Korzika-Martalócromantika

A Mediterráneum gyöngyszeme tavasszal  a legkellemesebb úticél: zöldellenek a hegyek, mélykék az ég és a tenger, és mindent virágszőnyeg borít. De ha túrázni indulunk ide, várjuk meg a nyarat: a szigeten található hegyek komoly kihívást és csodás látványt kínálnak ilyenkor is.

Az olaszországi Livornoból nagyon gyorsan a Szépség szigetének partjainál találhatjuk magunkat, ha igénybe vesszük valamelyik nagy komptársaság éjjel-nappal közlekedő járatát. Az árak szezononként változnak: a legolcsóbb télen, és a főszezonban akár az alapár háromszorosát is elkérhetik egy oda-vissza útért. . Viszont a  táj, a hegyek és a tenger együttese olyan csodálatos légkört alkot a vad vidéken, Korzikán olyan szép látvány és hangulat jellemző, hogy kárpótol a néha balkáni viszonyok között eltöltött estékért-inkább regényessé teszi az itt nyaralást.

A sziget híres az itt élő félig vadon tenyésztett disznók húsának minőségéről: gesztenyén és más ízes gyökereken híznak meg az egyébként félelmetes és okos állatok, és fejedelmi vacsorát fogyaszthatunk belőlük a falvak vendéglőinek egyikében.

A korzikai nép büszke szabadságára és laza semmittevéssel töltött mindennapjainak sérthetetlenségére: lehet, hogy ezen vendéglőkben csak nehézkesen szolgálnak ki minket, de némi helyi ismeretségre szert téve még azt is elérhetjük, hogy a nem éppen vendégszerető korzikaiak saját asztalukhoz ültessenek. Ez a kaland cseppet sem veszélytelen: ebben az esetben számítsunk egy reggelig tartó történet-mesélésre a szabadságharcról, a korzikai nemzet felsőbbrendűségről és a szabad vadorzás szépségeiről.

Korzikán egészen a modern időkig érvényben volt a vérbosszú intézménye, így a férfiak a családnevükkel örökölték meg a generációkon áthúzódó konfliktusok hagyományát, és kegyetlen módszerekkel torolták meg a vélt vagy valós sérelmeket, az embervadászatokról  és a bozótban, a maquis-ban élethosszig tartó bujdosásról legendák regélnek.  Mindezt hatalmas mennyiségű pastisszal kísérve maradandó élményekben lesz részünk.

Hagyjuk hát a málló vakolatú, zord martalócok által lakott falvakat és vegyük be magunkat az erdők közé, és fedezzük fel a hegyek világát. Korzikán a szigeten átívelő hegységet bejáró útvonal a GR20 vezet át, de ennek bejárása komoly trekkingtapasztalatokat kíván. A kevéssé jelzett utakon komoly tájékozódó képességre a kevés forrással, vízvételi hellyel kísért útvonalakon pedig víztartalékokra lesz szükség. A hegység próbára teszi a kalandorok teljesítőképességét, cserébe viszont csodálatos panorámával, és a csörgedező patakok élményével ajándékoz meg az érintetlen tájon át.

Ha kicsit pihennénk, akkor a Les Calanches vidékét ajánlom. A vad, vörös sziklák a tengerbe szakadnak, a zöldellő erdők próbálnak megtapadni a meredek hegyoldalon, ezt a látványt foglalja kék keretbe az ég és a tenger. A Capo Rosso hullámokba  mélyen benyúló sziklájáról visszatekintve hihetetlen hosszú partszakaszt belátunk, és életünk egyik legszebb naplementéjében lehet részünk.

A csúcson az idővel dacoló genovai őrtorony mellvédjére támaszkodva bőven van időnk elgondolkodni, mennyit is ér a hangyaként robotoló, nem teljesen tisztázott célok érdekében magát kikészítő nyugati életmód. Ennél a szertelenül bohém és gyerekesen büszke, a fogyasztói társadalomban fontos dolgokra érzéketlen, nyugodt és lassú népnél ezek a problémák teljesen ismeretlenek. Bonifacio kisvárosának kávézó-teraszain mi is elmerülhetünk ebben a menedékben. A meredek partfalra tapadó városka több oldalról szemlélve is csodálatos látványt nyújt.

A közvetlen közelében egy hatalmas természeti csodát találhatunk, ha jó az irányérzékünk: egy több száz tonnás ingókő vigyázza a tenger látképét, évszázadok óta támpontot nyújtva a környék veszélyes vizein hajózóknak. A fizika törvényeinek hihetetlen módon ellenálló kő stabilan és méltóságteljesen őrködik a változatlanság felett-ahogy ezt egy igazi korzikaitól elvárhatjuk. Korzikai információk

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Csillagtúrák Korzikán - tengerparti pihenéssel - 10 nap
» Korzika és Szardínia, Elba-szigetével - 10 nap
» Korzika kalandnyaralás - 10 nap

Szállás ajánlatok

» Residence Bel Ombre Apartman * Calvi 0 Ft/főtől - Korzika / Franciaország / Európa / Calvi
» Residence Les Pins Apartman *** Calvi 0 Ft/főtől - Korzika / Franciaország / Európa / Calvi
» Hotel Saint Christophe *** Calvi 0 Ft/főtől - Korzika / Franciaország / Európa / Calvi
» Hotel Mariana *** Calvi 0 Ft/főtől - Korzika / Franciaország / Európa / Calvi
» Hotel Regina *** Calvi 0 Ft/főtől - Korzika / Franciaország / Európa / Calvi

Információs oldalak

» Korzika gyönyörű tájain
» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Túra Korzika legszebb vidékein - Kovács Attila
» Korzika: a Szépség szigete - Kovács Attila
» Korzika vidékein - Kovács Attila
» Korzika - a csodasziget - Kovács Attila
» Korzikai kirándulás - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!