Ókori civilizációk nyomában - csoportos all inclusive hajóút a Földközi-tengeren 2024.03.08-17.

7 éjszakás hajóút a Földközi-tengeren

Hét éjszakás hajóutunk során a Földközi-tenger keleti medencéjét barangoljuk be, és ezzel három földrész ikonikus helyszíneit fedezzük fel. Ellátogatunk a világ 7 csodája között számon tartott gízai piramisokhoz és az efezoszi Artemisz templomhoz. Barangolunk Jeruzsálem varázslatos óvárosában és a lovagkori Rodosz hangulatos városában, Ciprus szigetén és Athénban pedig a misztikus ókori örökségeket járjuk be. A Celestyal Cruises hajótársaság az utóbbi években több rangos elismerést is kapott: a Földközi-tenger vidékének egyik legsikeresebb és legkedveltebb hajótársaságának elődjét még 1935-ben alapították Cipruson. Hajói kisebbek és családiasabbak a megszokott óriás óceánjáróknál, ezért szűkebb kikötőkben is elférnek. A változatos étkezési és szórakozási lehetőségek azonban ugyanúgy biztosítottak, mint nagy testvéreiken. A 25 000 tonnás Celestyal Journey 2023. szeptember elején száll tengerre. A flotta új tagja kényelmes kabinokkal, éttermekkel, bárokkal, fitnesz és wellness részleggel, figyelmes személyzettel várja utasait, pihentető kikapcsolódást biztosítva a tartalmas kirándulások után.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)
Szállás a hajóút előtt és után egy-egy éjszakára Athénban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
Reggeli a szállodában
Hét éjszakás hajóút a Celestyal Journey fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin felárral foglalható)
All inclusive ellátás a hajón (ellátás tartalmát ld. a megjegyzésben)
Borravaló a hajón
Repülőtéri és kikötői transzferek
Látogatás az Akropoliszon
Kirándulás Port Saidban és Kusadasiban
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások.
További fakultatív kirándulások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2024. január 3-ig. Kötbérsávok: november 1-ig 58.000 Ft/fő repülőjegy törlési díj (a Wizz Air szabályzata szerint); november 2.-január 3.: 160.000 Ft/fő; január 4.-február 1.: 40 %; február 2-től 100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, az illetékek, a poggyászdíjak,  illetve a fakultatív kirándulások.
All inclusive italcsomag tartalma: görög és nemzetközi alkoholos és alkoholmentes koktélok, tömény italok, borok (pohárban felszolgálva), sörök, forró italok, jeges kávék, üdítő italok, ásványvizek (a frissen préselt gyümölcslevek és prémium márkás italok helyben fizetendők).

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

Szállás a hajóút előtt és után egy-egy éjszakára Athénban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
Hét éjszakás hajóút a Celestyal Journey fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin felárral foglalható)

Program: 

március 8. péntek
Elutazás Budapestről Athénba a Wizz Air közvetlen járatával (7:25-10:30). Megérkezés után transzfer Athénba, és ismerkedés a görög főváros jelképével, az Akropolisszal. Görögországban számos akropoliszt, fellegvárat találunk, de méretei és kivitelezése miatt az athéni a legismertebb. Felkeressük többek között a Parthenont, Pallasz Athéné templomát; a kariatidákkal (nőalakú oszlopok) díszített Erechteiont; Niké templomát; Zeusz szentélyét és Dionüszosz színházát. Délután transzfer a belvárosi szállodába: Hotel Acropolis Select***. A szálloda a hangulatos Plaka negyed szomszédságában, éttermek, üzletek közelében található. Étterméből fantasztikus kilátás nyílik Athén legismertebb nevezetességére, az Akropoliszra. Szabadidő. 

március 9. szombat
Kijelentkezés a szállodából, transzfer Pireuszba. Felszállás a Celestyal Journey fedélzetére, kihajózás 17.00 órakor.

március 10. vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

március 11. hétfő
Port Said (Kairó), Egyiptom (6:30-22:00)

Az ókori Egyiptom történelme, a piramisok misztikuma, a mesés kincsek reménye évszázadok óta izgalomban tartja a világot. A több ezer éves ókori kultúra emlékei közül még most is sok vár felfedezésre, feltárásra.

A gízai piramisok és a Nílus– kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
Reggeli után a Gízai fennsíkra utazunk. Az ókori világ 7 csodájának egyike a három piramis, Keopsz, Kefren és Menkauré fáraók síremlékei. Kefren piramisánál testközelből fedezhetjük fel az építmény nagyságát és fantasztikus kivitelezését, mely mai szemmel nézve is óriási mérnöki és építészeti teljesítmény. Következő megállónk az emberfejű, oroszlántestű Szfinx, mely a világ egyik legnagyobb és legrégebbi szobra, és közel 4500 éve őrzi a piramisokat.
Ebédünket már a Níluson ringatózva fogyasztjuk. Hajónk kényelméből élvezhetjük Kairó panorámáját és a hastáncosok elbűvölő előadását. Kiszállás után felkeressük Mohamed Ali pasa 19. században épült alabástrom-mecsetét, és a középkori Szalaidn fellegvárat. Mielőtt visszatérünk Port Saidba, a Papírusz Intézetben ismerkedünk a nádfeldolgozás és papírkészítés ősi tudományával. 

