Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán

Szlovénia és Olaszország gyönyörű hegyvidéke a Júliai-Alpok. A terület a via ferrata és a gyalogtúra ösvények lélegzetelállító szépségéről híres, de kiváló biciklitúra útvonalak is vezetnek erre.

Ezek közül a legtöbb kőkemény hágómászás, szálkásító pedáltaposás és szédítő szerpentin-száguldás váltogatása, de van egy olyan lehetőség is, ahol a kevésbé pantanik is mosolyogva teljesítenek - ez pedig a Millenniumi vasút nyomvonalán vezető tükörsima aszfaltcsík.

A Jesenice - Kranjska Gora - Tarvisio - Udine vasútvonal egykori gőzösei helyett most a kis szívünk zakatol - ha rosszul választjuk meg a túránk irányát. A szerelvény ugyanis csak lassan emelkedő útvonalon képes felkapaszkodni - ha jól választunk viszonylatot, akkor kondíciónkat meghaladó sebességgel, de biztonságos könnyedséggel száguldhatunk az gravitációs doppingnak köszönhetően, ha viszont nem tájékozódunk előre a völgy esésvonalát illetően akkor egy alattomosan emelkedő útvonal keseríti meg a bringázás élményét.

Azért, hogy ezt elkerüljük a helyismeret hiányából fakadó céltalan tévelygést, bízzuk magunkat szakavatott vezetőre - így azzal a problémával sem kell szembesülnünk, hogy ki szállítja vissza tréleren a bringákat és elnyűtt testünket kényelmes szállásunkra, vagy azzal, hogy ki szereli meg a néhol megfáradt drótszamarat.

Ne légy a saját magad ellensége, koncentrálj az élményre és spórold meg a szervezés, vezetés fáradtságát! Válaszd a kényelmet és a biztonságot!

A terület felfedezése akkor teljes, ha meglátogatjuk a festői magashegyi környezetben fekvő Fusinei-tavakat és a kedves kis olasz határvárost, a hazánkban elsősorban a nagy tételben vásárolt olasz bőripari termékek dömpingjéről híres Tarvisiot - tegye fel a kezét, aki életében itt evett először igazi olasz pizzát vagy ivott végre egy tisztességes  latte macchiato-t!

 A mészkőbércek között kanyargó egykori vasút gyönyörű viaduktokon és ipari műemléknek számító állomások, váltó- és fűtőházak mellett és hűsítő alagutakon át kerekezhetünk. A kiváló Millenniumi bringatúra részletes leírása pedig itt található.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Síelés Olaszországban

Cikkeink

» Monte Lussari nyáron, Tarvisio - Kovács Attila
» Kicsiny falu a hegytetőn - Monte Lussari, Tarvisio - Kovács Attila
» Két gyönyörű tó Olaszországban - Lago di Fusine - Kovács Attila

Utazások

» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
» El Camino zarándokút két keréken biciklitúra - 14 nap
» Öko-kalandtúra Costa Ricában -
» El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!