A virágok fővárosa - Funchal, Madeira

Funchal gyönyörű természeti környezetben fekvő városa Madeira fővárosa.

A buja növényzetű parkokkal telihintett városka az óceánparti részektől eltekintve meredek hegyoldalakba épült, így a kaptatós utcák bármelyikéről kiváló kilátást élvezhetünk a kikötőre.

Funchal felett emelkedik a felvonóval is megközelíthető Monte apró települése, melynek magyar vonatkozása is van: itt élte le utolsó éveit  a tragikus sorsú IV. Károly, az utolsó magyar király, és a montei tempolban helyezték örök nyugalomra.

Funchal, Jardim do Botanico, Madeira

Madeira az örök tavasz szigeteként vonult be a turisztikai köztudatba. Az elnevezés helytálló, az év szinte minden hónapjában találunk itt éppen virágzó növényfajt: köszönhetően a kellemesen enyhe és csapadékos éghajlatnak. A múlt században gyönyörű kertek sokaságát alakították ki a Funchal környékén emelkedő dombokon, az egyik leghíresebb a Jardim do Botanico. A turistákat a Monte városkájába szállító kabinos felvonóból kiszállva és jobbra fordulva egy újabb kötélpályát érünk el: ezzel juthatunk a híres botanikus kert tetejéhez.

Itt találjuk a csodálatos Botanikus Kertet és innen indulnak a híres szánkók is, amik vidám helyi férfiak irányításával csúsznak le a meredek aszfaltozott úton a városba. 

Ha egy könnyű levada-túrát szeretnénk felfedezni, akkor ne is keressünk tovább: a botanikus kerti felvonó felső állomásától indul a Levada los Tornos, amit végigjárva képet kapunk az egész Madeirát behálózó vízvezetékek mentén vezető gyalogtúra útvonalakról

Funchalban nagyon hangulatos tereket és fekete-fehér mintás, lávakővel kirakott utcákat találunk, kellemes kávézók teraszán üldögélhetünk vagy kiváló haléttermekben kóstolhatjuk meg az óceán gyümölcseit.

A városban található rengeteg park roskadozik a szebbnél-szebb virágoktől és különleges növények buja zöldje vegyül a város épületei közé: a lenyűgöző sziromtenger is jelzi, hogy az Örök Tavasz szigetén járunk.

A város kiváló központja lehet Madeira kalandos felfedezésének, hiszen a szigeten található összes levada-túra és minden madeirai látnivaló könnyen elérhető innen.  

Ha a városban kószálunk szívesebben, akkor semmiképp se hagyjuk ki a Szent Katalin parkból elénk táruló kilátás, a híres halpiacot és a Zona Velha bohém hangulatú negyedének meglátogatását, ha pedig kalandozni vágyunk, akkor irány a Cabo Giaro meredek hegyfoka vagy a festői Jardim do Mar óceánparti kisvárosa - a naplementét pedig a Ponta do Pargo világítótornyától is élvezhetjük.

De ez még csak egy része a kalandnak: a levada-túrák mellett a Pico Ruivot is megmászhatjuk vagy tehetünk egy túrát a Szent Lőrinc félszigeten.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Madeira mesés kertjei - 5 nap
» Madeirai vakáció és Lisszabon - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2024.11.16-23. - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2024.10.26.-11.02. - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2024.09.14-21. - 8 nap

Információs oldalak

» Madeira legszebb tájai és látnivalói

Cikkeink

» A virágok szigete: Madeira - Kovács Attila
» A gyönyörű Madeira - Kovács Attila
» Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora - Kovács Attila
» Túrák Madeira szigetén - Kovács Attila
» Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!