Bemutatkozik az Air Canada Rouge

 

A kanadai nemzeti légitársaság, az Air Canada tavaly Kelet-Európa felé nyitotta ki kapuit és közvetlen járatokat indított Torontóból Budapestre, Prágába és Varsóba is. A tavalyi év sikeréből kifolyólag a járatokat idén is megnyitották. Ezúttal egy hónappal tovább üzemelnek és heti hatszor közlekednek a járatok, kétszer annyiszor, mint tavaly.

Az idei év egyben 150. évfordulója a szövetségi Kanada megalapulásának és 80. évfordulója az Air Canada fennállásának.

Tavalyi kiváló eredményeiért az Air Canada Rouge megkapta a Budapest Airport Legjobb Új Hosszútávon Közlekedő Légitársaság 2016 díját.

A Budapest – Torontó járat az amerikai, karib-tengeri és európai járatokhoz hasonlóan az Air Canada leányvállalatához, az Air Canada Rouge szabadidős légitársasághoz tartozik. A Rouge repülőgépek nem rendelkeznek business osztállyal, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnának eleget tenni magas elvárásoknak. Amennyiben Ön első sorban elhelyezkedő ülést foglal, a Prémium Rouge szolgáltatás előnyeit élvezheti: több hely és kényelem, elsőbbségi check-in és beszállás, két poggyász díjmentes szállítása, a fedélzeten pedig prémium melegételek és különböző üdítők várják.

Amennyiben átszálláskor a torontói, montreali vagy vancouveri repülőtéren töltött előrelátható várakozási idő meghaladja a hat órát, utazási irodája regisztrálja önt az Air Canada Stopover Programba, így egy, a repülőtérhez közeli hotelben kellemesen töltheti el a várakozási időt (ez a szolgáltatás díjmentes Prémium Turista osztályon utazók számára). Amennyiben úticélja Kanada, illetve kanadai repülőtéren száll át, ne felejtsen el Elektronikus Utazási Engedélyt (eTA) igényelni.

A Budapest - Torontó járat jelenleg az egyetlen közvetlen járat Magyarország és Észak-Amerika között. A menetrend szerint heti öt napon dél után nem sokkal, péntekenként pedig délután indulnak a gépek, így nem kell korán kelni annak sem, aki az ország egy távolabbi pontjáról utazik Budapestre. Kanada remek úticél egy nyaralás alkalmával - igaz ez egész Észak-Amerikára is. Torontóból 60 kanadai és 57 Egyesült Államok-béli repülőteret érhetünk el. Különösen előnyös Torontón át az Egyesült Államokba utazni, hiszen a vámkezelést Kanadában elvégzik, ugyanis az innen induló járatok az USA-ban belföldinek számítanak.

Amennyiben jó hírnevű, megbízható és biztonságos légitársasággal utazna, az Air Canada remek választás az Ön számára. Azon kívül, hogy az Air Canada összeköttetést biztosít az itthoni és külföldön élő magyarok számára, megnyit fantasztikus nyaralási és üzleti lehetőségeket is.

Air Canada Rouge

Az Air Canadáról röviden:

- napi 1,500 járat és 200 úticél
- 45 millió utas 2016-ban
- 374 repülőgép (beleértve az Air Canada Express és az Air Canada Rouge gépeit)
- a Star Alliance alapító tagja
- az Atlantic Joint Venture (AJV) program keretében partnere a Lufthansa Csoportnak és a United Airlinesnak
- 4 csillagos értékelés a Skytraxtől

Az Air Canada Rouge-ról röviden:
- az Air Canada „szabadidős/vakációs légitársasága“
- alapítva 2012 decemberében,az első járat 2013 júliusában
- szezonális összeköttetés Kanada és az USA, Dél-Amerika, Mexikó, Karib-szigetek és Európa közt
- 46 gépből álló flotta (Budapest - Torontó: 280 fős B767-300ER)
- Air Canada járatszámok, az Air Canada rendszerébe integrálva

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt