Prága "állatkerti" sörtúra

Prága örök, mondhatjuk nyugodt szívvel, ha már jártunk a városban. A januári hosszú hétvége alkalmasint hatalmas havazása hozhat ugyan némi fennakadást a közlekedésben, hiszen szinte lehetetlen elképzelni, hogy bármiféle hótakarítási intézkedést is foganatosítsanak a prágaiak, ugyanakkor mesebeli téli tájjá és szinte autómentessé változik a város.

 
 
Egy egészen másik Prága tárul az utazó elé! A ropogó hóban csak elenyésző számú turista veszi nyakába a várost, így szinte üresen találhatjuk még a Károly hidat is! Azok a kevesek pedig, akik mégis a téli Prágát választják, időről időre betérhetnek melegedni a remek sörözők valamelyikébe.
 
 
Söröző, mint ismeretes végtelen számban található a cseh fővárosban és jártunk volna itt bárhányszor korábban, még mindig lehet újat találni. Az első "melegedőhely"nek a sztrahovi kolostor tágas sörözőjét ajánlom, aminek megközelítéséhez éppen végig lehet járni a vár ismert és kevésbé ismert kis utcáit a Staré Město felől érkezve, ahonnan aztán "állatkerti" sétára indulhatunk!
 
 
Utunk vezessen először A vízilóhoz. A parányi söröző közvetlen a parlament szomszédságában található, így állandó helyszíne az informális politikai eszmecseréknek. A kellő muníciót a sör mellé fogyasztható egészen kiváló disznósajt biztosítja. Innen az U Vejvodu hatalmas, tömegigényeket kiszolgáló sörcsarnoka felé vehetjük az irányt végigjárva az Óváros néhány varázslatos szűk utcáját. Ha a hétvégi bulizásnak is helyt kívánunk adni, garantáltan a helyiekkel szórakozva, akkor ennyi bemelegítés után irány a Petrin, ott is az ex-öltözőkből kollégiumi épületekké átalakított egyetemi negyed és a 7-es számú épületben található 7-es számú kocsma.
 

Booking.com

 
 
 
A napi fellépőről időben érdemes tájékozódni arra az esetre, ha esetleg mégis visszafordulnánk, mert az utolsó sikló elcsípése vagy az alternatív órás séta megtétele az elfogyasztott sör mennyiségével arányosan okozhat egyre nagyobb kihívást. Ha még mennek az egyensúlygyakorlatok, akkor Andélnál a közelben bowlingozásra is remek alkalom kínálkozik az egyébként erősen lefelé terjeszkedő labirintus-komplexumban.
 
Persze akik éppen csak legurultak a hegyről, azoknak elég a pont szemben levő U Svejkuba betérnie. A másnap hol is indulhatna másutt, mint a Staropramen sörgyárban. Itt természetesen lehetőség van megtekinteni a nedű készítésének folyamatát, de ha éppen csak sörkóstolásra vágyunk, azt is megtehetjük, ami mellé alkalmasint nagyobb társaságoknak 4 kilós hústálat ajánlanak csülökkel, kacsával, párolt káposztával. Az ipari vidékről visszatérve ellenpontozhatjuk a tapasztalatokat a Cafe Louvre elegáns milliőjében, ahol megnevezés ide vagy oda, nyugodtan maradhatunk a sörfogyasztásnál és biztosan nem mi leszünk ezzel egyedül a kávézóban. Maradva a patinás hangulatnál, sétálhatunk innen a Vencel tér felé a szecessziós stílusú Lucerna mozin keresztül, mely több mint 100 éves történelme folyamán, a világban egyedülálló módon még soha sem zárt be, sőt, ma is Prága egyik legkedveltebb mozija. Ugyanezen a hangulati íven maradva a Lőportorony mellett, az Obecní dům art nouveau kávézójában is érdemes megállni egy tojáslikőrre. A szmokingos, koros úriemberek által szolgáltatott elő zenét a farsangra való tekintettel nagyestélyis, elegáns közönség körében élvezhetjük akár egy-egy jó kubai szivar társaságában.
 
 
A kis időutazásról visszatérve a "klasszikus” prágai sörözőhangulathoz ne hagyjuk ki a túrából semmiképp az U Provaznice-t. A hely történelme iránt érdeklődők feltétlenül kérjék el a képregényt, mely bemutatja a volt tulajdonosnő és férje fordulatos történetét. A sörsajt itt is remek, de igazán azok járnak jól, akik a negyed kacsát választják. A hab a sörön pedig a medvebocsoknál, az U Medvídkůban verhetetlen.

Utazási ajánlatok

» Tavaszköszöntő Prágában és a Ceský Krumlovban - 3 nap
» Száztornyú Prága - 4 nap
» Prága és a bohém meseváros - 4 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 36.799 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 37.464 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 40.145 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Hotel Savica Garni **** Bled 41.120 Ft/főtől - Szlovénia / Európa / Bled
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 41.476 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» 4 napos utazások
» Látnivalók Prágában
» Buszos körutazások Csehországban
» Hosszú hétvége
» Hosszú hétvége
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» Buszos körutazások

Cikkeink

» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila
» Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa
» Amikor a telefon navigál egy prágai sörtúrán - Etédi Alexa
» Prága eddigi legnagyobb panorámaképe - Etédi Alexa
» Csak ritka alkalmakkor állíthatják ki a cseh koronát - Etédi Alexa

Utazások

» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap
» Adventi Varázslat Bécsben - 2 nap
» Tavaszköszöntő Ausztriában - 2 nap
» Adventi gyertyagyújtás Mariazellben - 2 nap
» Advent Krakkóban és Zólyomban - 3 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!