A 14 szigetre épült főváros: Stockholm

Svédország Európa negyedik legnagyobb országa. Fővárosa Stockholm, amelynek érdekessége, hogy 14 szigetre épült. Stockholm megragadóan szép, hangulatos város, amelyet körülölel a tiszta víz és a város szívébe nyúló, zavartalan természet.
Ez a ragyogó északi főváros élénk terrakotta színárnyalatokban pompázó házaival, frissességet árasztó levegőjével mindenkit elbűvöl és magával ragad.

Vasamuseet

1

A város egyik monumentális látványosság a Djurgarden szigetén lévő múzeum, amely az 1628-ban elsüllyedt Vasa királyi hadihajónak állít emléket. A káprázatos szépségű – szebbnél szebb faragványokkal díszített – tölgyfából készült hajó első útját csupán 1,5 km-re jutott ki a kikötőből, majd örökre elnyelték a habok. A díszes hajó évszázadokon keresztül – az 1961-ben történő kiemeléséig – 32 m mélységben „pihent”.
A királyi hadihajó 333 évig aludta álmát a tenger fenekén, mielőtt végleg lehorgonyzott a számára létrehozott múzeumban.

www.vasamuseet.se

Globen

2
A svéd főváros déli részén álló csarnok Stockholm legfontosabb arénája: 110 méter átmérőjű, 85 méter magas, a kerülete pedig 690 méter, és ezekkel a méretekkel a világ legnagyobb gömblakú épülete. A fehér színű, a svédek által „Gömbnek” (Globen) becézett épület betonból, acélból és üvegből épült. A svédek nemzeti fedett sportcsarnoka rengeteg programot kínál sporteseményeknek, koncerteknek, és különféle programoknak. Évente több, mint 125 rendezvénynek ad otthont. A svédek joggal büszkék a 16 ezer nézőt befogadó létesítményükre.

www.globearenas.se  

Skanzen

3
Djurgarden szigetén található a világ legrégebbi szabadtéri múzeuma, ahova Svédország minden területéről olyan régi faházakat, épületeket szállítottak, amelyek autentikus bepillantást nyújtanak a svédek régmúlt hétköznapjaiba. A kiállítás régi mesterségeket és korhű műhelyeket (nyomdaműhely) is bemutat. A parkon belül található a másik nagy látványosság, az északi állatkert, ahol természetes környezetükben láthatjuk Skandinávia növény- és állatvilágát; jellegzetes jávorszarvasait, medvéit, farkasait, az Aquariumban pedig egzotikus állatokban gyönyörködhetünk.

4

www.skansen.se  

Absolute Icebar

5
Egy igazi, autentikus Icebar, ahol melengető pelerinben mínusz 5 fokos fagyos környezetben valódi jégpoharakból kortyolhatjuk a jéghideg koktélunkat. A mennyezettől a padlóig, a bárpulttól a könyöklőasztalig itt minden jégből van. Igazi ’északsvéd’ élmény!

www.icebarstockholm.se

Városháza

6
Romantikus stílus jegyében, a 106 méter magas saroktoronnyal ellátott, nyolcmillió téglából álló pompás homlokzat Stockholm egyik legjelentősebb épülete és egyben a főváros kormányzó területének székhelye.
A városháza legnagyobb díszterme, azaz a Kék Terem szolgál minden év december 10-én a Nobel-díj átadásának ünnepi helyszínéül. Több, mint 18 millió üveg és arany mozaik borítja a csillogó csodaszép bizánci ihletésű Arany termet, amelynek az északi oldalán látható a Malaren – tó királynőjének alakja.

www.stockholm.se/cityhall 

Képek: Fórián-Erdei Tamara, archív

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Hótalppal a Schneeberg csúcsára - 1 nap
» Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára - 1 nap
» Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Kresimir Apartman *** Pag 14.321 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Pag / Európa / Pag-sziget
» Strugar Apartman - Pula 21.978 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Darinka Apartman *** Pula 22.503 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Mirjana Apartman *** Pula 26.703 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Ana Apartman *** Rovinj 26.704 Ft/főtől - Horvátország / Rovinj / Isztria / Európa

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa
» Wakeboard árvíz idején - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila
» Budapest: az öröm városa - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!