12 természeti élmény gyerekeknek Németországban

Gyerekeket sokszor nehéz kimozdítani a lakásból a számítógépek mellöl.Ha elutazunk velük, akkor is csak a telefont, tabletet laptopot nyomkodják, és nehéz lenyűgözni őket.

Mutatunk 12 szuper helyet Németországban, ami fantasztikus élmény lehet a gyerekeknek, és amit nem felejtenek el.

 

1. Szamártúrázás

Szeretne kirándulni, de a gyerekei hülyeségnek tartják a túrázást? Szóval mit szólnál egy szamártúrához?

Vannak szamártúrák a Bajor-erdőben, a Balti-tengernél vagy Türingiában.

 

2. A természetben mezítláb

Németországban számos mezítlábas kalandpark szórakoztathatja gyermekét és akár Önt is. Serkentik az érékszerveket, és nevetésre sarkalnak, csodálattal tölthetnek fel.

Érdemes meglátogatni a Kinzigsee varázsföldi természeti kalandparkját faházakkal és a mennybe vezető létrákkal. A Spiegelau-i Bajor-erdőben pedig tíz állomáson a gyerekek „játékosan megérthetik az erdőt” a túrán. Frissítő talpmasszázs viszont várja kicsiket és nagyokat a baden-württembergi Ötisheim mezítlábas parkban.

 

3. Sasokról és fácánokról

Mindenki ismeri a vaddisznókat, majmokat és tigriseket. De igazán izgalmas egy ragadozómadár bemutatót nézni. Ez lehetséges például olyan madárparkokban, mint a Weltvogelpark a Lüneburg Heath-ben vagy az Alte Fasanerie vadaspark Hanauban, Hessenben.

 

4. Barangolás az éjszakában

Nem csak egy denevér volt? És ki ordít itt olyan ijesztően? A gyerekek mindezt és még sok mást megtapasztalnak egy éjszakai túrán. Ezeket például számos némtországi natúrpark kínálja.

 

5. Tutajozzunk a folyókon

A tutaj kirándulás nagyonb izgalmas, de sokkal lassabb, mint egy kenutura, így sokkal több mindent meg lehet figyelni. A gyerekek mindenekelőtt Mark Twain híres "Huckleberry Finnjének" érzik magukat. Lehet raftingolni például Bandenburgban, Mecklenburg-Nyugat-Pomerániában, de a Ruhr-parton is.

 

6. Mássz át erdőn és fák tetején

Számos német tartományban van erdei mászópark és magas kötélpálya. Általában fáról fára vezetnek át az erdőn. Különböző nehézségi fokú hegymászó túrák, valamint felvonók és játszóterek nyújtanak változatosságot. Erdei mászóparkok találhatók Velert-Langenbergben, Leinenben a Moselle-parton, Rügen szigetén és az Ederndorf Kalanderdőben a frank Seelandon.

 

7. Légy te is tengerparti nyomozó

 

A strand nem csak arra való, hogy kastélyokat építsenek, a strand él. A stralsundi Ozeanumban a „Légy tengerparti nyomozó” környezeti nevelési program keretében a gyerekek pontosan megtudják, kinek van ott az otthona.

 

8.Szedj almát, egyél almát

Fáramászás, almaharapás: Kora ősszel az almát Németországban szüretelik, például a hesseni réti gyümölcsösökben vagy Brandenburgban. Szórakozás az egész családnak, főleg, hogy az almabort gyakran utána készítik és isszák.

9. Heidivel az Alpokban

Allgäuban sok alpesi legelőn még mindig hagyományosan gazdálkodnak. Nagy élmény a gyerekeknek, ha egy napot az Alpokban töltenek. A gyerekek egy hegyi vezetővel együtt ellátogatnak egy alpesi legelőre, sok izgalmas dolgot tanulnak a természetről, az állatokról és az alpesi legelő életéről. Amire néha szükségük van: egy GPS-képes mobiltelefon, amely elkísér a túrán. Az odenwaldi BUND Steinachtal például négy ilyen túrát kínál.

10.Kukorica labirintus: tévedni emberi dolog

A kukoricalabirintusok inspirálják a gyerekeket. Rengeteg kuncogás és nevetés a helyes út keresése közben. Számos kukoricalabirintus található például a Rajna-Majna térségében, de megtalálhatóak Rajna-vidék-Pfalzban, Baden-Württembergben vagy Türingiában is.

11.Fatetős séták.

Ha családjával az Allgäuban nyaral, mindenképp keresse fel a Skywalk fasoros ösvényt: A függőhíd építésű természeti kalandpark 1000 méteres tengerszint feletti magasságban található és akadálymentesített is. Az ösvények szabadon lebegnek, ami azt jelenti, hogy a fa tetején lévő ösvény folyamatosan mozgásban van. Ha ez nem elég kalandos számodra: A kilátóról remek kilátás nyílik az Allgäu-ra, az Alpokra és a Bodeni-tóra. Ha Türingiában jár, szerencséje is van: itt van a Hainich fatetős ösvény, amely Németország második leghosszabb és legmagasabb fák tetején található ösvénye. További látogatásra érdemes ösvények találhatók Mecklenburg-Vorpomerániában Rügen szigetén és Ivenackban, valamint a türingiai Beelitz-Heilstättenben, az alsó-szászországi Heide-Himmelben és Bad Iburgban, a Hessian Edersee-n vagy Mettlachban. Saar-vidéken és Baden-Württembergben Bad Wildbadban, Württembergben és a bajorországi Steigerwaldban.

12.Vízesés túra

A vízesések nagyon lenyűgözőek, és lenyűgözik a gyerekeket. Sok vízesést talál Jachenauban, a bajor Tölzer-földön. Érdemes még megnézni a Lech-vízesést Füssen közelében az Allgäu-ban, valamint az Urach-vízesést Stuttgart és Konstanz között. Szászországban több vízesés is található, mint például a Blauenthaler, a Tiefenbach vagy a Beuthenfall.

 

 

 

 

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt