Túrázás Németországban

Autó nélkül eljutni Németországban a túraútvola kiindulópontjához? Természetesen ez tömegközlekedéssel is lehetséges, hisz németorzsában nagyon jó a tömegközlekedési hálózat, mellyel a túraútvonal kezdőponjáig is eljuthatunk.

Szeretné kényelmesen, sítlusosan tölteni az éjszakát túrázás közben? Erre is van lehetőség. az úgynevezett "Wanderbares Deutschland" (Túrázható Németország) régiók számos szálásajánlatot kívnálnak.

Hét régió felel meg a minősítést végző Német Természetjáró Szövetség magas követelményeinek, mely szerint az útvonalaknak változatosnak kell lenniük, és nagyrészt a fenntarthatóan karbantartott, természetes utakon kell haladniuk, ha a túrázó meg szeretne állni pihenni, akkor minőségi pihenőket kell hogy találjon.

 

 

Ezt a hét régiót mutatjuk most be Önöknek, hogy kedved adjunk egy jó kis túrázáshoz ha Németországban járnak:

 

Sauerland–Túrafalvak – Túrázás és feltöltődés:

 

Lenyűgöző panoráma, mély erdők, szelíden hömpölygő hegyek és völgyek, buja rétek és romantikus favázas falvak között –ez Sauerland. A túrázók vonzó ösvényeket, kedves házigazdákat, nagyszerű kiszolgálást és rengeteg értékes úti célt találhatnak itt. A Sauerland túrafalvak teljes infrastruktúrájukkal és szálláskínálatukkal a túrázásnak szentelték magukat. Tanúsított túraútvonalak kiterjedt hálózatával rendelkeznek. A legismertebbek a Rothaarsteig,  és a Sauerland erdei útvonal. Itt számos minősített egész napos, félnapos túralehetőséget találhatunk.

 

Räuberland – túrázás és éjszakázás az erdőben

 

 

A Räuberland (Tolvajos országa), a bajor Spessart része, Közép-Európa egyik legnagyobb összefüggő lombhullató erdőterületén található. Ahogy a neve is sugallja, régen ez volt a rablók búvóhelye.  Az egyedülálló bükk- és tölgyerdőkön keresztül 450 kilométer hosszú, fenntarthatóan karbantartott túraútvonal vezet, egy részük történelmi ösvényeken, de ma már rablók nélkül. A kirándulók megtapasztalhatják az egyedülálló természetet, a mesebeli várak és romok múltját. Ha hosszabb túrát tervez, bejárhatja a két minőségi túraútvonalat Räuberlandon keresztül.

 

Frankenwald-  fél nap szórakozás a túraparadicsomban

 

A Felső-Frankföld ínyenc régiójának közepén, távol a tömegturizmustól, a Franken Erdő Természetvédelmi Park autentikus eredetiségével és tisztaságával nyűgöz le az ide látogatót. A 242 km hosszú hosszú  FrankenwaldSteig túraútvonal és a 31-gel rövidebb FrankenwaldSteigla.

A 13, 11 és 29 kilométer közötti szakaszon a túrázók csendes és vadregényes völgyeket, páratlan kilátást és sűrű erdőterületeket fedeznek fel - festői helyekkel, középkori óvárosokkal, kastélyokkal és erődökkel tarkítva.

Zweitälerland - Profiknak és ínyenceknek

 

Olyan természeti látványosságok mellett, mint a Zweribach-vízesések és a vadregényes Teichschlucht, részben alpesi terepen, buja hegyi réteken, erdőkön és szőlőültetvényeken keresztül sétálunk a fennsíkok felé, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a natúrpark hegyeire és völgyeire. A túrázó régió zászlóshajói a ZweiTälerSteig mellett az Elz-völgyön áthaladó Herzenswege és a Simonswald-völgy. A hét és 22 kilométer közötti tíz túraútvonal változatos tájakon vezet.  A Fekete-erdő HüttenWinkel Tour hat kunyhújában megszállhatunk, rusztikus légkörben.

 

Lippe - Hermann földje - természet és kultúra

 

Hermann tartomány a Teutoburgi-erdő déli lábánál fekvő Senne-től az északi Weser-görbeig, keleten a Lippe-felföldtől a nyugati sík és dombos vidékig terjed. A Hermannsdenkmal és az Externsteine ​​a legismertebb, de nem az egyetlen turisztikai látványosság. A kirándulók az egyedülálló természet mellett a hét történelmi városközpontban megismerhetik a középkori utcákat, épületeket, és bejárhatják a régió kulináris kínálatát. A számos gyógy- és fürdőhely miatt a régiót „Németország gyógykertjeként” is ismerik. Az ősi germánok már a Hermannshöhen is jártak, amely a Hermannsweg és az Eggeweg túraútvonalakból áll.

 

Solling-Vogler régió - vad, eredeti és hangulatos

 

Alsó-Szászország déli részén, a Weser által formált meredek ösvények és szelíd lankák váltakoznak, és csodálatos panorámát mutatnak amíg a szem ellát. A régió 16 minőségi túrát, változatos túrát kínál.

Nappali barangolást követően a 17  vendéglátóhely  egyikében megpihenhetünk éjszakára, hisz a régió mindent kínál, amire egy túrázó szíve vágyik. Két hosszú  túraútvonal, a Weserbergland-Weg és az Ith-Hils-Weg.

 

Edersee - őserdő, alacsony hegyláncok, bükkerdők

 

A Kellerwald-Edersee Természeti és Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó nagy vörös bükkösét védi. Kanyargós ösvények sokasága vezet a dzsungelszerű erdőkön keresztül, meredek lejtők és szurdokok mellett a kék-zöld Edersee körül. A natúrpark túrázók paradicsoma, és ideális az aktív pihenéshez, vízen és szárazföldön egyaránt.

 A nemzeti parkon számos túraútvonal halad keresztül. Az Urwaldsteig és a Kellerwaldsteig mellett számos panorámás túraútvonal található.

 

Forrás és további információk: https://www.germany.travel/de/natur-aktiv/einfach-wunderbar-wandern-in-deutschland.html

 

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt