Feltöltődés Németországban

Németország, mint utazási célpont számos lehetőséget kínál, hogy feltöltődhessen a mindennapi életben. Itt mindent megtalál az erdei fürdőzéstől a tengerparti jógán át egy kolostorban nyaralásig.

Napköszöntés a tengerparton: Rügen/Mecklenburg

Nap, strand és tenger: ez a hármas kombináció igazi kikapcsolódást ígér. Ha így jógázik akkor az valóban megtalálja saját belső békéjét.

A balti-tengeri Rügen sziget erre fantasztikus feltételeket kínál végtelennek tűnő, finom homokos strandjaival, ősi bükköseivel és a sok órás napsütéssel. Főleg a május és október közötti meleg hónapokban meditatív és fitnesz-fejlesztő gyakorlatokat kínálnak a strandokon. A napsütötte homok a lábunk alatt és a hullámok ritmikus pulzálásávala füledben különösen könnyű egyesíteni az elmét és a lelket a testtel, és így megtalálni önmagunkat és a belső békét. Professzionális üdülési ajánlatok jógával, úgynevezett jóga elvonulások, például a Zudar és a Mönchgut-félszigeten érhetők el.

 

Fürdőzés a fák között - Schwarzwald/Baden-Württemberg és  Fichtelgebirge/Bayern

 

 

Az erdei fürdőzés a legújabb trend a stresszes városlakók körében. Merülj el minden érzékszerveddel a természetben, hallgasd a madarak csicsergését, érezd az erdő talaját a lábad alatt, szagold az illatos levegőt és nézd a szélben ringatózó fák tetejét. Aki így tölti az erdőben idejét, az lelassít, kitisztítja a gondolatait, erősíti az immunrendszerét. A Fekete-erdő felső része például egy ilyen gyógyító fürdőre invitál az erdőben. Különleges túrákat kínálnak vízesésekhez, tavakhoz és kilátókhoz, amelyek alkalmasak egy intenzív erdei élményre. A Fichtelgebirge Natúrparkban egy képzett erdei egészségügyi tréner kalauzol a természetben. Az erdőt minden érzékszervünkkel érzékelni kell, például úgy, hogy a résztvevők mezítláb sétálnak, élvezik a fenyőtoboz illatát.

 

Lógni a természetben: Saarland

 

 

Ha nincs kedve a természetben sétálni, látogassa meg a Saar-vidéket Németország legdélnyugatibb részén. Itt függőágyak bérelhetőek a gyalogtúrákhoz. Amikor az erdei sétálók kedvet kapnak egy kis szünethez, kifeszítik a függőágyat két fa közé, és megpihenhetnek a fák tetejére néző kilátással. Függőágyas túrák egész sorát kínálják  a könnyűtől a közepesen át a nehézig. Itt találjuk például a malomösvényt, a „dzsungeltúrat” vagy a „két völgy útjét”. Ha többet szeretne pihenni, mint túrázni, egyszerűen válassza a másfél órás rövid túrát Blieskastel-Lautzkirchenben.

 

A lélek útjai - Bajorország

 

 

A különleges meditációs utakon gyógyulást találhatnak testnek, léleknek és szellemnek. A szív kitágul, a gondolatok elkalandoznak, az ember eggyé válik önmagával és a természettel. A leghíresebb és leghosszabb utak az Ammergaui Alpokban találhatóak. A legkiterjedtebb körút több mint 200 kilométeres, de kis szakaszokban is bejárható. Bajorországban sok helyen okleveles testterapeuta kínál meditatív túrákat. Vannak tematikus ösvények is, például Garmisch-Partenkirchen légzőpályái. Van még  egy filozófus ösvény, amely idézetek segítségével ösztönöz elmélkedésre, és az alsó-frankói Franziskusweg, amely Szent Ferenc imaverseivel kísér végig az úton.

 

Időzzünk egy kolostorban - Drübecki kolostor/Szászország és Ágoston rendi kolostor Erfurt/Thüringia

 

Gyertek pihenni, erőt gyűjteni és új meglátásokat szerezni spirituális élményeken keresztül: A kolostorban eltöltött idő például ilyeneket ígér. A németországi utazási kínálatban egyre több szerzetesrend nyílik meg a nem vallásos emberek előtt is, akik szeretnének néhány napot eltölteni egy kolostor védett falai között értelmet és tájékozódást keresve. Az Ilsenburg im Harzban található Evangelische Kloster Drübeck olyan tartózkodásra hív, amely kulturális kirándulásokkal vagy túrákkal kombinálható a régióban. A kolostor konyhája, a kolostori kávézó és egy borozó gondoskodik testi feltöltődésről. Az erfurti Evangélikus Ágoston-rendi kolostor vendégházakban is kínál szállást, és a spirituális részvételen kívül számos világi tevékenységeket is tartanak, mint például koncertek, művészeti előadások, meditációs estek és vezetett túrák a kolostorban és kertjeiben.

 

Forrás és további információk: https://www.germany.travel/de/natur-aktiv/total-entspannt-hier-kommt-die-seele-zur-ruhe.html

 

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt