Korzika, a kalandkeresők szigete

11 napos aktív kikapcsolódás Korzikán: túrázás, városnézés, strandolás

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Görögök Kalliste-nek - a legszebbnek - nevezték. Tengerpartjai, hegyi ösvényei, vadvízi patakjai megannyi változatos kikapcsolódást ígérnek, hihetetlen változatosságú tájainak köszönhetően kalandprogramunk igazi csemege minden felfedezőnek és természetkedvelőnek egyaránt. Ódon hangulatú történelmi városkáiban bolyonghatunk, megízlelhetjük a helyi finomságokat, kortyolhatjuk gesztenyés italaikat. Felejthetetlen élmény ezen a vad, csodálatos mediterrán szigeten. Eljutunk Calviba, Portóba, Ajaccioba, Bonofaccioba, Cortéba is!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

A túrákat normál sportos erőnléttel teljesíthetőek, a nehezebb túrák oszthatóak, nem kell a teljes távot szintemelkedést megtenni.

Klasszikus sátras utazás. Így jutsz el a legtöbb helyre, így láthatsz a legtöbbet!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a kompjegyet, a szállásokat apartmanokban, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok árát, vés az utas valamit az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
11 nap - 6 nap szabadság
Létszám: 
30-40 fő

Szállás

Utazásunk során 4-6 fős 2 ágyas fürdőszobás mobilházakban és bungalókban fogunk aludni.  Telefonok, és kamerák töltésére van lehetőség.
Két éjszakát töltünk kompon, zárt fedélzeten. Ide szükség van vékony hálózsákra vagy plédre és derékaljra a kényelmes pihenés érdekében.
Felár ellenében lehet a kompon kabint bérelni ennek ára:
2 fős ablak nélküli kabin oda-vissza: 42.000 Ft.
2 fős ablakos kabin oda-vissza: 48.000 Ft.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Élménybeszámolók

» Korzika, a kalandok szigete, 1.rész - Hudanik Zsolt, 2015. április. 08
» Korzika, a kalandok szigete, 2.rész - Hudanik Zsolt, 2012. május. 10
» Korzika-Martalócromantika - Kovács Attila, 2012. május. 24
» Korzikán jártunk... - Radics Ákos, 2011. szeptember. 26
» Korzika-Martalócromantika - Kovács Attila, 2012. május. 24
» Korzika felfedezése - kajakkal és bakancsban - Radics Ákos, 2011. május. 11
» Korzika: a Szépség szigete - Kovács Attila, 2024. február. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Szlovénia, Olaszország, Savona/Livorno

A kora hajnalban indulunk Budapestről (találkozó 01.45-kor a Hősök tere Műcsarnok mögötti buszparkolóból, indulás 2.00 órakor!). Szlovénia keresztül, majd a déli óráktól már Olaszországban utazunk. Velence, majd a Garda-tó mellett elhaladva késő este érkezünk meg Livornoba/Savonába, ahol az éjszakai kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel szállhassunk partra Korzikán.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén.

2. nap: L'lle - Rousse, Calvi, Porto

A kora reggeli kikötést követően nyújtózunk egyet a part menti kis félszigeten majd a sziget nyugati oldala felé vesszük az irányt . Útközben meglátogatjuk Calvi városát, bebarangoljuk erődjét, kis utcácskáit majd továbbindulunk Portóba ahol szállásunkon négy éjszakára rendezkedünk be. Napnyugtára  besétálunk a városba, ahol a tengerpartról gyönyörködhetünk a naplementében vagy beülhetünk egy hangulatos étterembe.
Szállás: Porto, sátor

3. nap: Porto, Capu Rossu túra

Reggel újra buszra pattanunk és rövid utazással érkezünk túránk a Capu Rossu kiindulópontjához. Kezdetben lefelé gyalogolunk, gyönyörű öblök mentén, majd a sziklafal peremén elidulunk a tenger fölé 331 méterrel magasodó őrtoronyhoz. Innen jól látszik a Portoi öböl, a kétezres hegycsúcsok gyűrűjében. Visszatérve autóbuszunkhoz leereszkedünk a közeli fehér homokos strandra ahol a délutánt  fürdőzéssel vagy akár izgalmas sziklaugrásokkal tölthetjük az időt. A késő délutáni órákban indulunk a híres Les Calanches sziklavilágához. Itt kicsit barangolunk a különös formavilágú sziklaképződmények között majd egy fantasztikus sziklapárkányról élvezhetjük a napnyugta fenséges pillanatait  Szállásunkra az esti órákban érkezünk.
Túratáv 6,5 km, szintkülönbség: 510 méter, gyalogtúra 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza.
Szállás: Porto, sátor

4. nap: Porto, Capo d’ Ortu

Reggel gyalogtúrára indulunk a kempingünkből. A közeli Piana faluba utazunk, innen indul túraösvényünk a Capo d’Ortu 1294 méter magas csúcsára. Gyönyörű fenyveseken át halad utunk első szakasza, majd kiérünk a fák közül és fantasztikus színű és formájú sziklák mellet haladva kanyargunk egyre feljebb. Ösvényünk felső szakasza már a gránit sziklavilágban vezet ahol néha még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. A csúcsról elénk táruló látvány mindenért kárpótol, elképesztő panoráma tárul elénk a Portoi öbölre és a környező hegycsúcsokra. Rövid pihenő után elindulunk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A délutáni, esti órákban fürdőzhetünk a Portoi strandon vagy a kemping melletti folyó hűsítő vizében.
Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 850 méter, gyalogtúra:6 – 6,5 óra.
Szállás: Porto, sátor
Fakultatív program: Aki szeretné ezt a napot inkább pihentetőbb programmal tölteni lehetősége van a kikötőből induló sétahajókkal meglátogatni a híres Scandola természetvédelmi területet, kishajót, kajakot bérelni, vagy csak ejtőzni a tengerparton.

5. nap: Porto, Nino-tó, Scala di Santa Regina, Corte

Korán reggel  buszra szállunk és kb. 1,5 órás utazással érkezünk a a Col d’Verghio-hágóra (1404 méter), ahonnan a GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. Eleinte kellemes erdős szakaszokon haladunk, majd a Col de St-Pierre (1450 méter) hágóra érve kitárul a látóhatár. Kis pihenés után, újabb lendülettel jutunk fel a Col de Reta (1880 méter) hágóra, ahonnan már látszik a célpontunk, ahol pónik, vadlovak legelésznek mindenfelé az idilli környezetben. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) emelik még tovább. Megpihenni itt páratlan élmény! Visszafelé, kétórányi gyaloglással  ereszkedünk le az „erdészház” völgyébe, ahol már vár bennünket járművünk amivel visszautazunk Portoi szállásunkra.
Túratáv 12 km szintkülönbség: 490 méter fel, 900 méter le, gyalogtúra 6-7 óra oda.
Szállás: Porto, sátor

6. nap: Porto, Ajaccio, Sartene, Pianottoli di Caldarelo

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és útra kelünk, célunk a sziget déli csücske ahol következő szállásunk vár ránk. A nyugati parton utazva érjük el a sziget fővárosát Ajacciot. Az óvárosi részen megnézzük Napoleon szülőházát, keresztelő templomát majd rövid túrára indulunk a város nyugati oldalán található Sanguinaires félszigeten található genovai őrtoronyhoz. A mélyen tengerbe nyúló földnyelvről fantasztikus kilátás nyílik a környező partszakaszokra szigetekre. Miután visszatértünk autóbuszunkhoz ismét útra kelünk következő célpontunk felé Sartene kisvárosához. Itt rövid sétát tehetünk a pici óváros szűk utcácskáin, bekukkantva kézműves boltjaiba, vagy kávézhatunk egyet a főtéren. A késő délutáni órákban érkezünk tengerpart közeli szállásunkra. Bungalóink elfoglalása után csobbanhatunk egyet a kristálytiszta tengerben.
Szállás: Pianottoli, apartman

7. nap: Pianottoli, Bavella hágó, Pianottoli

Egész na­pos gya­log­tú­rá­ra in­du­lunk Korzika egyik legszebb hegyvidékére. Útközben megállunk I'Ospedale tónál majd a hágóból eltúrázunk a híres kőablakhoz. Innen rövid utazással  követően ismét rövid kirándulást teszünk a 60 méteres Piscia di Gallo vízeséshez. Fantasztikus látvány a sziklák tetejéről a mélybe zuhanó függőleges vízesés. A kis folyó gránitmedencéjiben hűssölhetünk majd hazafelé vesszük az irányt. 
Táv: 6/6 km. szint: 150/90 méter

