vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Dolomitok via ferrata

Nemrég tértünk haza a Dolomitok csúcsinak bebarangolásából. A Misurina-tó partján ez a csodálatos látvány fogadott bennünket: Olaszország vadregényes hegyei között tettünk kiváló via ferrata túrát. Szerencsére fantasztikus környezet és időjárás kísérte utunkat! A hegyvidék legszebb részein teljesítettünkk kalandos de biztonságos túrákat, a kiváló csapat az összes kihívást sikerrel vette - így ők joggal lehetnek büszkék magukra. Néhány fotó jól jellemzi a túra hangulatát és a felejthetetlen élményt!

Cinque Torri, Dolomitok

A Dolomitok az Alpok egyik legcsodálatosabb hegyvidéke. A terület központjának számító Cortina d' Ampezzo városkájától nem messze, a Falzerego-hágó felé vezető úton érjük el a Cinque Torri elnevezésű sziklaalakzatot, a Tofana tornyaival épp szemben: ha fáradtak vagyunk, és van nálunk megfelelő mennyiségű euró akkor akár felvonóval is megspórlhatjuk a kapaszkodót. A sárgásfehér dolomitsziklák tövéből csodálatos körpanoráma tárul elénk: a Dolomitok csúcsai felé messze ellátni, zöldellő völgyek, zúgó fenyvesek és felhőket karcoló sziklák mindenfelé. [utazom:teaser:590]
Vélemények, értékelések
4.6
8 értékelés alapján

A Keleti-Dolomitok és Velence I.

Budapest
4.8
Egy nagyon jó idegenvezetővel csodálatos három napot töltöttünk el Olaszországban. Másoknak is szívből ajánljuk az utat!

A Keleti-Dolomitok és Velence I.

Budapest, IV. kerület
4.4
Fárasztó, de a látvány mindent feledtető.

Alpesi varázslat - körutazás Ausztriában

Szolnok
4.6
Az előzetesen leírt program mind megvalósításra került. Úgy éreztük, hogy egyes helyeken nem volt elegendő idő az alaposabb megtekintésre. Az idegenvezető felkészültsége, tudása tökéletes volt, ugyanúgy a segítőkészsége is.
Kissé zavaró volt, hogy az autóbusz az utazás során többször leállt, valami hiba miatt. De végül is hosszabb ideig nem vesztegeltünk.
A szállások és az ellátások minősége maximálisan megfelelt a mi igényeinknek.
Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.
Köszönjük!

A Dolomitok Varázsa

Nagybánya
5.0
Mindig vannak meglepetesek!A szervezes rendkivuli volt,ennek titka az iroda munkatarsain kivul a jol felkeszult idegenvezeto volt aki feladatat HIVATASNAK tekintette.Jenei Gyongyirol van szo aki nagyon sok erdekes informaciot kozolt velunk.Mindig tudta hol kell megszakitsa a tortenelmi informaciokat es atterjen egy kellemes mosolyt csalogato tortenetre ami lehet,hogy soha nem volt igaz de jellemzo volt a videkre ahol epp akkor jartunk.Kedves ,udvarias volt velunk akiknek mar 80%-a idos ember volt.Mindenkinek ajanlom az ilyen 4-5 napos jol megszervezett utakat.Azt vettem eszre,hogy masodik napon mar a gyogyszeradagok felere csokkentek,a vernyomas normalizalodott,a fejfajas kimaradt......mindenki jol erezte magat.Csak a szepet lattuk es volt is mit latni.....A Dolomitok teljes pompaja gyonyorkodtette szemunket es szivunket.......az idojaras is szep volt .....4 napon at napsuteses ido
Arra kerek mindenkit, aki teheti batran induljon el egy ilyen utra
Koszonet a szervezoknek es jenei Gyongyi idegenvezetonek
Dr.Konyicska-Egresi Juliana
Nagybanya

A Dolomitok Varázsa

Győr
4.2
Miden tetszett, habár a bolzanói kitérő nem érte meg.

A Keleti-Dolomitok és Velence II.

Budapest, XVII. kerület
4.8
Az út gyönyörű volt, az idegen vezető nagyon kedves, jól felkészült igazi utasbarát!
A gépkocsivezető szintén, biztonságban éreztük magunkat a hegyi utakon is.
A programban minden benne volt amit érdemes volt megnézni szép és maradandó élményben volt részünk. köszönöm

Dolomitok színes hegyóriásai

Császártöltés
4.0
Összeségében meg vagyunk elégedve de voltak apróbb nagyobb kifogások.
Szervezés: ha a 2. éjszakai szállás közelebb van az oszták szálláshoz akkor több időnk maradt volna nézelödni a megállókban,az olasz hely amúgy se volt annyira topp sem az ottani vacsora ,valamint akkor nem 9 kezdünk vacsizni hanem korábban... ami jó lett volna.Fiatal párként a korábbi ágyba bújás jobb :)
Programok: a tájat illeti a nagyobb elismerésünk,a városok átlagosak voltak a kis túrista falvak szuperek a kisebb mellékutakon,siparadicsomok is egyben.
Lehet pár nagyobb várost kihagytam volna,szuvenir miatt viszont kellett a 4. nap.
Szállás-vacsi-reggeli:Az oszták szuper volt az olasz kifogásolható
Túravezetés:Az ötzis múzeum csalódás volt a túravezetőnknek vagy egy idegen vezetőnek be kellett vona jönnie forditani mesélni dolgokat a német ,franci vagy más nyelvű túristáknak volt ilyen a múzeumban.Sajnos a szoros menetrend miatt a városokban sokszor lemaradtak az idősek és a nézelődni vágyok,vagy egy füles kellett volna vagy egy kényelmesebb időbeosztás pl úgy hogy közelebb lett volna a 2. nap végállomása.Néha pl az első nagy tónál jobban jött volna ki ha az elején leraknak minket és a közepén vagy a végén felvesznek minket mert így is úgyis végig sétáljuk de akkor messzebb tudunk sétálni több fotó...(nincs vissza út)
hogy most éppen német vagy olasz nyervterületen vagyuk az nem érdekel az hogy ott miböl élnek vagy milyen látni valók vannak vagy mi volt ott a történelem folyamán vagy milyen hires emberek voltak ott az inkább azaz több tipusú info...Akár az adott ország szokási ország vezetési elvei stb
Utazás:Az ülések kényelmetlenek voltak,a busz pedig túl hosszú rossz volt a szerpentineken,wc volt de nem müködött,nem volt olvasó lámpa.Páromnak viszerei vannak ez a ritka megállós kényelmetlen ülés nem volt neki jó,többen fel is fáztak.Kényelmes ülésekkel kibirhatóbb lett volna neki is és mmásoknak is ...nem mindenki 150-160 cm vannak nagyobbb darab utasok is...
Velence és Dolomitok

Velence és Dolomitok

Miskolc
5.0
Minden nagyon jó olt de az idegenvezető, aki mindenről tudott valami kis történetet külön élmény volt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!