Plitvicei-tavak térkép

Nyaralás

» Hotel Mirjana Rastoke *** Slunj 34.807 Ft/főtől - Horvátország / Európa / Slunj / Plitvicei-tavak
» Hotel Bellevue ** Plitvicka Jezera 36.608 Ft/főtől - Horvátország / Európa / Plitvicei-tavak
» Hotel Grabovac *** Plitvicka Jezera 37.734 Ft/főtől - Horvátország / Európa / Plitvicei-tavak
» Plitvice Utazás: Hotel Plitvice ** Plitvicka Jezera Horvátország 47.188 Ft/főtől - Horvátország / Európa / Plitvicei-tavak
» Hotel Jezero *** Plitvicka Jezera 63.959 Ft/főtől - Horvátország / Európa / Plitvicei-tavak

Körutazás

» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 napos buszos kirándulás Horvátországban
» A Plitvicei Nemzeti Park varázsa - 3 napos buszos körutazás Horvátországban
» Plitvicei tavak és Zágráb - Horvátország természeti csodája - 3 napos kirándulás a plitvicei tavakhoz
» Csillagtúrák Dalmáciában - 4 napos buszos kirándulás Dalmáciában
» Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget - 4 napos körutazás Horvátországban

Városlátogatás

» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 napos buszos kirándulás Horvátországban
» Csillagtúrák Dalmáciában - 4 napos buszos kirándulás Dalmáciában
» Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget - 4 napos körutazás Horvátországban
» A Monarchia legszebb látnivalói - 5 napos körutazás Szlovéniában
» Dalmát körutazás (ősszel) - 5 Napos Buszos Körutazás Horvátországban

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

A Plitvicei-tavak, Horvátország egyik legszebb természeti értéke

Horvátország talán legszebb nem tengerparti természeti látványossága a híres Krka Nemzeti Park látványos vízesései mellett a Plitvicei-tavak vidéke. [utazom:csikkep:2293] A lenyűgöző tórendszer a mészkő különleges tulajdonságainak köszönheti a létét: a vízben oldott kalcium-karbonát a folyóba hulló fákra, kövekre mésztufa-vékony réteget: így évezredek alatt  természetes gátrendszer, gyönyörű vízesések és türkiz színű tavak sokasága jött létre.

A gyönyörű Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak Horvátország egyedülállóan szép természeti értéke. A mészkővidéken kialakult gyönyörű vízesések és türkiz színű tavak messze földről vonzzák a látogatókat.  A tavak között gyalogszerrel, jól kiépített ösvényeken vagy pallókon kirándulhatunk, de hajóval is átszelhetjük a gyönyörű víztükröt. A varázslatosan szép vidékről Csukás Barnus készített kiváló kisfilmet, további alkotásait itt tekintheted meg: 

A Plitvicei tavak nyáron

Horvátország legszebb tájai a gyönyörű tengerpart mellett a Dinári-hegység mészkővidékén találhatók. A Plitvicei-tavak, Horvátország legrégibb nemzeti parkja és a festői Krka Nemzeti Park évről évre látogatók tömegeit vonzza - rengetegen szeretnénk megcsodálni a Természet építő munkájának ezt a két gyönyörű példáját. A Krka Nemzeti Park Sibenik városától nem messze fekszik, míg a Plitvicei-tavakat Zadar vagy Pag, esetleg Krk-szigetén töltött nyaralás kezdő vagy záróprogramjának iktathatjuk be.

A Plitvicei-tavak hangulatos sétái

Horvátország tengerparttól távolabbi tájai is tartogatnak meglepetéseket: a gyönyörű Krka nemzeti park mellett a Plitvicei-tavak a legnépszerűbb természeti látnivalók között van. A mészkőmedencék és vízesések között szépen kiépített pallókon és ösvényeken sétálhatunk. [utazom:csikkep:2293] A kristálytiszta vízben halrajok úsznak tova, a tavakat kísérő zöldellő erdő pedig madárdaltól hangos. A plitvicei kirándulás olyan élmény, amit kár lenne kihagyni - ahogyan erről a most következő kisfilm is tanúskodik: Plitvice Lakes from Martin Deja on Vimeo.

Horvátország-Plitvicei tavak

 Horvátország egyik legnépszerűbb természeti látványossága a lenyűgözően szép Plitvicei-tavak. A karsztos mészkővidéken áttörő, magas oldott kalcium-karbonát tartalommal rendelkező folyócska alakította ki a temészetes gátakból és vízesésekből álló, egyedülálló tóvidéket. A Plitvicei tavak vidéke annyira különleges, hogy egyszerűen vétek kihagyni, vagy újra és újra nem meglátogatni.

Horvátország, Plitvice képekben

Azt hihetnénk, hogy olyan helyre, ami majdhogynem közhelyszerűen beletartozik a Horvátországba érkezők úti céljai közé, nem hívja fel külön a figyelmet az utazom.com.

A csodás Plitvicei-tavak képekben

Horvátország legnépszerűbb természeti látványossága a különlegesen szép Plitvicei-tavak. A nemzeti parkban számos vízesésben és türkiz színű tóban gyönyörködhet az oda látogató.  A Plitvicei-tavak felfedezése csupán könnyű túrát jelent, mivel kiválóan kiépített, gyerekek és idősek által is egyszerűen bejárható ösvényrendszer, hajó és buszjárat segíti a látogatókat.  Ebben a kisfilmben feltűnnek a Plitvicei-tavak Nemzeti Park legszebb részei, felidézhetjük ide kötődő emlékeinket.  Plitvice Lakes, Croatia - One Day Escape from Denis Klein on Vimeo.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!