 

8. nap: Pianottoli Calderello, Bonifaccio

A mai napon a sziget talán legszebb városát Bonifacciot és környékét derítjük fel. A nap első felében a csodálatos mészkőszirteken és között kirándulunk a Pertusato világítótoronyhoz. Menetközben fantasztikus panorámával csodálhatjuk meg a szirtekre épült várost, bolyonghatunk a mészkőfalak tövében. A délutánt  egy izgalmas –fakultatív- hajókirándulással kezdjük. Kapitányunk bepillantást enged a Sárkánybarlangba (ahová jó idő esetén be is hajózunk), a Kalózok öblébe, valamit a tenger felől is megnézzük a mészkőszirtre épült várost sok más látnivalóját. Miután visszatérünk a kikötőbe gyalogosan fedezzük fel a citadellát. Felérve, rögtön szembetűnnek az erődszerű házak, a szűk utcák, és a vízelvezető rendszer jól megtervezett középkori védelmi láncolata. Elsétálunk a város szélén lévő Tengerésztemetőbe, majd a szirtvégi ágyútalpaknál fejezzük be az ismerkedésünket a sziget legszebb városával. A szabadprogram során lehetőségünk lesz megvacsorázni a számtalan étterem valamelyikében, a késő esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szállás: Pianottoli Calderello, mobilház

9. nap: Pianottili Caldarello, Uomo di Cagna ingókő

Mai napunkon az Uomo di Cagna (1217 méter) ingókőhöz túrázunk. Régen a hajósoknak is tájékozódási pontként szolgáló több tonnás gránitkő a fizikát meghazudtoló módon mered a táj fölé, fantasztikus látványt nyújtva. Buszunkkal egy hegyi szerpentinen kanyarogva érkezünk Gianucció (467 méter) nevű kisfaluba ami túránk kiindulópontja lesz. Utunk hatalmas sziklákkal teleszórt fenyves erdőn keresztül kanyarog, majd kiérve egy panorámás hegygerincre, elképesztő sziklaformák között érünk fel a csúcs alá. Itt felszerelésünket lerakva hatalmas sima gránittömbökön felkapaszkodva jutunk az ingó kő mellé amelyet innen tudunk a legjobban lefotózni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban visszaereszkedünk kiindulópontunkra a kis faluba és visszatérünk kempingünkbe. Este a tengerparton megtartjuk hangulatos búcsúestünket.
Túratáv 12 km, szintkülönbség: 800 méter fel, 800 méter le, gyalogtúra 5,5-6 óra.
Szállás: Pianottoli Calderello, kemping.

10. nap:Pianotolli Caldarello, Corte, Bastia

Utolsó napunk ez a szigeten, de igyekszünk még ezt is hasznosan tölteni. Reggel összepakoljuk holmijainkat és buszra pattanunk. Első megállónk a sziget régi fővárosa Corte. A hegyek között megbúvó város fellegvárával, szűk utcácskáival várja a felderítőket. Ebédelhetünk hangulatos kis éttermeiben vagy fürödhetünk egyet várost átszelő folyó gránitmedencéiben. A délutáni órákban a kikötő, Bastia felé vesszük az irányt. Hajóra szállás előtt még barangolhatunk egyet az óváros kikötőjében, vásárolhatunk majd az esti órákban hajóra szállunk és búcsút veszünk a Szépség szigetétől. Az éjszakát a már ismert módon a hajófedélzeten töltjük.  
 

11. nap: Livorno, Budapest

A kora reggeli kikötést követően indulunk Magyarország felé ahová az esti órákban érkezünk.
 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a kompjegyet, a szállásokat apartmanokban, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok árát, vés az utas valamit az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora menü 13-17 Euro. 
Belépők (2017-os árak):
Hajókirándulás Portóban: 40-50 Euro/fő
Hajókirándulás Bonifacioban kb. 17 Euro/fő (Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők teljes árú felnőtt árak.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A komolyabb ereszkedések és a sziklás terep miatt javasolt a túrabot használata is.
A kompos éjszakához (ha nem kérsz külön kabint) polifom derékalj és egy vékony takaró vagy hálózsák szükséges!
 

