Athén és négy varázslatos sziget Görögországban

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

2019. július 26. Fontos frissítés: 

Kisorsoltuk az Aegean görög légitársasággal közös nyereményjátékunk nyertesét, aki 2 főre szóló repülőjegyet nyert Paros vagy Milos szigetére.

Gratulálunk NAGYSZEGI TIBOR részére!

Köszönjük a részvételt és külön köszönet az Aegean részére a repülőjegyekért!

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Athén

Athén a nyugati civilizáció egyik szimbóluma, több mint 3000 évre visszanyúló illusztris történelemmel büszkélkedhet. A város az ókorban élte virágkorát, a korszak híres gondolkodóinak bölcsője, mint Szókratész, Periklész, és Szophoklész. Mai napig számtalan műemlék maradt fenn, mely hűen hirdeti a görög kultúra csúcspontját. Athén emellett nyüzsgő és modern főváros is. Az athéni Akropolisz a világ egyik legszebb ókori romja, mely kivételes látnivalókat és különleges régészeti ereklyéket tartogat nemcsak a régészek számára. A város felfedezésre váró mesébe illő épületei a gyönyörűséges bizánci templomok, melyek a város több pontján is megtalálhatók az Akropolisztól északra elterülő városrészeken. Az ókori emlékek felfedezése közben nem érdemes kihagyni egy sétát a Plaka negyed keskeny sikátorain, ahol a házak között lecsüngő Bougainvillea (Murvafürt) és a hívogató teraszos éttermek várják a városnézésben megéhezett turistákat az íncsiklandozó görög konyha remekeivel.

Akciós Athén repülőjegy az Aegeannal itt

 

Milosz

Milosz a görög szárazföld és Kréta között helyezkedik el, és rendkívül színes szigetként ismerjük vulkanikus eredete miatt. Annak ellenére, hogy a sziget az itt talált Vénusz-szoborról híres, a szobrot a párizsi Louvre-ban állították ki. A patkó alakú sziget lakossága mindössze 5000 fő, ennek ellenére több mint 70 stranddal büszkélkedik. Sokszínűségéhez az is hozzájárul, hogy a tenger vize a kéktől egészen a liláig változhat, és ez a fehér és rózsaszín sziklákat mossa. Szintén csodálatos helyszín egy kellemes, őszi kiránduláshoz.

Akciós Milosz repülőjegyek őszre az Aegeannal itt

 

Parosz

Parosz az egyik leggyönyörűbb görög sziget, elbűvölő, macskaköves óvárosával, fehér épületeivel és persze a fenséges murvafürtborával. Kényelmes kompjárataival könnyedén megközelíthetjük innen az összes többi Küklád-szigetet. Ha megnyerő éjszakai életet keresel, Parosz a legmegfelelőbb hely erre, hisz rengeteg olyan hely akad, mely tele van éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. A sziget sokféle típusú stranddal szolgálhat a csendes, távoli helyektől kezdve a hatalmas tömegek befogadására alkalmas partokig, ahol rendszeresen rendeznek szörfversenyeket. Egyszóval nem egy unalmas célpont, sokszínűsége miatt mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Akciós Parosz repülőjegyek őszre az Aegeannal itt

 

Santorini

Santorini természeti adottságai egészen különlegesek. A vulkanikus félhold alakú beomlott kráter belső oldalán meredek és sziklás a hegyoldal, ahová szűken egymáshoz simulva épültek a helyi stílusban épült tipikusan fehér-kék házak és templomok. Santorini városaihoz fogható panorámával kevés hely büszkélkedhet, Oián csodálható meg az egész mediterrán világ leglenyűgözőbb a napnyugtája. A világ minden szegletéből ide utazó turisták a nappali strandolás után este kikapcsolódhatnak valamelyik helyi tavernában, vagy zenés szórakozóhelyen. Santorini szigetének külső ívén található strandokat fekete- vörös- vagy fehér homok vagy kavics borítja.

Akciós Santorini repülőjegyek őszre az Aegeannal itt

 

Mykonos

Amikor az emberek görög szigetekre gondolnak, Mykonos szigete az, ami leginkább megfelel az elképzeléseiknek. A fehérre meszelt épületeivel, a homokos tengerpartjával, kristálytiszta, kék vizeivel, és a mintegy 300 napsütéses napjával, nem csoda, hogy miért is számít a legnépszerűbb úti célnak az Égei-tengeren. A hagyományokkal és mítoszokkal átitatott Mykonos-ról azt tartják, hogy a Herkules által legyőzött óriások megkövesedett testéből alakult ki. Ma a szigetet a hírességek „játszóterének” tartják, és rendszeresen megállnak itt a világ legnagyobb tengerjáró hajói is. Érdemes ellátogatni ide, megtapasztalni a görög sziget különleges hangulatát, meglátogatni Míkonosz város labirintusszerű utcáit, amelyeken kis üzletek, galériák, elegáns bárok és éttermek sorakoznak.

Akciós Mykonos repülőjegyek őszre az Aegeannal itt

 

Az Aegean díjnyertes görög légitársaságról

Aegean Airlines,  a legjobb regionális légitársaság 2019-ben is!

Athén és egész Görögország továbbra is a magyar utasok egyik legkedveltebb úti célja, a görög Aegean Airlines menetrendje pedig - mind a téli, mind a nyári időszakban – kiválóan alkalmas a görögországi városlátogató, vagy akár a hosszabb nyaraló programokhoz is.

Az Aegean Airlines Görögország legnagyobb hagyományos légitársasága, Budapestre 2012 óta üzemelnek járatai és a folyamatosan nemzetközi útvonalfejlesztésnek köszönhetően ebben az évben újra, immár 10. alaklommal  nyerte el Európa Legjobb Regionális Légitársasága díjat.

 

Útvonalhálózat

Mára már több mint 44 ország 153 városa került fel - athéni csatlakozással - az Aegean útvonaltérképére, ez összesen 122 nemzetközi és 31 belföldi útvonalat jelent.

Az Aegean járataival athéni átszállással  szinte minden görög sziget és reptérrel rendelkező görög város elérhető. A legjobb menetrenddel és a legrövidebb csatlakozással Szantorini, Mykonos, Zhakyntos, Milosz, Paros, Korfu, Kréta, Rodosz  szigetére lehet tovább utazni Budapestről.

A legnépszerűbb nemzetközi útvonalak Budapestről, athéni átszállással, szezontól függően rövid csatlakozási idővel Amman, Bejrút, Larnaka, Kairó, Tel-Aviv, Teherán.

 

Fedélzeti szolgáltatás

Ártípustól függetlenül díjmentes a fedélzeti étkezés, ahol meleg ételt, frissítőt, kávét/teát, vagy akár sört és görög borokat szolgálnak fel.

Hagyományos légitársaságként nem meglepő, hogy a szabvány kézipoggyászt minden repülőjegy esetén ingyenesen szállítható.

Az online check-in 48 órával indulás előtt indul, mely nem kötelező. A repülőtéren ingyenes a bejelentkezés a járatra.

További érdekességek az Aegean légitársaságról itt

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt