Korzika, a kalandkeresők szigete

11 napos aktív kikapcsolódás Korzikán: túrázás, városnézés, strandolás

A Görögök Kalliste-nek - a legszebbnek - nevezték. Tengerpartjai, hegyi ösvényei, vadvízi patakjai megannyi változatos kikapcsolódást ígérnek, hihetetlen változatosságú tájainak köszönhetően kalandprogramunk igazi csemege minden felfedezőnek és természetkedvelőnek egyaránt. Ódon hangulatú történelmi városkáiban bolyonghatunk, megízlelhetjük a helyi finomságokat, kortyolhatjuk gesztenyés italaikat. Felejthetetlen élmény ezen a vad, csodálatos mediterrán szigeten

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a kompjegyet, a szállásokat kempingben saját sátorban, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utas valamit az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
9 nap - nap szabadság
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
30-40 fő

Nehézség:

A túrákat normál sportos erőnléttel teljesíthetőek, a nehezebb túrák oszthatóak, nem kell a teljes távot szintemelkedést megtenni.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Savona/Livorno 
Hajnalban indulunk, este Livornoban/Savonában kompra szállunk, a reggeli órákban elérjük Korzika partjait.

2. nap: Bastia, Calvi, Porto
Első napunkon a sziget egyik talán legszebb kisvárost derítjük fel, majd a sziget nyugati oldalán található kisvárosba Portoba utazunk.

3. nap: Porto, Capu Rossu, Plage d' Arone
Mai napunkon a Les Calanches sziklavilága és a legnyugatibb genovai őrtorony és egy fantasztikus strand öböl vár ránk.

4. nap: Porto szabadnap, fakultatív program a Capo d’ Ortu csúcsa
Ez a napunk szabadnap, strandolhatunk, elmehetünk hajó kirándulásra, lazíthatunk. A kihívást kedvelők megmászhatják a Portoi öböl „őrzőjét” a városka fölé magasodó 1294 méter magas Capo d’ Ortut.

5. nap: Porto, Lac de Ninu 
A GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Ninu-tavat. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) és a vadlovak emelik még tovább.

6. nap: Porto, Ajaccio, Pianottoli Calderello
Reggel buszra pattanunk, és a sziget déli csücske felé indulunk. Menetközben betérünk a sziget fővárosába Ajaccioba.

7. nap: Plage Piantarella
Korzika egyik legszebb strandján töltjük a napunkat ahol lehetőség van fürdeni, kajakozni is.

8. nap: Pianottoli, Bavella hágó
Mai napunkat a Bavella hágó hegyvidékének felderítésével töltjük.
 
9. nap: Bonifaccio
Ezt a napunkat Bonifaccio a  híres mészkősziklára épült város és környékének felderítésére szánjuk. 

10. nap: Pianotolli Caldarello, Bastia, Livorno 
Reggel buszra szállunk és Bastiába utazunk. Rövid városnézés után kompra szállunk.
A kora esti órákban kötünk ki Livornóban ahonnan Budapest felé vesszük az irányt.

11. nap: Hazaérkezés
A kora délelőtti órákban érkezünk meg Budapestre.

 

További információ

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Élménybeszámolók

» Korzika, a kalandok szigete, 1.rész - Hudanik Zsolt, 2015. április. 08
» Korzika, a kalandok szigete, 2.rész - Hudanik Zsolt, 2012. május. 10
» Korzika-Martalócromantika - Kovács Attila, 2012. május. 24
» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2017. szeptember. 20
» Korzikán jártunk... - Radics Ákos, 2011. szeptember. 26
» Korzika-Martalócromantika - Kovács Attila, 2012. május. 24
» Korzika felfedezése - kajakkal és bakancsban - Radics Ákos, 2011. május. 11
» Korzika: a Szépség szigete - Kovács Attila, 2016. június. 09

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Részletes program
1. nap: Budapest, Szlovénia, Olaszország, Savona/Livorno

A kora hajnalban indulunk Budapestről (találkozó 01.45-kor a Hősök tere Műcsarnok mögötti buszparkolóból, indulás 2.00 órakor!). Szlovénia keresztül, majd a déli óráktól már Olaszországban utazunk. Velence, majd a Garda-tó mellett elhaladva késő este érkezünk meg Livornoba/Savonába, ahol az éjszakai kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel szállhassunk partra Korzikán.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén.

2. nap: Bastia, Calvi, Porto

A kora reggeli kikötést követően a Desert des Agriates kopár, csupán macchiával borított sziklasivatagán átkelve utazunk a nyugati part felé. Útközben meglátogatjuk Calvi városát, bebarangoljuk erődjét, kis utcácskáit majd továbbindulunk Portóba ahol a kempingünkben három éjszakára rendezkedünk be. Napnyugtára  besétálunk a városba, ahol a tengerpartról gyönyörködhetünk a naplementében vagy beülhetünk egy hangulatos étterembe.
Szállás: Porto, kemping.

3. nap: Porto, Capu Rossu túra

Reggel újra buszra pattanunk és rövid utazással érkezünk túránk a Capu Rossu kiindulópontjához. Kezdetben lefelé gyalogolunk, gyönyörű öblök mentén, majd a sziklafal peremén elidulunk a tenger fölé 331 méterrel magasodó őrtoronyhoz. Innen jól látszik a Portoi öböl, a kétezres hegycsúcsok gyűrűjében. Visszatérve autóbuszunkhoz leereszkedünk a közeli fehér homokos strandra ahol a délutánt  fürdőzéssel vagy akár izgalmas sziklaugrásokkal tölthetjük az időt. A késő délutáni órákban indulunk a híres Les Calanches sziklavilágához. Itt kicsit barangolunk a különös formavilágú sziklaképződmények között majd egy fantasztikus sziklapárkányról élvezhetjük a napnyugta fenséges pillanatait  A kempingünkbe az esti órákban érkezünk.
Túratáv 6,5 km, szintkülönbség: 510 méter, gyalogtúra 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza.
Szállás: Porto, kemping.

4. nap: Porto, Capo d’ Ortu

Reggel gyalogtúrára indulunk a kempingünkből. A közeli Piana faluba utazunk, innen indul túraösvényünk a Capo d’Ortu 1294 méter magas csúcsára. Gyönyörű fenyveseken át halad utunk első szakasza, majd kiérünk a fák közül és fantasztikus színű és formájú sziklák mellet haladva kanyargunk egyre feljebb. Ösvényünk felső szakasza már a gránit sziklavilágban vezet ahol néha még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. A csúcsról elénk táruló látvány mindenért kárpótol, elképesztő panoráma tárul elénk a Portoi öbölre és a környező hegycsúcsokra. Rövid pihenő után elindulunk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A délutáni, esti órákban fürdőzhetünk a Portoi strandon vagy a kemping melletti folyó hűsítő vizében.
Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 850 méter, gyalogtúra:6 – 6,5 óra.
Szállás: Porto, kemping.

5. nap: Porto, Nino-tó, Scala di Santa Regina, Corte

Korán reggel összepakoljuk felszereléseinket buszra szállunk és kb. 1,5 órás utazással érkezünk a a Col d’Verghio-hágóra (1404 méter), ahonnan a GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. Eleinte kellemes erdős szakaszokon haladunk, majd a Col de St-Pierre (1450 méter) hágóra érve kitárul a látóhatár. Kis pihenés után, újabb lendülettel jutunk fel a Col de Reta (1880 méter) hágóra, ahonnan már látszik a célpontunk, ahol pónik, vadlovak legelésznek mindenfelé az idilli környezetben. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) emelik még tovább. Megpihenni itt páratlan élmény! Visszafelé, kétórányi gyaloglással a sárga jelzést követve ereszkedünk le az „erdészház” völgyébe, ahol már vár bennünket járművünk amivel következő szállásunkra Cortéba utazunk ahol két éjszakát töltünk.
Túratáv 12 km szintkülönbség: 490 méter fel, 900 méter le, gyalogtúra 6-7 óra oda.
Szállás: Corte, kemping.