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani 

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket.
Szállásaink közelében legtöbbször élelmiszer bolt vagy pékség is üzemel. Általában kétnaponta nagyobb szupermarketnél van lehetőség bevásárolni.

Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal (esőkabáttal).
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 2 db össz.20-25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak. A kompra szánt alvó cuccot (derékalj, takaró) külön csomagold, ez a buszban is más helyre kerül! Kabinos szállás esetén az ágynemű biztosított.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
37 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Nyíregyháza
4.6
Felejthetetlen élmény volt.
Le a kalappal a túravezetők előtt, és persze a túratársak előtt is :)

Jövőre ugyanitt :)
Budapest, XIII. kerület
4.6
Ha szeretnéd egy igazán tapasztalt túravezetővel bejárni Korzika napfényes, vagy éppen a felhők között megbúvó hegycsúcsait; a közötük csordogáló, vagy éppen szélesen ívelő, kristálytiszta patakjait; felfedezni történelme egy-egy emlékét a városokban; vagy akár csillagokat nézve aludni el egy hálózsákban a tengerparton, akkor ne hagyd ki ezt az utat!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon klassz utazás volt :) !
Szeretném kiemelni: Ákos fantasztikusan profi irányítását, a programok sokszínűségét, Magdi lelkesítő mosolyát, a rengeteg információt a különböző helyszínekről, a nyugodt sofőröket.
Igazán csodásan sikerült megszervezni a teljes nyaralást!
Budapest, XXII. kerület
5.0
Aki igazi kalandos nyaralasra vagyik, Korzika a legjobb uticel!
Budapest
4.8
Második alkalommal voltam az utazom.com csapatával Korzikán és ismét nagyon jól éreztem magam. Ami köszönhető a nagyon jó szervezésnek és a túra vezetők empatikus, de ugyanakkor következetes túravezetésének. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a túrát és az uatazom. com csapatát......
Töltéstava
4.8
Sziasztok! Korzika csodás élmény! A hosszú utazás fáradalmaiban jó volt biztonságban érezni magunkat, sokszor kihívásokkal teli autó utakon, terepen! Köszönet érte két sofőrünknek, Attilának és Csabának. A túra során rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak. Változatos, minden igényt kielégítő programok vártak bennünket: Tengerészek temetője...., medertúra stb. Kompon aludni buli, tengerparton aludni fantasztikus! A kempingek rendben voltak. Külön öröm volt számomra, hogy túravezetőink Anita és Ákos mindig nyújtott alternatív megoldásokat a túrák mellett. Mindketten kiváló szervezők, remek vezetők, jól kiegészítik egymást. Köszönjük nektek Anita és Ákos a lelkiismeretes felkészülést, figyelmet, empátiát, együttműködést, határozottságot, humort, hangulatos estéket, éjszakákat! A túra minden percét élveztük! Utastársak! Kalandra fel!
Racek! "Csak az az egy, hogy bót nem sok vót!" :-) Vicc. Természetesen. Asztrid, Péter
Budapest
4.2
A túravezetők nagyon hozzáértő, rugalmas és türelmes emberek voltak, akikhez bármikor bármilyen problémával nyugodtan lehetett fordulni.
A programba csúszott nem várt esemény, amiről a szervezők nem tehettek, - mint például útlezárások - de a túravezetők kiválóan megoldották a program újraszervezését.
A buszsofőrök vezetési stílusa profi volt, azonban a busz felszereltségével voltak gondok. Hiányoltam a megfelelő légkondi-használatot és a szerpentinek miatt nagyobb biztonságban éreztem volna magam egy biztonsági övvel.
Szekszárd
4.6
Köszönjük a szervezést, az odafigyelést, a törődést és az elmúlt 10 nap felejthetetlen élményeit! Már barátkozunk az iroda következő ajánlataival is és nézegetjük azokat a felfedezni való helyeket, amelyek még visszavárnak bennünket és barátainkat Korzikára. :)
Komló
5.0
A két túravezető Anita és Ákos helyismerete nagyon emelte a túra szinvonalát.
pilisszántó
5.0
Nagyon, nagyon jól éreztem magam. Még egyszer köszönet mindenért ÁKOSNAK ANITÁNAK .
Kistarcsa
4.6
Szuper volt a szervezés, a programok és a társaság is. A 2. Kemping kár, hogy egy fôút mellett volt, minden más kiváló volt :)
Budapest, X. kerület
5.0
Ha egy nappal hosszabb lett volna az út , 26án tengerpartoztunk volna egy teljes napot , 27én lehetett volna a túra a M . ra.
Így pénteken késő estére érkeztünk volna haza.
Így is nagyon jó volt persze, de úgy kis idővel többet lehettünk volna odakünn.
üdv.
k.
Budapest
4.6
A szervezés tökéletes volt, talán egy észrevételem lenne, hogy a hosszú busz és kompút után az első napi túrára kicsit nehéz volt az Ingókövi túra (bár lehet, hogy csak az erőnlétemmel volt gond) :)
A program változatos volt (néha picit túl sűrű) és gyönyörű tájakra jutottunk el. A programleírást olvasva könnyebb túrákra számítottam.
Szerencsés volt, hogy az első kemping után csak jobb kempingekbe szálltunk meg, mivel az első kemping vizesblokkjai erősen hagytak kívánnivalót maguk után (Bonifacio melletti). Az utolsó kemping ezek után (meg amúgy is), maga volt a luxus (Porto - Les Oliviers).
Túravezetőkről csak jókat tudok mondani, megbízhatóak, segítőkészek, alaposak, szuperek voltak :)
Elsőre kicsit meglepődtünk a kis busz láttán, ami először elég szűkösnek tűnt, de a szerpentineken kanyarogva már értettük az okát :)

