vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Egy hét Rab szigetén

Rab: csodálatos sziget, Horvátország egyik gyöngyszeme. Egy hét történetét meséli el az alábbi videó. Jól visszaadja a sziget és az itt élők hangulatát, jó szórakozást kívánunk hozzá!

A gyönyörű Krk-sziget képekben

Horvátország szigetei közül az egyik legnépszerűbb a hídon is elérhető Krk-sziget. [utazom:teaser:45115] A hangulatos mediterrán tájon kellemes strandokat és mészkőből épült, fehéren ragyogó kisvárosokat találunk, mint Baska vagy Vrbnik. Ezekről a helyekről itt olvashatsz többet. A most következő kisfilm pedig hűen visszaadja a sziget és települséinek hangulatát: Croatia from Erik Dobat on Vimeo.  

Rab szigete, csodálatos képeken

A Rab-sziget a festői Horvátország egyik nagyon látványos szeglete. A szigeten több homokos fövennyel rendelkező strandot találunk, ahol kellemes időtöltés a pihenés. [utazom:teaser:44941] A sziget központjának számító apró városnak nagyon hangulatos utcái és terei vannak. A templomok tornyai és fényesre kopott mészkővel borított utcácskák nagyon szép keretet adank egy jó hangulatú kávézásnak vagy itt elfogyasztott tengeri halakból készült kiváló ebédnek. Juhász Krisztián felvételein nagyon szépen ábrázolja Rab egyedülálló hangulatát. A csodás képekhez jó szórakozást kívánunk:

A varázslatos Losinj-sziget

A Losinj-sziget egyike Horvátország legszebb szigeteinek. A sziget nyugati részét zöldellő erdők borítják, a keleti területeket pedig csak egy keskeny csatorna választja el Cres szigetétől a nagyon hangulatos Osor városánál. Losinj szigetén homokos strandot is találunk a festői Cikat mellett, de akit a hangulatos kisvárosok érdekelnek jobban, az sem fog csalódni - Mali Losinjban kiváló éttermeket és sétálásra alkalmast öblöket talál. Veli Losinj színes házai pedig egyenesen Olaszország legszebb kisvárosait idézik. A most következő kisfilm Losinj szigetét mutatja be nekünk:

A szépséges Krk sziget

Horvátország szigetei közül az egyik legnépszerűbb a hídon is elérhető Krk-sziget. [utazom:teaser:45115] A hangulatos mediterrán tájon kellemes strandokat és mészkőből épült, fehéren ragyogó kisvárosokat találunk, mint Baska vagy Vrbnik. Ezekről a helyekről itt olvashatsz többet. A most következő kisfilm pedig hűen visszaadja a sziget és településeinek hangulatát: Croatia from Erik Dobat on Vimeo.  

Azúrkék ég és tenger - Krk sziget, Horvátország

Horvátország tengerparti tájai közül is a legszebbek a festői horvát szigetek. Dalmácia partvonalát végig kísérik a Dinári-hegység gerinceivel párhuzamos, hosszanti elrendeződésű szigetek.  A Krk-sziget sziget a legnépszerűbb szigetek között van - egyrészt közel van Horvátország északi határhoz, így nem kell olyan sokat utazni ide, másrészt hídon is megközelíthető. [utazom:csikkep:57676] Krk-sziget és az azonos nevű város nem csak kiváló nyaralóhely, hanem izgalmas látnivalókat, kedves kis településeket is tartogat, mint például Stara Baska.

Losinj, az életteli sziget

Horvátország legszebb szigeteinek egyike a hosszúkás alakú Losinj-sziget. Az olaszországi városkákkal is vetekedő Veli Losinj hangulatos településén mi is jártunk már, a fotók és az élménybeszámoló itt megtekinthető. A nevével ellentétben nagyobb méretű Mali Losinj is tetszett nagyon.  A most követező kisfilm az élettel teli, napsütötte sziget legszebb részeit mutatja be: Lošinj - Island of Vitality from Marko Vrdoljak on Vimeo.  

Kiváló hotel Krken - Hotel Adriatic, Omisalj

Omisalj a Krk-sziget északnyugati részén település, kultúrtörténeti értékei mellett a turisták számára is érdekes. Az omišalji turizmus idén ünnepli 100. születésnapját. [utazom:teaser:19048] A krki Omišalj jó közlekedéssel rendelkezik, hiszen a sziget északi oldalán, a Krčki most közelében található, de a Rijekai repülőtér is a közelben van Omišalji pihenése és nyaralása kényelméről és nyugalmáról az Adriatic szálloda személyzete gondoskodik. [utazom:csikkep:19048] Az Adriatic szálloda A Krk szigeti Omišalj településen található, mindössze néhány lépésre a kiépített, kavicsos strandtól.

Látnivalók és érdekességek Krk szigetén

Ha az Adriai-tenger és Horvátország legnagyobb szigetén töltjük a nyaralásunk, felvetődhet a kérdés, hogy mivel tölthetjük el még az időt a strandoláson és a napon fekvésen kívül. A 38 kilométer hosszú sziget sok kellemes hangulatú kisvárost és falut rejt, ahol a legnagyobb nyugalomban kávézgathatunk, míg a parton nyüzsög a többi nyaraló. [utazom:teaser:42655] Krk:

A hangulatos Krk város, Krk-sziget

Ha a Kvarner-öbölben nyaralunk, felmerülhet a kérdés, hogy milyen látnivalókat látogassunk meg, ha már unjuk a strandlást. Krk-sziget fővárosának, Krknek nagyon gazdag történelmi múltja van. A város büszkélkedhet a legrégebben ezzel a ranggal Horvátország települései közül: középkori frangepán vár és római emlékek tanúskodnak a régi idők dicsőségéről.

Vrbnik, Krk-sziget

Krk-sziget kies városai közül talán a legszebb fekvésű Vrbnik települése, hiszen a templomtoronnyal koronázott kisváros egy tenger fölé emelkedő sziklaszirtre épült. [utazom:teaaer:45115] Krk városa felől Baska tengerparti üdülőhelye felé kell indulnunk, majd a Vrbnik táblát követve álljunk meg a lakott terület határán: a házak közötti keskeny utcákon nem öröm autózni. A városka szűk utcái rekordot is döntenek: a Klančić utca éppen eléri a 40 centiméter szélességet: a vékonyabb testalkatúak is csak élével férnek át a sikátoron. [utazom:teaser:42130]

Kellemes strand - Baska, Krk szigete

A Krk-sziget keleti végében fekvő Baska nagyon fontos a horvát kultúrtörténet szempontjából: itt fedezték fel a legősibb horvát nyelvemléknek számító táblát, ami 1100-ban már megemlékezett e településről, glagolita írással rótt sorokban. Az eltelt 900 évben nem pörögtek fel túlságosan az események: bár itt található egy kellemes kavicsos strand, amit nyáron az itt üdülők lepnek el, az év további 9 hónapjában nyugodt mederben folyik tovább az élet azóta is. [utazom:teaser:42000]

A gyönyörű Stara Baska, Krk sziget

Az első találkozás mindig emlékezetes marad. Az első érzés, az első hangulat, amit felidéz, az első érintés, amitől még évek múlva is összeszorul a szíved. Nem csak emberekkel lehetünk ilyen közeli viszonyban, hanem tájakkal, hangulatokkal is: örökre belénk ég az a benyomás amit először szerzünk.

Cres este

Cres hangulatos városának nappali fényeiről már láttunk néhány képet. Az este nagyon meleg fényekkel festi meg a város színes házait, vöröses árnyalatban pompáznak a kikötőben a hajók. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha beülünk egy kellemes étterembe vacsorázni. A halak-rákok és néhány pohár hűvös bor elfogyasztása után még jól esik egy levezető séta a város hűvsebb utcáin, de megnézhetjük a híres éjjeli piacot is. 

Cres hangulatos városa

Cres szigetének névadó városkája igazán kellemes hely - klassz kikötője van, hangulatos színesre festett házai és kiváló éttermeket találunk a főtéren. A városka temploma és a teret szegélyező paloták a velencei uralom idejét idézik. A városkapun őrködő szárnyas oroszlán is erre az időszakra emlékeztet. Nagyon szórakoztató egy kellemes vacsora után a kikötőben felállított standokon végigböngészni a környék kézműveseinek és termelőinek éjjelig tartó piacterét. Az esti képeket itt nézheted meg.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.2
20 értékelés alapján

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Baja
4.4
A szálloda kétcsillagos ugyan, a bútorok régiek, de működött a klíma, volt hűtőszekrény, és minden tiszta volt a szobában, naponta takarítottak, naponta cserélték a törölközőket. Mi a saját stranddal is meg voltunk elégedve, de egy lépésnyire van Krk szigete, ahol rengeteg a látnivaló. Kellemes meglepetés volt, hogy a vacsorához jéghideg vízhez lehetett jutni, ez korábban nem volt így. A sok lépcső felért egy ötnapos stepaerobik edzéssel :). Már voltunk is itt és vissza is térünk.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Csór
4.6
Olvasom a hozzászólásokat és nem értem az embereket.Ár érték arányban nincs párja Horvát országban. Félpanziós ellátás, szinte a szállás ingyen van.Kempingben fizettünk majdnem ennyit sátorhelyért ellátás nélkül.Akinek nem tetszik a 80-as évek stílusa,az menjen szállodába 10x ennyiért.Lehet hogy lépcsőzni kell de volt ahol egy kilómétert sétáltunk a partig és ellátás nélkül fizettünk ennyit.A Tavernában is kedvesek voltak és nem volt baj a kiszolgálással. A vacsora is lehet egyhangú volt de 3-4 féle hal 3-4 féle csirke 3-4 féle sertés,marha, előétel, gyümölcssaláta.A reggelihez nem volt zöldség de már 2. reggel vittünk paradicsomot magunkkal viszont több féle sajt felvágott virsli kolbászka tojás joghurt és sorolhatnám. Én biztos vissza fogok térni mert pihenésre ideális. Aki ismeri a horvát tengerpartot az tudja hogy kevés ideális partszakasz van strand kialakítására . nekem ezzel se volt bajom,volt lassan mélyülő gyerekes rész is meg beugrós is. Száz szónak is.... én csak ajánlani tudom.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Herceghalom
4.3
Voltak akik azt mondták, hogy a háttérben lévő kémény zavaró a kilátásra (egyébként nem működik), de minket nem zavart. Ott van a kép bal oldalán a távoli földnyelven. Nagyon jókat pancsoltunk, lehet fejeseket ugrálni!

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Debrecen
4.5
Ma érkeztünk haza. Ár/érték arányt figyelembe véve kiváló szálláshely, a partig kb. 100 lépcsőfok vezet, ami kényelmesen megtehető. Rendkívül jó a víz minősége, lehet búvárkodni A szálláshely tiszta, - naponta cserélik a törölközőket, ürítik a kukákat - hűtővel, klímával felszerelt, az ágy minősége is megfelelő, kényelmesen tudtunk aludni. A svédasztalos reggeli és vacsora bőséges és ízletes. Mi nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre is megyünk. :)

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Zeg
3.5
A szálloda megközelíthetősége, elhelyezkedése jó. Szép a park, a környezet. A szobák átlagosak, de az ellátás jó. Mindent egybevetve jó kis hely. és nincs távol!

Hotel Riviera ** Crikvenica, Dramalj

Budapest, XVIII. kerület
4.5
Felújított szoba és fürdőszoba, csöndes helyen, közel a part. A strand zsúfolt, de azért lehetett élvezni a tengert. Az étel nem rossz.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Zalaegerszeg
3.5
Jól éreztük magunkat. Mindenki kedves volt,finomakat ettünk.Egyetlen problémánk volt,hogy a WIFI nagyon rossz minőségű volt.

Pavilon Slaven ** Selce

Dunaharaszti
4.0
Szuper volt minden!Nagyon jól éreztük magunkat ❤️

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Dunaharaszti
4.5
Köszönjük! Nagyon jó volt minden. Ár-érték aránynak megfelelő. Az étkezés nem túl változatos, de jól lehet lakni, nem kellett mellé enni, kicsit sótlan volt minden.

Hotel Katarina (ex. Varazdin) **** Selce

Budapest
4.5
A szálloda tökéletesen tiszta, a szobák modernek, kényelmes ágyakkal, új bútorokkal, tágas és tiszta fürdőszobával. Az éttermi svédasztalos reggeli és vacsora választékos, bár ismétlődő, pár nap után unalmas. A szállodához tartozó kültéri medencék édesvízűek, tiszták és kényelmes méretűek (nincs zsúfoltság). A szállodának saját önálló partszakasza nincs, azonban pár perces sétával több strand elérhető bármelyik irányba. A medencéknél a nyugágyak és napernyők használata ingyenes. A szobákat mindennap takarítják, hátrányként említeném, hogy a takarítónő benyit a szobába akkor is, ha kint van a "ne zavarjanak" jelzés. A szálloda szomszédságában (pár perces sétával) számtalan étterem, butik, pékség és bolt elérhető, az autó használatára tényleg nincs szükség az ottlét alatt. A parkolással sem volt gondunk, ugyan zsúfolt a parkoló, de a recepció személyzete a megoldásra törekedett és kaptunk is egy állandó parkolót. A szálloda személyzete udvarias, mosolygós. A szállodából amit hiányoltunk: gyermekrészleg és animációs programok gyerekeknek. Bátran ajánlom a szállást mindenkinek, színvonalas szálloda, remek helyen.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Szigetszentmiklós
4.3
Ár-érték arányban nagyon jó hely. A sok lépcsővel, a parkolási nehézséggel és az étkezővel kell megbarátkozni.

Hotel Riviera ** Crikvenica, Dramalj

Pécs
4.5
A szálloda kicsit retro, az étel kicsit menzás( fiam szerint) de összeségében egy kellemes élmény egy megfizethető helyen.

Hotel Riviera ** Crikvenica, Dramalj

Ráckeve
4.5
Nagxon jól éreztük magunkat. A reggeli kíváló, a vacsora hanyagolható, bár éhen nem maradtunk. A hely gyönyörű, a szállás közelében minden elérhető. A szoba egyszerű, de a célnak pont megfelel. Összességében nagyon jót pihentünk.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Ludas
4.0
Ár / érték arányban nagyon jó. A szálláson semmi extra, ágy, hűtő, klíma, a fürdő tiszta, a matrac nagyon kényelmes volt!!! Parkolót vadászni kellett, de akit nem zavar néhány perc séta az nem bosszankodik ezen. Az ételek minősége és bőséges választéka kárpótlás a szocreál házakért, bár lehet, hogy a 6. napon már nem tudnak újat mutatni). Minden tiszta, takarítás minden nap, tiszta törölköző, stb. Wifi csak a recepció körül elérhető! Magyar tv-t ne keressetek. De aki pihenni akar annak ideális. (nyugdíjas klub) Szállástól csak több km távolságra van valami élet, város stb. A part jó hosszú, van apró kavicsos, van köves stb. RENGETEG lépcső várja az idelátogatókat! Fagyizó NINCS. Jégkrém van. A sör helyi viszonylatban is olcsónak számít! Összességében nem bántuk meg, jól éreztük magunkat.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Budapest
3.3
A szobák nagyon egyszerűek, nekünk jutott klíma és hűtő is. Bár ez utóbbiba a 1,5 literes ásványvízből csak 1 fért be.
Rengeteg lépcső, elég szűkös strand rész, minimális program lehetőséggel. Gyerekeknek nem ajánlanám, mégis sokan voltak, a nyugdíjas csoportoktól az osztálykirándulásig minden féle korosztály.
A reggeli egyszerű volt, viszont a vacsora kifejezetten finom.
Nekem az egyetlen zavaró dolog, a korlátok nélküli dohányzás volt. A ebédlő asztalnál is képesek voltak rágyújtani, miközben mellettük ettek... volna.
Víz tiszta,kb. déltől süt oda a nap az öbölbe, ezért talán hidegebb, mint máshol. Környezet szép.

Horvátországban Pihenés: Hotel Lovran *** Lovran

Budapest, XII. kerület
3.8
Étteremben a reggelinél nem töltötték fel a kifogyott ételeket és nem szedték le az asztalt. A recepción nagyon segítőkészek voltak és jól beszélt a személyzet angolul. A hotel strandján nincs se mosdó, se bár. Fel kell gyalogolni emiatt a hotelba. Aránytalanul drága a napágybérlés és a parkolás

Sahara/Rab Sunny Hotel *** - Lopar (ex San Marino)

Mezőfalva
3.0
Hotel elhelyezkedése jó! A szobák átlagosak! Svédasztal nagyon jó és bőséges!

Üdülés Horvátországban - Hotel Marina **** Selce

Budapest
4.5
A szálloda szuper helyen, közvetlenül a tengerparton van. A szoba tágas, mini hűtővel és klímával ellátva. A fürdőszoba nagy és tiszta.
A reggeli és vacsora finom és választékos, folyamatosan töltve van. A wellness is nagy és igényes.
Egy szárító jó lett volna a teraszra/erkélyre.
A szálloda alatti bárban 22-től már nem szolgáltak fel koktélokat, mert hazament a bármixer - ez többször előfordult.

Nyaralás Krk-sziget: Hotel Drazica *** Krk Kvarner-öböl

Budapest
4.8
Másodjára mentünk a szállodába, mert ahhoz képest, hogy *** csillagos szálloda, simán megüt egy itthoni **** szálloda szintjét. Csak ajánlani tudom. Kedves személyzet, kiváló szoba, finom ételek. Közel az Óvároshoz, nagyon jó elhelyezkedésű.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Ecser
4.5
Örülök, hogy a nem vettük figyelembe a negatív kommenteket, nagyon jól éreztük magunkat.
Az éttermi ellátás bőséges, finom, változatos. Van zöldség a reggelihez, van 2 féle desszert a vacsorához, kedvesek, udvariasak.
A szobákat napi szinten takarítják, cserélik a törölközőket, teljesen új fürdőszobánk volt. A bútorok retrók, de az ágybetétek újak, és tiszták.
A part nem volt túlzsúfolt, árnyékos helyek is vannak bőven.
Lépcsőzős hely, de egy kis cardio edzés nem árt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!