6. nap: Corte, Restonica völgy, Corte,

Mivel másnap utunk legnagyobb túrájára indulunk, a napot pihenéssel  töltjük a Corte melletti Restonica völgyben. Rövid sétával érkezünk a folyómeder sziklamedencéihez, ahol tábort verünk. Itt lehet fürdeni, napozni és a  vállalkozó kedvűekkel egy rövid medertúrára is indulunk. Hatalmas sziklákról ugrálhatunk, úszkálhatunk a természetes gránitmedencék hűs vizébe.
Délután  városnézésre indulunk Korzika volt fővárosába. Bebarangolhatjuk hangulatos utcáit, meglátogathatjuk hangulatos, vad ételeit kínáló éttermeit. Este térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Corte, kemping.

7. nap: Corte, Vizzavona, Monte d’Oro, vagy Angol vízesések

Egész na­pos gya­log­tú­rá­ra in­du­lunk a 2389 m ma­gas Monte d’Oro csú­csá­ra, mely egyi­ke Kor­zi­ka leg­szebb és leg­ma­ga­sabb he­gye­i­nek. Ko­rán reg­gel in­du­lunk bus­­szal a kem­pin­günk­ből és a gyö­nyö­rű fe­nyő­er­dő­ben épült pi­ciny fa­lu­ba, Vizzavonába ér­ke­zünk. A vas­út­ál­lo­más­tól (980 m) gya­log foly­tat­juk utun­kat és cso­dás fe­nyő­fák közt, a Vizzavona-erdőben tú­rá­zunk egy­re fel­jebb. Az út­vo­na­lunk el­ső sza­ka­sza fizikailag a leg­ne­he­zebb és a leg­me­re­de­kebb; majd kön­­nyebb sza­kasz kö­vet­ke­zik. Később azon­ban tú­ránk technikailag leg­ne­he­zebb sza­ka­sza kö­vet­ke­zik, ahol kis mér­ték­ben a ke­zün­ket is hasz­nál­ni kell az elő­re­ju­tás­hoz. Ju­tal­mul egy szép ha­va­si rét­re ér­ke­zünk, ahol meg­pi­he­nünk. In­nen egy szik­lás út­vo­na­lon ju­tunk fel a 2389 m ma­gas Monte d’Oro csú­csá­ra, ahol nagy­sze­rű lát­vány tá­rul a sze­münk elé. Szin­te ma­dár­táv­lat­ból lát­hat­juk a kör­nye­ző he­gye­ket és tisz­ta idő­ben akár a ten­ge­rig is el­lát­ha­tunk. Né­mi pi­he­nés és a csúcscsokik el­fo­gyasz­tá­sa után in­du­lunk vis­­sza a már meg­is­mert út­vo­na­lon a bu­szunk­hoz.
Táv: 13 km, szint: fel 1410 m, le 1410 m.
Azoknak akik nem szeretnének ezen a nagy túrán részt venni alternatívaként ajánljuk a csodálatos környezetben található Angol vízesések felfedezését. Kiépített könnyű túraösvényen közelíthető meg ez a kis vízesés rendszer ahol fürdőzni, napozni, pihenni lehet. A vállalkozó kedvűek hazafelé választhatják a Korzikai kisvasutat, izgalmas, viaduktokon, alagutakon át kanyargó szakaszaival.

 

8. nap: Corte, Sartène, Pianottoli Calderello, Bonifaccio

A mai napon a sziget déli része felé folytatódik körutazásunk. A déli órákban érkezünk Sartène középkori hangulatú városkájába. Megtekintjük a híres húsvéti Catenacciu körmenet relikviáit, a 14 kg-os láncot és a 31,5 kg súlyú hatalmas tölgyfa keresztet a városka templomában, majd elvegyülhetünk a „legKorzikaibb” város szűk utcácskáin. Nem meglepő, hogy itt található a sziget legszűkebb utcája is, ahol egy ember épp csak elfér. A városka hangulatos főterén ebédelhetünk, vagy kávézhatunk is a számtalan étterem valamelyikében. Innen továbbindúlva Pianottoli Calderello település mellett található kempingünkbe, a kora délutáni órákba érkezünk. Sátorállítás után élvezhetjük a tenger hullámait majd  Bonifacio csodálatos városában utazunk ahol többek között ellátogatunk,  egy izgalmas –fakultatív- hajókirándulásra is. Kapitányunk bepillantást enged a Sárkánybarlangba (ahová jó idő esetén be is hajózunk), a Kalózok öblébe, valamit a tenger felől is megnézzük a mészkőszirtre épült várost sok más látnivalóját. Ezután gyalogosan fedezzük fel a citadellát. Felérve, rögtön szembetűnnek az erődszerű házak, a szűk utcák, és a vízelvezető rendszer jól megtervezett középkori védelmi láncolata. Elsétálunk a város szélén lévő Tengerésztemetőbe, majd a szirtvégi ágyútalpaknál fejezzük be az ismerkedésünket a sziget legszebb városával. A szabadprogram során lehetőségünk lesz megvacsorázni a számtalan étterem valamelyikében, a késő esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

9. nap: Pianottili Caldarello, Uomo di Cagna ingókő

Mai napunkon az Uomo di Cagna (1217 méter) ingókőhöz túrázunk. Régen a hajósoknak is tájékozódási pontként szolgáló több tonnás gránitkő a fizikát meghazudtoló módon mered a táj fölé, fantasztikus látványt nyújtva. Buszunkkal egy hegyi szerpentinen kanyarogva érkezünk Gianucció (467 méter) nevű kisfaluba ami túránk kiindulópontja lesz. Utunk hatalmas sziklákkal teleszórt fenyves erdőn keresztül kanyarog, majd kiérve egy panorámás hegygerincre, elképesztő sziklaformák között érünk fel a csúcs alá. Itt felszerelésünket lerakva hatalmas sima gránittömbökön felkapaszkodva jutunk az ingó kő mellé amelyet innen tudunk a legjobban lefotózni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban visszaereszkedünk kiindulópontunkra a kis faluba és visszatérünk kempingünkbe. Este a tengerparton megtartjuk hangulatos búcsúestünket.
Túratáv 12 km, szintkülönbség: 800 méter fel, 800 méter le, gyalogtúra 5,5-6 óra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

10. nap:Pianotolli Caldarello, Bastia

Utolsó napunk ez a szigeten. A délelőtt folyamán még lesz lehetőségünk tengerparti fűrdőzésre majd a kora délutáni órákban a kikötő felé vesszük az irányt. Hajóra szállás előtt még barangolhatunk egyet Bastia óvárosi kikötőjében, megvacsorázhatunk, vásárolhatunk majd az esti órákban hajóra szállunk és búcsút veszünk a Szépség szigetétől. Az éjszakát a már ismert módon a hajófedélzeten töltjük.  
 

11. nap: Livorno, Budapest

A kora reggeli kikötést követően indulunk Magyarország felé ahová az esti órákban érkezünk.
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a kompjegyet, a szállásokat kempingben saját sátorban, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utas valamit az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora menü 13-17 Euro. Ajánlott költőpénz: 25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat.
Belépők (2016-os árak):
Hajókirándulás Portóban: 50 Euro/fő
Hajókirándulás Bonifacioban kb. 17 Euro/fő (Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők teljes árú felnőtt árak.)

Várható költőpénz szükséglet: 
100 - 250 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A komolyabb ereszkedések és a sziklás terep miatt javasolt a túrabot használata is.
Célszerű kétrétegű iglu sátrat hozni, derékaljat, valamit hálózsákot. Ezen kívül kis gázfőző, bögre, étkészlet valamit némi tartós élelem szükséges.

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani 

Szállás: 

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. Egyik szállásunk nem tengerparti, itt  lesz lehetőség medencés fürdőzésre is a szálláshelyen belül. Telefonok, és kamerák töltésére a túravezetők által kialakított helyen van lehetőség. Közös főzőhelység nincs, így ajánlott kis gázfőzőt vagy elektromos vizmelegítőt hozni. Két éjszakát töltünk kompon, zárt (vagy igény estén nyitott) fedélzeten. Célszerű hálózsákot és derékaljat a kényelmes pihenésre érdekében a fedélzetre felvinni.

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Kempingjeink közelében legtöbbször élelmiszer bolt vagy pékség is üzemel. Általában kétnaponta egy nagyobb szupermarketnél van lehetőség bevásárolni.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal (esőkabáttal).
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 2 db össz.20-25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
37 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Nyíregyháza
4.6
Felejthetetlen élmény volt.
Le a kalappal a túravezetők előtt, és persze a túratársak előtt is :)

Jövőre ugyanitt :)
Budapest, XIII. kerület
4.6
Ha szeretnéd egy igazán tapasztalt túravezetővel bejárni Korzika napfényes, vagy éppen a felhők között megbúvó hegycsúcsait; a közötük csordogáló, vagy éppen szélesen ívelő, kristálytiszta patakjait; felfedezni történelme egy-egy emlékét a városokban; vagy akár csillagokat nézve aludni el egy hálózsákban a tengerparton, akkor ne hagyd ki ezt az utat!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon klassz utazás volt :) !
Szeretném kiemelni: Ákos fantasztikusan profi irányítását, a programok sokszínűségét, Magdi lelkesítő mosolyát, a rengeteg információt a különböző helyszínekről, a nyugodt sofőröket.
Igazán csodásan sikerült megszervezni a teljes nyaralást!
Budapest, XXII. kerület
5.0
Aki igazi kalandos nyaralasra vagyik, Korzika a legjobb uticel!
Budapest
4.8
Második alkalommal voltam az utazom.com csapatával Korzikán és ismét nagyon jól éreztem magam. Ami köszönhető a nagyon jó szervezésnek és a túra vezetők empatikus, de ugyanakkor következetes túravezetésének. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a túrát és az uatazom. com csapatát......
Töltéstava
4.8
Sziasztok! Korzika csodás élmény! A hosszú utazás fáradalmaiban jó volt biztonságban érezni magunkat, sokszor kihívásokkal teli autó utakon, terepen! Köszönet érte két sofőrünknek, Attilának és Csabának. A túra során rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak. Változatos, minden igényt kielégítő programok vártak bennünket: Tengerészek temetője...., medertúra stb. Kompon aludni buli, tengerparton aludni fantasztikus! A kempingek rendben voltak. Külön öröm volt számomra, hogy túravezetőink Anita és Ákos mindig nyújtott alternatív megoldásokat a túrák mellett. Mindketten kiváló szervezők, remek vezetők, jól kiegészítik egymást. Köszönjük nektek Anita és Ákos a lelkiismeretes felkészülést, figyelmet, empátiát, együttműködést, határozottságot, humort, hangulatos estéket, éjszakákat! A túra minden percét élveztük! Utastársak! Kalandra fel!
Racek! "Csak az az egy, hogy bót nem sok vót!" :-) Vicc. Természetesen. Asztrid, Péter
Budapest
4.2
A túravezetők nagyon hozzáértő, rugalmas és türelmes emberek voltak, akikhez bármikor bármilyen problémával nyugodtan lehetett fordulni.
A programba csúszott nem várt esemény, amiről a szervezők nem tehettek, - mint például útlezárások - de a túravezetők kiválóan megoldották a program újraszervezését.
A buszsofőrök vezetési stílusa profi volt, azonban a busz felszereltségével voltak gondok. Hiányoltam a megfelelő légkondi-használatot és a szerpentinek miatt nagyobb biztonságban éreztem volna magam egy biztonsági övvel.
Szekszárd
4.6
Köszönjük a szervezést, az odafigyelést, a törődést és az elmúlt 10 nap felejthetetlen élményeit! Már barátkozunk az iroda következő ajánlataival is és nézegetjük azokat a felfedezni való helyeket, amelyek még visszavárnak bennünket és barátainkat Korzikára. :)
Komló
5.0
A két túravezető Anita és Ákos helyismerete nagyon emelte a túra szinvonalát.
pilisszántó
5.0
Nagyon, nagyon jól éreztem magam. Még egyszer köszönet mindenért ÁKOSNAK ANITÁNAK .
Kistarcsa
4.6
Szuper volt a szervezés, a programok és a társaság is. A 2. Kemping kár, hogy egy fôút mellett volt, minden más kiváló volt :)
Budapest, X. kerület
5.0
Ha egy nappal hosszabb lett volna az út , 26án tengerpartoztunk volna egy teljes napot , 27én lehetett volna a túra a M . ra.
Így pénteken késő estére érkeztünk volna haza.
Így is nagyon jó volt persze, de úgy kis idővel többet lehettünk volna odakünn.
üdv.
k.
Budapest
4.6
A szervezés tökéletes volt, talán egy észrevételem lenne, hogy a hosszú busz és kompút után az első napi túrára kicsit nehéz volt az Ingókövi túra (bár lehet, hogy csak az erőnlétemmel volt gond) :)
A program változatos volt (néha picit túl sűrű) és gyönyörű tájakra jutottunk el. A programleírást olvasva könnyebb túrákra számítottam.
Szerencsés volt, hogy az első kemping után csak jobb kempingekbe szálltunk meg, mivel az első kemping vizesblokkjai erősen hagytak kívánnivalót maguk után (Bonifacio melletti). Az utolsó kemping ezek után (meg amúgy is), maga volt a luxus (Porto - Les Oliviers).
Túravezetőkről csak jókat tudok mondani, megbízhatóak, segítőkészek, alaposak, szuperek voltak :)
Elsőre kicsit meglepődtünk a kis busz láttán, ami először elég szűkösnek tűnt, de a szerpentineken kanyarogva már értettük az okát :)