Összességében elégedett vagyok és nagyon jól éreztem magamat, felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértem haza.

Köszönöm!
Budapest, XVII. kerület
4.2
Remekul ereztem magam, a turak nagyszeruek voltak. A turavezetok kedvesek, turelmesek, gondoskodok voltak.
Udv., Gabi
Debrecen
4.8
Számomra igazán élvezetes kirándulás volt, egy jó csapattal, jó túravezetőkkel, a túrák során megismert táj fantasztikus látványt nyújtott
10/10
Budapest, XIV. kerület
4.8
Számomra tökéletes utazás volt minden tekintetben. Ákos és Szilvi mindenre és mindenkire odafigyelt, alapos ismeretekkel. Köszönet érte!
A csapat jókedvű, pozitív hozzáállású volt. A Korzika nyújtotta szépségekről, csodákról nem is beszélve.
Budapest, IX. kerület
4.8
Külön köszönöm a túravezetők figyelmét, és segítségét, hogy a számomra elérhetetlent elérhettem.:)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Csillagos ötöst adok a kalandkeresős korzikai utazásra és jószívvel ajánlom mindenkinek.
Mezőkövesd
4.8
Az emberek azt hiszik, úgy kell ismerkedni, hogy megtudják a másik társadalmi, gazdasági stb. helyzetét. Köszönet a tapintatos ismerkedési estért, ahol egészen más irányba tereltétek a beszélgetést, mindenki szót kaphatott, és igen jó hangulat alakult. A búcsúest hasonlóan.

A második kempingben éjszaka is forgalmas országút mellett kaptunk sátorhelyet, ezért meglehetősen rosszul aludtam.

Köszönet az buszos utazáskor megszólaló korzikai zenéért és a szórakoztató Nagy zűr Korzikán filmért. (Hazaútban kissé sok volt a három film egymás után.)

Külön köszönet Ákos figyelmes (jó reggel, szépjónapot, jóestét) bejelentkezéseiért, amivel egyben figyelemfelkeltő, megtisztelő és mégis mentes a modorosságtól. Köszönet a tudatos tájékoztatásért. Többször elmondtátok a programtervet: aznapit részletesen, másnapi tervet mintegy előrevetítve.

A túrák, a látogatott helyszínek lenyűgöztek. Lehet szép a táj, ha a társaság figyelmetlen, türelmetlen, ami mindent elronthat. Ugyan az Utazom.com nem tehet erről, de számomra azért is volt hatalmas élmény, mert jó társaság tagja lehettem.
Salgótarján
4.8
Csakúgy mint a tavaly szeptemberi Dolomitok túrán, ezúttal is nagyszerű csapat jött össze, profi túravezetéssel.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!