Mit csináljunk Berlinben ősszel?

Berlin még mindig a repülővel legolcsóbban elérhető városok egyike. Mindhárom jelentős fapados légitársaság (Wizzair, Easyjet, Ryanair) üzemeltet közvetlen járatot, így rugalmasan lehet tervezni egy rövidebb vagy hosszabb utazást is.

Berlin repülőjegyeket itt talál

A falevelek egyre színesebbek, az avar zörög a talpunk alatt és hamarabb sötétedik - ez a berlini ősz. Az ősszel nedves idő és a meleg lakásba húzódás, napsütés és zuhogó eső jár. Ilyenkor élvezhetjük a legutolsó meleg napsugarakat - akár gombát szedünk a grünewaldi erdőben, papírsárkányt röptetünk a Templehof mezőn, bolhapiacon nézelődünk, a Tiergartenben sétálunk vagy a Müggelberge dombjain kirándulunk. Amint pedig túl hideg és szeles lesz az idő, Berlin számos benti programot kínál: planetáriumok, wellness létesítmények, mozik, operák és színházak programjai közül válogathatunk.

Kihagyhatatlan események Berlinben

A berlini ősz izgalmas lesz - 2018-ban számos olyan nagyobb eseményt kínál a város, amiket kár lenne kihagyni. A Berlini Művészeti Hét szeptemberben kezdődik és a kortárs művészetet kedvelőknek rengeteg érdekességet tartogat, illetve a német újraegyesítés évfordulóját ünneplő események is ősszel zajlanak. Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a “Berlin leuchtet” (Berlin ragyog) és a Fények Fesztiválja, amikor a legpompásabb színekben csodálhatjuk meg a várost.

Fényművészet Berlinben: a Fények Fesztiválja és a "Berlin leuchtet”

Októberenként Berlin ragyog - a szivárvány minden színében. A Fények Fesztiválján és a “Berlin leuchtet”-en a város élénk színekben tündököl. Színes indák ölelik körül a brandenburgi kaput, vörös szívek díszítik a katedrálist és gyönyörű installációk lepik el a város látványosságait, tereit és utcáit. Ne hagyja ki, ahogy az egész város egy tündöklő metropolisszá válik. A “Berlin leuchtet” fesztivál 2018. szeptember 28-án kezdődik és október 14-ig tart, míg október 5-én kezdődik a Fények Fesztiválja. A fényművészeti alkotásokat izgalmas busz- vagy hajótúrákon fedezhetjük fel.

Tippjeink őszre

Múzeumok és kiállítások - Berlinben az ősz a legjobb időszak erre. Miért is ne látogassuk meg a Múzeumszigetet? Az utolsó meleg napsugarakat a legjobban Berlin parkjaiban élvezhetjük, ha pedig esősre fordul az idő, a hangulatos kávézók, wellness létesítmények és mozik csak ránk várnak. Egy másik remek opció a színház, hiszen az új színházi évad ősszel kezdődik.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt