Kerékpártúra a Garda-tónál

6 napos bringázás az Alpokban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Az Alpok egyik leghíresebb bringás paradicsomába utazunk! Káprázatos helyeken kerékpározunk, hangulatos kisvárosokba kirándulunk, fürdőzünk a Garda-tóban és fantasztikus olasz ételeket-italokat kóstolunk.
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

Utazásunk során  nem kell számítani igen nehéz szakaszokra, de egy-két meredekebb emelkedő, technikásabb szakasz  előfordul a bringázások során. A napi átlagos szintemelkedés, amivel számolnunk kell kb. 200-300 méter. Gyakran gurulunk jó minőségű hegyi aszfaltutakon lefelé, ezért a fékek megfelelő állapotára, külön felhívjuk a figyelmet! Folyamatosan a csapat közelében lesz egy kísérőautó, ami bármi gond esetén biztonságos háttérként szolgál. 

 

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- egyágyas elhelyezés is megoldható
- bőséges, svédasztalos reggeli biztosított
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a svédasztalos reggeliket, a kerékpárok és csomagok szállítását, a teljes körű asszisztenciát, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállásokat kétágyas szobákban (jelentkezéskor válaszható kategória), az étkezéseket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást, valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
10 - 16 fő

Szállás

Riva del Garda településen lesz a szállásunk egy középkategóriás, háromcsillagos hotelben. A szobák 2-3 4 ágyasak (előzetes választásod szerint) és fürdőszobával rendelkeznek. 
A hotelben étterem és bár és wellness részleg üzemel. Svédasztalos reggeli biztosított.
Szállás panzió kétágyas szobáiban felára: 29,500 Ft/fő/5 éj (Egyéni jelentkezők esetén azonos neműeket társítjuk a kétágyas szobákban.)
Egyágyas elhelyezés is lehetséges, érdeklődj irodánkban.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Garda-tó: Riva del Garda
Utazás a Garda-tóhoz, rövid kerékpározás a tóparton.

2. nap: Riva del Garda, kerékpározás a Sarche-völgyben, Arco
Első kerékpártúrán a fantasztikus vidéken.

3. nap: Riva del Garda, kerékpártúra a Ledro-völgyben, kirándulás a Varone-vízeséshez
Délelőtt a vidék egyik legszebb bringaútvonalán tekerünk, délután kirándulunk.

4. nap: Riva del Garda, Monte Baldo, Malcesine
Bringáinkkal felvonózunk, majd egy panoráma ösvényen legurulunk a tópartra.

5. nap: Kerékpártúra a Garda-tó fölötti hegyekben, fürdőzés-pihenés a tóparton
A Molveno-tó vidéken bringázunk, majd pihenünk a tóparton.

6. nap: Riva del Garda, Budapest
Reggeli után hazautazunk.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Utazása előtt ellenőrizze az aktuális beutazási szabályokat az alábbi linken, hiszen a feltételek teljesítése az utazó saját felelőssége. A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Az aktuális járvány helyzettel kapcsolatos szabályozásokról, utazás előtt két héttel tudunk küldeni információt.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Garda-tó: Riva del Garda

Korán reggel indulunk Budapestről, késő délután érkezünk meg a Garda-tó partján fekvő, Riva del Garda településre. A tóparti,  hangulatos városka lesz az alaptáborunk az elkövetkező napokban. Elfoglaljuk szállásunk a település egyik szállodájában, ahol 5 éjszakát töltünk, majd rövid kerékpártúrára indulunk a vidéken. Egy káprázatos tóparti bringaúton tekerünk el Torbole településig. Távolság kerékpárral: 12 km. Szint fel: 30 m. Szállás: vendégház

2. nap: Riva del Garda, kerékpározás a Sarche-völgyben, Arco

Reggel buszra szállunk és Sarche faluba utazunk. Itt indul mai napi bringatúránk. Jól kiépített, kitűnő minőségű kerékpárúton haladunk a Sarca-folyó völgyében.  A Sarche-Dro kerékpárút csodálatos tájon, hegyek ölelésében kígyózik érintve kisebb falvakat, almás-ligeteket, farmokat. Pietramurata és Dro településeken áthaladva érkezünk meg híres Arco kisváros központjába. Itt megpihenünk, bejárjuk szűk, középkori hangulatot árasztó kisváros utcáit-tereit és felkapaszkodhatunk Arco 126 méter magas sziklára épült várába is. A várból fantasztikus kilátás nyílik a környékre.  A városnézést követően ríva del gardai szállásunkra tekerünk. Távolság kerékpárral: 35 km, szint: fel-le:150 m.

3. nap: Riva del Garda, kerékpártúra a Ledro-völgyben, kirándulás a Varone-vízeséshez

A Garda-tó nyugati oldalán fekvő Ledro-völgybe kapaszkodunk fel kisbuszainkkal.  Az Ampola menedékháztól indul mai kerékpártúránk. Kényelmes bringautakon gurulunk a Ledro-tóig, ahol megpihenünk, megebédelhetünk, de meg is fürödhetünk a kristálytiszta alpesi tóban. Innen apró falvakon, hegyi réteken, vadregényes alagutakon haladunk a Garda-tó irányába. Gyakran állunk meg fotózni, gyönyörködni a lélegzetelállító kilátópontokon. A vidékének talán legszebb bringás útvonalán kirándulunk! Elérve a Garda-tó partját, szállásunkra bicajozunk. Távolság kerékpárral: 35 km, szint: fel 100 m, le 770 m.
Délután szabadprogram a tóparton. Akinek van kedve, szervezünk egy kirándulást a Varone-vízeséshez. A 80 méter magas, több lépcsős zuhatag egy barlangrendszeren keresztül dübörög alá.  A sétautunk több kilátópontot érint. A kirándulás után visszautazunk a szállásunkra. 

4. nap: Riva del Garda, Monte Baldo, Malcesine

A reggelit követően az egykori Scaligeri birtokra, a közeli Malcesine kisvárosába utazunk. Innen kabinos felvonóval – a bringáinkat is magunkkal szállítva - jutunk fel az 1752 méter magasan lévő Monte Baldo gerincére. Csodálatos hegyi panoráma fogad itt minket, lélegzetelállító kilátással a Garda-tóra. Egy feledhetetlen élmény-biciklizés vár ma ránk a Garda-tó partjáig. Többnyire bitumenes utakon, hangulatos erdőkön, apró falvakon, alagutakon vezet kerékpáros ösvényünk a völgyben fekvő, Mori településig, majd tovább a Garda-tó partjára. Innen a tóparton bringázunk tovább ríva del gardai szállásunkig.  Távolság kerékpárral: 60 km, szint: fel 200 m, le 1700 m. 

5. nap: Kerékpártúra a Garda-tó fölötti hegyekben, fürdőzés-pihenés a tóparton

A mai reggelen Dorsino faluba kapaszkodunk fel kisbuszunkkal. A Molveno-tó érintésével a kedvelt síközpontig, Andalo településig bringázunk. Útközben fantasztikus a kilátás a Brenta Dolomitok csúcsaira. Megebédelünk, majd folytatjuk bringatúránk az Adige-folyó völgye felé haladva. Néhány kisebb dombot leküzdve az utolsó szakaszon egy hosszú gurulás vár Paganela településig. Itt felpakoljuk bringáinkat, majd visszautazunk a Garda-tó partjára. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. Távolság kerékpárral: 35 km, szint: fel 400 m, le 800 m

6. nap: Riva del Garda, Budapest

Reggel buszra szállunk és hazautazunk. Várható érkezés Budapestre a kora esti órákban.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a svédasztalos reggeliket, a kerékpárok és csomagok szállítását, a teljes körű asszisztenciát, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállásokat kétágyas szobákban (jelentkezéskor válaszható kategória), az étkezéseket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást, valamit az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

30 euró/fő tax és takarítási díj (megérkezést követően fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 euró/fő tax és takarítási díj (megérkezést követően fizetendő)
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba, vagy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban elfér a többi holmid.

Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! 

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán. Amennyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. (3600 Ft/nap/bringa)  Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárt javaslunk a bringatúrára. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz tartalék gumibelsőt kerékpárodhoz, szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. E-bike bérlés is megoldható, érdeklődj az irodánknál.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Két modern kilencfős kisbusszal utazunk Magyarországról. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpáros kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Étkezés: 

A túra a reggeli kivételével önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
Bár nyár végén kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 25-30 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XI. kerület
5.0
A két túravezető, Czinke István és Matyuga Péter személye garancia a körültekintően szervezett, látványos, érdekes és teljesíthető túrára.Remek szállás, gyönyörű útvonalak, odafigyelés a csapat minden tagjára. Köszönjük ismét!
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagy elmeny volt. Kulonleges tajakon jartunk. Minden nap tudtunk furodni a Garda toban, Ciniek foigyeltek arra, hogy a nagy meleg es joleso faradtsag levezetesekeppen erre legyen idonk. Cini es Petya most is fantasztikusan segitokeszek voltak. Csak dicserni tudunk mindent
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!