Összességében elégedett vagyok és nagyon jól éreztem magamat, felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértem haza.

Köszönöm!
Budapest, XVII. kerület
4.2
Remekul ereztem magam, a turak nagyszeruek voltak. A turavezetok kedvesek, turelmesek, gondoskodok voltak.
Udv., Gabi
Debrecen
4.8
Számomra igazán élvezetes kirándulás volt, egy jó csapattal, jó túravezetőkkel, a túrák során megismert táj fantasztikus látványt nyújtott
10/10
Budapest, XIV. kerület
4.8
Számomra tökéletes utazás volt minden tekintetben. Ákos és Szilvi mindenre és mindenkire odafigyelt, alapos ismeretekkel. Köszönet érte!
A csapat jókedvű, pozitív hozzáállású volt. A Korzika nyújtotta szépségekről, csodákról nem is beszélve.
Budapest, IX. kerület
4.8
Külön köszönöm a túravezetők figyelmét, és segítségét, hogy a számomra elérhetetlent elérhettem.:)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Csillagos ötöst adok a kalandkeresős korzikai utazásra és jószívvel ajánlom mindenkinek.
Mezőkövesd
4.8
Az emberek azt hiszik, úgy kell ismerkedni, hogy megtudják a másik társadalmi, gazdasági stb. helyzetét. Köszönet a tapintatos ismerkedési estért, ahol egészen más irányba tereltétek a beszélgetést, mindenki szót kaphatott, és igen jó hangulat alakult. A búcsúest hasonlóan.

A második kempingben éjszaka is forgalmas országút mellett kaptunk sátorhelyet, ezért meglehetősen rosszul aludtam.

Köszönet az buszos utazáskor megszólaló korzikai zenéért és a szórakoztató Nagy zűr Korzikán filmért. (Hazaútban kissé sok volt a három film egymás után.)

Külön köszönet Ákos figyelmes (jó reggel, szépjónapot, jóestét) bejelentkezéseiért, amivel egyben figyelemfelkeltő, megtisztelő és mégis mentes a modorosságtól. Köszönet a tudatos tájékoztatásért. Többször elmondtátok a programtervet: aznapit részletesen, másnapi tervet mintegy előrevetítve.

A túrák, a látogatott helyszínek lenyűgöztek. Lehet szép a táj, ha a társaság figyelmetlen, türelmetlen, ami mindent elronthat. Ugyan az Utazom.com nem tehet erről, de számomra azért is volt hatalmas élmény, mert jó társaság tagja lehettem.
Salgótarján
4.8
Csakúgy mint a tavaly szeptemberi Dolomitok túrán, ezúttal is nagyszerű csapat jött össze, profi túravezetéssel.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!