Kicsiny falu a hegytetőn - Monte Lussari, Tarvisio

Olaszország gyönyörű tájai egyből a határnál elkezdőnek. A határváros, Tarvisio felett emelkedik a szépséges Monte Lussari, 1789 méteres tengerszint feletti magasságban. A tarvisio-i sípályán csúszkálók nagyon el vannak kényeztetve ezzel a hellyel - nem egyszerű hütték várják a pihenni vágyókat, hanem a kis falu házaiból alakították ki az éttermeket és szállásokat - a teraszokról pedig lenyűgöző a kilátás. 

A tündéri kis falu úgy ül fenn a csúcson, mint a legszebb királylány fején a korona - a csúcsról gyönyörű körpanorámában gyönyörködhetünk.

Monte Lussari nyáron, Tarvisio

Olaszország határvárosáról, a Tarvisio településéről majd minden harminc év feletti hazánkfia hallott már - de közülük nem sokan tudják, milyen csodás természeti kincsek rejlenek a környéken. A Fusinei-tavak vagy éppen a Lago di Predil, illetve a fenséges Mangart csúcsa gyönyörű látványt nyújtanak. De közvetlenül a város felett emelkedik a Monte Lussari, ahol télen már jártunk - de annyira kedves kis település található a csúcson, hogy nyári viszonyok között is kíváncsiak voltunk rá. 

A kicsiny templom elől láthatjuk a Júliai-Alopk és a Dolomitok csúcsait, a sífelvonó elől pedig a Szlovénia és Olaszország határán őrködő Mangart tömbjét csodálhatjuk meg.

Tarvisio nyugat széléről egy kaptatós gyalogtúra keretében juthatunk fel a településre, a kényelmesebbek pedig a felvonóval juthatnak el a Monte Lussarira. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Síelés Olaszországban

Cikkeink

» Monte Lussari nyáron, Tarvisio - Kovács Attila
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - Kovács Attila
» Két gyönyörű tó Olaszországban - Lago di Fusine - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!