Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon

7 napos buszos utazás a Balkánon

Újra és újra rácsodálkozom Bosznia-Hercegovina kincseire: vadregényes tájak, közepkori városok és a varázslatos, romantikus tengerpart.

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3-4* szállodák 2 ágyas tusolós /WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, MISKOLC) – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ
Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. Séta, városnézés: török műemléképületek, főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilo Princip merény­letének helyszínét is. Különleges látvány, ahogy sétánk során isz­lám szukok, mecsetek, monarchia-korabeli épületek és katolikus templom váltják egymást. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, ****-os szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – TENGERPART
Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodál­hatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnö­kök is segédkeztek. Ez az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthat­juk. Városnézésünk után továbbutazunk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál ****-os szál­lodában lesz (4 éj). A kora délutáni órákban foglaljuk el szállásun­kat, melyet követően lesz fürdési lehetőség az Adriai-tengerben.

3. NAP: PIHENÉS
Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK
Reggeli után fakultatív programlehetőség, mely során beme­gyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikö­tője volt. A belváros ma a világörökség része. Gyalogos séta, városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 35 € (jelentkezés a helyszínen). Aki nem jön Dubrovnikba, egész nap fürödhet, pihenhet a szál­lodában és környékén.

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS
Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk, mely során láthatjuk a környező szigeteket is. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek délután szabad­program, fürdőzés. Fakultatív hajókirándulás: kb. 35 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA – ZADAR
Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesz­tette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávé­zónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szent Donát-körtemplom és a szintén román alapokra épült Szt. Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrá­lisa. Sétánk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, a ***-os hotel a Plitvicei-tavak közelében lesz.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST
Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Kirándulásunkhoz túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás nézelődésünk után indulunk haza. Határátlépés után az M 7-es autópályán haladunk. Esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

2020 nyári-őszi program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, MISKOLC) – BUDAPEST – PÉCS – UDVAR – SZARAJEVÓ
Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késő délutáni órákban. Séta, városnézés: török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket monarchia-korabeli épületek és katolikus templom váltogatja egymást. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2. NAP: SZARAJEVÓ – MOSTAR – TENGERPART
Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Városnézésünk után továbbutazunk Neumba, a tengerparti városba, ahol a szállásunk közvetlenül a tengerpartnál **** szállodában lesz (4 éj). Várhatóan a kora délutáni órákban foglaljuk el szállásunkat, melyet követően lesz fürdési lehetőség az Adriai-tengerben.

3. NAP: PIHENÉS
Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton.

4. NAP: DUBROVNIK
Reggeli után fakultatív programlehetőség, mely során bemegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger fontos kereskedelmi kikötője volt. A belváros ma a világörökség része. Gyalogos séta, városnézés: főutca, Ferences kolostor, Domonkos-templom és kolostor, hangulatos kikötő, katedrális és a Sponza palota. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 35 € (jelentkezés a helyszínen). Aki nem jön Dubrovnikba, egész nap fürödhet, pihenhet a szállodában és környékén.

5. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS
Reggeli után, jó időjárási körülmények és megfelelő számú jelentkező esetén, fakultatív hajókirándulást szervezünk, mely során láthatjuk a környező szigeteket is. Aki nem akar jönni a kirándulásra, azoknak egész nap, a többieknek délután szabadprogram, fürdőzés. Fakultatív hajókirándulás: kb. 35 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: DALMÁCIA – ZADAR
Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán, utalva arra, hogy a Velencei Köztársaság is uralta a területet és fejlesztette a várost. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szt. Donát-körtemplom és a szintén román alapokra épült Szt. Anasztázia-katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre, a ***-os hotel a Plitvicei-tavak közelében lesz.

7. NAP: PLITVICEI-TAVAK – BUDAPEST
Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő vagy nem csúszós edzőcipő használata szükséges a kiránduláson. Lesz olyan alkalom is, amikor kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás nézelődésünk után indulunk haza. Határátlépés után az M 7-es autópályán haladunk a főváros felé. Esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2019. szeptember. 04
» Zadar este - Kovács Attila, 2014. május. 29
» Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 30
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Cavtat hangulata, Horvátország - Kovács Attila, 2012. szeptember. 05
» Zadar hangulata - Kovács Attila, 2012. március. 26
» Emlék Dubrovnikból - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2019. október. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív Dubrovnik kirándulás (2 belépővel, helyi idegenvezetővel): 35 € (jelentkezés a helyszínen).
Hajókirándulás: kb. 35 € (előjelentkezés kötelező, fizetés a helyszínen).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők, fakultatív programok.

Dubrovnik - várfal (egyénileg) 200 HRK
Zadar - Szent Donát templom 15 HRK
Plitvicei-tavak (jan, feb, márc, nov, dec) 60 HRK
Plitvicei-tavak (máj, okt) 100 HRK
Plitvicei-tavak (jún, júl, aug, szept) 250 HRK
Zadar-Dubrovnik helyi idvez 5€

Belépők ára: kb.: 275/315/465 HRK + 5 € (hónaptól függően).

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Felszállóhelyek:

Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Siófok Leszálló Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Dunaújváros (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Dechatlon parkoló
Pécs (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Szállás: 

3-4* szállodák 2 ágyas tusolós /WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!