztő menüsorral és meggyőző adagokkal várja az oda látogató közönséget. Kihagyhatatlan érdekesség a Modernist Cuisine Gallery, ahol az ex-Microsoft-os műszaki verérigazgató, Nathan Myhrvolt különleges gasztrofotóit csodálhatjuk meg. A művész és csapata az ételek és a főzés folyamatainak részleteibe avat, időnként akár a molekuláris szintig kísérve a látogatót. Kihagyhatatlan!

 

 

Kirándulások!

Ha ragaszkodunk a hotelünkhöz, de szeretnénk megismerni a környéket, akkor érdemes Las Vegasban megszállva csillag-túrázni a környéken. Az átlagos Las Vegas-i tartózkodás általában egy hétvégére vagy hosszú hétvégére szól, azonban érdemes ennél több időt eltölteni a városban. Vagy a város körül. Nevada remek szórakozás, a város környékén sok természeti és nem természeti látványosság található. Egy napra érdemes elugrani a monumentális méretű Hoover-gáthoz, ahol akár rafting-túrázhatunk is. A közeli Red Rock Canyon tele van változatos kirándulóösvénnyel, látogatóközpontja informatív és érdekes. A Grand Canyon szintén elérhető egynapos kirándulással, de a szervezett túráról alaposan informálódjunk, hogy mennyi időt enged a területen (az átlagos tartózkodás 17 perc, mely néhány fotóra és pár perc sétára a kanyon szélén elegendő). Elméletben teljesíthető egy nap alatt a gyalogtúra a kanyon belsejébe, az ösvény jó idő esetén könnyedén járható, ráadásul magával ragadó látvánnyal kecsegtet! Közelebbi célpont a Colorado folyó vízduzzasztó gátja, a Hoover Dam, és annak mesterséges tava, a Lake Mead a Lake Mead, ahol kajakot vagy kishajót is lehet bérelni. A 66-os úton korán indulva érinteni lehet az egykor élettel teli, ma westernfilm-díszlethez hasonló ezüstbányász szellemvárosokat. A természet azon szerelmesei, akik nem bánják, ha fotószünetekre állnak meg csupán a Bryce és a Zion Nemzeti Parkok azon csodás pontjain, akkor egy nap alatt könnyedén bejárhatják mindkettőt. 

 

KLM akció: Las Vegas repülőjegy 186.000 Ft-ért

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt