Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán

3 napos kerékpártúra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Könnyű, családi kerékpártúra kezdő és természetkedvelő bringásoknak!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Botos György
Leginkább gyalogtúrázni szeretek, Magyarországon már végigjártam az Országos Kéktúra kétharmadát, de ha külföldre utazom, ott is szívesen járom végig a túraútvonalakat....

Nehézség:

Egy rendkívül látványos, de nem túl nehéz kerékpártúra vár rád! A bringázások nagy része jól kiépített kerékpárúton vezet, egy kisebb része kis forgalmú műúton. A túra első napján néhány meredek, de rövid emelkedő előfordul, ám alapjában véve könnyű biciklizés vár rád a három nap alatt.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- egyágyas elhelyezés is megoldható
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást,  a szállásokat 2 ágyas szobákban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
12-18 fő

Szállás

Színvonalas vendégház kétágyas szobáiban töltjük az éjszakákat. Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Jesenice, Kranjska Gora

Korán reggel indulunk Budapestről a déli órákban érkezünk meg a Júliai-Alpok északi részén fekvő, Jesenice településre.  Itt indul első kerékpártúránk a Száva Dolinka-folyó völgyében.  
Ahol  egykoron gőzmozdony pöfékelt  Tarvisio felé,  ma egy fantasztikus kerékpárút kígyózik. A Júliai-Alpok és a Karavankák közzé ékelődő völgyben bringázunk fantasztikus kilátással a hegyekre.  A késő délutáni órákban érkezünk meg szállásunkra, Kranjska Gora településre. Itt két éjszakát töltünk.
Távolság kerékpárral: 22 kilométer. Szállás: vendégház.

2. nap: Kranjska Gora, Fusinei-tavak, Tarvisio, Chiusaforte

Megreggelizünk, majd bringára szállunk és útra kelünk az egykori vasútvonal mentén kialakított kerékpárúton. Utunk káprázatos hegyvidéki tájon kígyózik, átsuhanunk a szlovén-olasz határon, majd  egy rövid kitérőt teszünk a fantasztikus Fusinei-tavakhoz.  Az alpesi tavak feledhetetlen látványt nyújtanak a délelőtti nap fényében. Innen egy kellemes gurulás  vár ránk, Tarvisio belvárosáig.  Egy rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk bringatúránk  dél felé.  Ebédelni az egykori Osztrák-Magyar Monarchia határátkelőnél, Pontebba településen állunk meg.  Végig jól kiépített kerékpárúton haladva, alagutakon és viaduktokon átkelve, késő délután érkezünk meg Chiusaforte kisvárosba. Itt ér véget mai bringatúránk. Felpakoljuk kerékpárjainkat és kisbusszal utazunk vissza kranjska gora-i szállásunkra. Távolság kerékpárral: 60 kilométer. Szállás: vendégház.

3. nap: Kranjska Gora, Mojstrana, Vintgar-szurdok, Bled, Budapest

Kranjska Gora településről busszal utazunk Mojstrana közelébe. Itt indul mai  bringatúránk. Egy fantasztikus erdei aszfaltcsíkon gurulunk a híres Vintgar-szurdokhoz., ahol egy rövid, de igen látványos gyalogtúrát teszünk a Radovan-folyó völgyében, jól kiépített útvonalon haladva. A túra után busszal utazunk a közeli Bled kisvárosba , ahol  egy rövid sétát teszünk. Hazaindulás előtt megkóstolhatjuk a híres Bledi krémes süteményt! Érkezés Budapestre az esti órákban. Távolság kerékpárral: 18 kilométer, Távolság gyalogosan: 5 km.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást,  a szállásokat 2 ágyas szobákban, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Helyszíni turista adó és takarítás: 15 euró/fő (Megérkezést követően a helyszínen fizetendő.)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15
Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 70-100 euró/fő, amely egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide:
Mountain Bike, vagy Trekking típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán,. Az út teljes szakasza bitumenes utakon vezet. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk a túra kiindulópontjára, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Két modern kilenc fős kisbusszokkal utazunk Magyarországról. Egyik buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Szállásunkon reggeli előzetesen rendelhető! A reggeli igényeket utazás előtt egy héttel mérjük fel. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
Változékony tavaszi időjárás várható.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az érintett területre.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
29 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Somoskőújfalu
5.0
Egy felejthetelen élményt kaptam! Gyönyörű tájakon kerékpároztunk, profi szervezés, a szállás, az utazás, az ellátás kifogástalan! A két túravezetőnk :Cini és Gyuri nagyon kedvesek, profin odafigyelve mindenre, támogatóan vezetve, ismereteinket tágítva vezényelték le a 3 napos túrát.
Taksony
5.0
<szöveg nélkül>
Nagykanizsa
5.0
<szöveg nélkül>
Taksony
5.0
<szöveg nélkül>
Taksony
5.0
<szöveg nélkül>
Dunakeszi
4.8
Már többször utaztam az iroda szervezésében, bár most először voltam biciklitúrán. Nekem nagyon tetszett a program. Gyönyörű helyeken jártunk. A két túravezető tökéletesen kiegészítette egymást. Attila nagyon felkészült túravető és jó humora van. Gyurci pedig hihetetlenül figyelmes és gondoskodó. Köszönet mindkettőjüknek! A túravezetők a túra során mindíg tájékoztattak a várhatő szintekről, de érdemes lenne ezt a túrakiírásban is feltüntetni. Utolsó nap esetleg érdemes lenne korábban kezdeni a napot. Bledre már nagyon kevés idő maradt.
Budapest, XI. kerület
5.0
Gyönyörű útvonalon mentünk, felejthetetlenül szép tájakon kerekeztünk végig. Az időjárás a túra alatt nekünk kedvezett. A túravezetők és a gépkocsivezető tökéletesen látták el a feladatukat, segítőkészen álltak mindenhez hozzá. Igazán jó hangulatú három nap volt. Köszönjük.
Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon jó 3 napos kikapcsolódás volt, gyönyörű szép tájakon. Profi, figyelmes túravezetőkkel. Könnyen teljesíthető napi távokkal, egy-egy kisebb emelkedő van csak, de ezekre a szép helyekre megéri felmászni a látványért :) Köszi mindent, legközelebb is megyünk! :)
Budapest, XIV. kerület
4.6
Tökéletesen érezte az egész család magát az utazáson. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kis erőfeszitéssel szeretne szép tájakat látni!
Várpalota
4.6
Nagyon kellemes út. A túravezető kedves, és gondoskodó, a buszsofőr segítőkész. Szállás tökéletes, a program kiváló. A busz elég kicsi volt, de ezért az élményért még azt is érdemes kibírni.
Jövünk máskor is.
Biatorbágy
5.0
klafa volt :0)
Budapest, XIV. kerület
5.0
A szokásos magas színvonal. Tökéletes szervezés, lebonyolítás, mindenben segítőkész kísérők. Ezúttal az idővel is szerencsénk volt. Jól éreztük magunkat, máskor is megyünk.
Budapest, XIII. kerület
4.8
Köszönet a Túravezetőknek ezért a szép útért!
Kistarcsa
4.4
Üdvözlöm Önöket !
Csak a felsőfokot tudom használni a túrával kapcsolatban.
Czinke Pista és társai maximális dicséretet érdemelnek a hozzáállásukért és a figyelmességükért.
Én mindenből többet szeretnék típus vagyok, ezért itt is szívesen maradtam volna még néhány napot és többet tekertem volna, de ez egy háromnapos út volt.
Személyes problémám a magasságom, ami miatt a busz ülése kicsi volt, ezért a hosszú utazás megviselt, de ez az én gondom.
Legközelebb több napra megyek és igy remélhetőleg az utazás gondja jobban eltörpül a hosszabb biciklizés öröme mellett.

Üdvözlettel
András
Nagykanizsa
4.4
Tetszett a program.
Győr
5.0
Szuper volt, mint minden eddigi bicós túra, amit a Cini vezetett.
A szállás is nagyon jó volt, jó helyen. Az út is csodálatos, de mi már tudtuk mi vár ránk, mivel másodszor voltunk, egyszer viszont mindenkinek ajánlom.
Győr
4.6
<szöveg nélkül>
Bp
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!