2018: bemutatkozik az Air Baltic

A világ legpontosabb légitársasága 2017-ben az airBaltic!

A lettországi airBaltic légitársaságot nevezhetnénk akár az egész Baltikum nemzeti légitársaságának, hiszen nem csak Rigából, hanem Vilniusból és Tallinnból is üzemeltetünk repülőjáratokat a régió nagyvárosaiba. Az Air Baltic félig fapados, félig hagyományos légitársaság: a diszkont repülőjegy-ár, fizetős, de magas színvonalú, a klasszikus légitársaságokat idéző minőségi szolgáltatásokkal egészül ki.

Az Air Baltic 2011-től repül ismét Budapest és Riga között, hetente három közvetlen járattal. A versenyképes árak és a közvetlen összeköttetés a két város között már önmagában is attraktív. A járat sikerességét bizonyítja, hogy a 2018-as nyári szezontól már az egyik új, CS300-as típusú Bombardier gépünk repül Budapestre!

Air Baltic akciós repülőjegyek

És bár a Budapestre üzemelő járataink száma a korábbi évekhez képest kevesebb, a kapacitás ezeknek a nagyobb, CS300-as gépeknek köszönhetően így mégis közel duplájára nő.

Az új Bombardier CS300 típus a korábbi géptípusokhoz képest szélesebb üléssel, nagyobb ablakokkal, a kézipoggyász számára nagyobb tárhellyel rendelkezik, így garantáltan javul az utazási élmény. A típus jellemzője, hogy rendkívül halk, negyed annyira zajos, mint egy átlagos repülőgép, és egyben jelenleg a „legzöldebb”, környezetet kímélő géptípus.

Az airBaltic járatokkal számos Rigán túli városba is el tudunk jutni. Rövid csatlakozással érhető el a szomszédos Tallinn, Vilnius, Helsinki vagy akár Szentpétervár, de a Baltikumon túl is szép számú, egész pontosan 60 további úticélt biztosítunk Európában, Skandináviában, Oroszországban és a Közel-Keleten.

A fedélzeten - felár ellenében - felszolgált ételek és italok kiváló minőségűek, megfizethetőek. A lett konyha egyébként is méltó versenytársa a skandináv konyhaművészetnek, hiszen alapanyagban, az elkészítés módjában, tálalásban is nagyban hasonlít a skandináv konyhához, ami valljuk be, egyértelmű garancia a minőségre.

Lettország fővárosa, Riga sajnos még mindig egy kicsit fehér folt a városlátogatásra tervezett desztinációk térképén, pedig – lévén egykori Hanza város - mindenképpen megér egy látogatást. Riga gyönyörű óvárosa, Vecriga, az Unesco Világörökségi listáján is szerepel, változatos, sok évszázados építészetével és számos kultúrális programjával az egyik leginkább ajánlható, megfizethető úti cél. A jobbnál jobb éttermek pedig ár-érték arányban a szinte tökéletest nyújtják. Garantált, hogy kellemes csalódásban lesz része az idelátogatóknak.

További hasznos információk:
Check- in: Az online /mobil check-in ingyenes és mindenképpen ajánlott is elvégezni, hiszen a repülőtéri check-in a legolcsóbb, "Basic" ártípus esetén mára fizetős szolgáltatássá vált (30EUR)

Fedélzeti szolgáltatás: Business osztályon a repülőjegy ára tartalmazza a fedélzeti ellátást, a napszaknak megfelelő hideg vagy meleg ételt és italokat.
Turista osztályon térítés ellenében vehető igénybe, és akár előre is megrendelhető.

Feladott poggyász
Business osztályon 2 db feladott poggyászt (összsúly 40kg) tartalmaz az ár,
Premium turista osztályú díjtétel vásárlása esetén pedig 1 db 20kg súlyú poggyászt.
"Basic" turista árkategória esetén a poggyász csak felár ellenében adható fel.
Ennek ára irányonként 35.00 eurótól kezdődik, függ az útvonaltól, utazás időpontjától és egyéb feltételekről.

Az Air Baltic akcióit és aktuális repülőjegy árait itt találja meg.

Air Baltic repülőjegyek

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt