Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 0. nap - regisztrálás

Ne szaladjunk nagyon előre, mert a gyaloglást és a friss levegőt megelőzi egy igen fontos momentum a regisztráció. Mint említettem a túra teljes útvonala nemzeti park, így az ide való bejutást, túrázást engedélyhez kötik. Hasonlóan számos amerikai nemzeti parkhoz a belépők száma limitált, ezért talán nagy segítség, hogy ezt is kapjuk a nevezésünkhöz. Részvételi szándékunkat a http://www.fjallraven.com/classic oldalon tudjuk jelezni, melyről kapunk egy visszaigazolást és egy számlaszámot, ahová a regisztrációs díjat kell utaljuk. 2011-ben 1600 SEK volt az ára. Nem mérik olcsón, mint mindent a skandináv államokban, ha azonban számításba vesszük, hogy az ár tartalmazza a park belépőt, transfert a reptérről a rajthoz, gázt és élelmet, valamint a medál árát a célbeéréskor, akkor talán úgy érezzük, hogy megéri. Nem mellesleg a rendezés kiváló, minden apró részletre gondoltak és vigyáznak ránk a túra során a rendezők.

A regisztrációt követően érdemes egyből a repülőgépet is lefoglalni, mivel véges a kapacitás, ami hamar meg is telik. Budapestről stockholmi átszállással lehet eljutni 2+2 órás repülőúttal, ez a leggyorsabb módja a Kirunában lévő gyülekezőhelyre jutásnak. A poén, mikor a repülő (Boeing 737-300) landol a kirunai reptéren iszonyatosat fékez, elrobog a reptér épülete mellett, majd miután a pálya végén megáll, visszafordul és begurul az egy szem reptéri épülethez. Nem ide van méretezve, az látszik, de ez is igazi élmény, mikor mindenki fényképezkedik a Kiruna felirat alatt a ragyogó napsütésben. :-)


Alternatív opcióként számításba jöhet a vonat is, ami jöhet több helyről is, de minden esetben több mint 12 órás utat jelent.

Ha már eljutottunk Kirunában, onnantól a mi részünk letudva, most már a szervezők kezében vagyunk, ami mondhatjuk alaposan kigondolt logisztikát és logikus szervezettséget jelent. A reptérről vagy vonatállomásról bérelt buszok visznek a helyi kempingbe, Kamp Rippan-ba. Ebben az időszakban egyébként teltház van, de kizárólag leendő túratársaink népesítik be. Zizeg mindenki, pakolnak, rendezgetik a holmikat, lélekben már elindultak a túrán. De előbb még nevezni kell, hogy megkapjuk a rajtszámunk és a rendezőség által biztosított felszereléseket. A nevezés a kemping melletti általános iskola tornatermében történik, kígyózó sorokban türelmesen várakozó turisták és egy dombnyi élelem és gázpalack társaságában.

 

 

Mit is kapunk pontosan?
- rajtszám és túrafüzet,
- térkép a svéd magashegységről a Fjäll-ről,
- gázpalack a nomád konyha kellékeként,
- safety tag, melyet kötelező viselni a túra alatt,
- élelem, vákuumcsomagolt készételek és tartóskenyér formájában,

 

Ez utóbbit nem limitálják, mindenki annyit vesz, amennyire szüksége van, de nyílván ha túl sokat veszünk, annyit viszünk magunkkal a zsákban is.
A tornateremben egy rögtönzött, de komplett outdoor üzlet is helyet kapott, a svéd mountex a naturkompaniet. Itt még az utolsó pillanatban bármit megtudunk venni, ha esetleg szükséges lenne. Egy dolgot mindenképp ajánlok itt venni, a szúnyogriasztót! Iszonyat méretű, igen agresszív szúnyograjok portyáznak Lappföldön, lévén elég sok része mocsaras és gyakran esik az eső. Ellenük hatásosan csak a helyi szerekkel lehet, én a Mygga márkát ajánlom, mely szó egyébiránt svédül meglepő módon pont szúnyogot jelent. :-)

 

Miután az adminisztratív kérdéseket letudtuk, itt az utolsó esély, hogy leadjuk, azon holmink, melyet nem szeretnénk magunkkal cipelni a célig. Ez hasznos lehetőség, főleg, ha túra után mondjuk fel akarjuk deríteni Stockholmot, ahogy mi is tettük és nem mellesleg a nevezési díj ezt is tartalmazza.
270 km-re északra a sarkkörtől nyáron már nem nyugszik le a nap, inkább csak nem látszik, de csodaszép színekkel festi meg az eget. Nem tudunk aludni sem, de nem ez az egyedüli ok, az izgalom a tetőfokára hág.


Várjuk a holnapot, nagy nap lesz, indul a túra, a Fjällräven Classic első napja! ;-)

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hajózás északi tengereken - 6 nap
» Észak gyöngyszemei - repülővel - 10 nap

Cikkeink

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic - Utóirat - Kamarás Marcell
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 4.nap - Alesjaure - Kieron - Kamarás Marcell
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 5.nap - Kieron - Abisko - Kamarás Marcell

Utazások

» A Mátra bércein - 1. nap
» Barangolás a Bükkben - 1 nap
» Kőszegi-hegység - 1 nap
» Bakonyi kalandok - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!