március 12. kedd
Ashdod, Izrael (8:00-22:00)

Jeruzsálem a zsidó és keresztény hagyomány számára a világ közepe, amely azonban nem csak történelmi hely, de élő, lüktető kulturális központ is, annak minden sokszínűségével. Ha belépünk a fallal körülvett középkori városrészbe, beletelhet egy időbe, amíg a szűk, kövezett utcák labirintusában jól kiismerjük magunkat. Az óvárosban egy külön világ nyílik meg előttünk, és mind a négy negyede (a zsidó, a keresztény, a muszlim és az örmény) számtalan felfedeznivalót rejt magában.

Jeruzsálem, a világ közepe – egész napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel
Kirándulásunk során az óváros és környékének legfontosabb látnivalóit keressük fel: Olajfák-hegye, Getshemane kert, majd a Szulejmán által épített fallal körülvett Óváros: Zion kapu, zsidó negyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír templom megtekintése.
Részvételi díj: 170 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 13. szerda
Limassol, Ciprus (11:00-18:00)

Ciprus több évezrednyi történelme során meghatározó emlékeket hagytak maguk után az itt élő népek és kialakult kultúrák: találunk a szigeten bronzkori és föníciai sírokat, római villákat és bennük épen megmaradt mozaikokat, bizánci várakat, velencei falakat és oszmán mecseteket. Klímájának köszönhetően ízletes borokban, sajtokban és aranyszínű olívaolajakban is bővelkedik a sziget.

Ciprus ízei – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel
Mai napon eltávolodunk Limassol nyüzsgő kikötőjétől, és citrusültetvények között kanyarogva érjük el a Troddos-hegység lankáit. A bájos Omodosban, ahol macskaköves utcák mentés sorakoznak a takaros, fehére meszelt házak, megtekintjük a Szent Kereszt kolostort, a régi borprést, majd egy helyi borospince nedűit kóstoljuk meg helyi csemegék (sajtok, olíva, sonka, zöldségek és szárított gyümölcsök) kíséretében. Következő állomásunk a hangulatos Lania falucska, amely kanyargós, szűk utcáival, hívogató kávézóival, galériáival, régiségboltjaival valódi kis ékszerdoboz, a vidéki Ciprus esszenciája. A hegyekből leereszkedve csodás kilátás tárul elénk Limassolra és a környező öbölre.
Részvételi díj: 70 Euró/fő, 18 év alatt 60 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 14. csütörtök
Rodosz, Görögország (12:00-18:30)

Rodosz még a görög szigetek között is egyedülálló, ugyanis még a mediterrán térségben is ritka az ennyire sokoldalú és változatos hely. Azonos nevű fővárosa az európai kontinens legnagyobb középkori települése. A kulturális örökség egyik legfontosabb műemlékének tekintik, ezért 1988-ban az UNESCO világörökség részévé nyilvánította. A keskeny utcák, a különleges építészeti értékek, a középkori templomok és a hidak adják a város egyedi, máshoz nem fogható hangulatát.

Rodosz, a Johanniták fellegvára – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel
Városnéző sétánk során megtekintjük a kikötő bejáratát őrző szavasok szobrát (valószínűleg ugyanott állnak, mint annak idején az ókori világ egyik csodája, a rodoszi kolosszus), elsétálunk a török-korból fennmaradt mecsethez és fürdőkhöz, sétálunk a középkori zegzugos utcákon, végül a felkeressük a lovagkornak emléket állító Nagymesteri Palotát. Az egykori Johannita vagy Szent János lovagrend lenyűgöző erődje a török korban súlyos károkat szenvedett, és a 20. századi olasz uralom alatti felújításoknak köszönheti mai formáját, és remek képet kaphatunk az egykori lovagok életéről.
Részvételi díj: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.

március 15. péntek
Kusadasi (Efezosz), Törökország (7:00-17:00)

Kusadasi kikötője fél órányi autóútra található a környék legfontosabb nevezetességétől: Efezosz városa az évszázadok során több kultúra befolyása alatt fejlődött. Megtalálhatjuk itt a Római Birodalom, Hellász, az Ottomán Birodalom és a kereszténység nyomait is.

Az ókori Efezosz - kirándulás magyar idegenvezetővel (részvételi díj tartalmazza).
A szabadtéri régészeti csodaként is emlegetett Efezoszt a görögök alapították Kr.e. 2000 körül. A hegyoldalra épült várost – ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Égei-tengerre - Artemisz istennőnek ajánlották, az istennő tiszteletére épült templomot pedig szintén az ókori világ 7 csodája között tartották számon. Ebből az épületből sajnos csak egy oszlop maradt épen, és bár a hatalmas ásatási területnek eddig csak a 13 %-át sikerült feltárni, mégis sok információval gazdagodhatunk a korabeli szokásokról, életmódról, ahogy felkeressük az Agórát (piactér), az Odeont (zenei kőszínház), Celsus könyvtárát, a márvány borítású főutcát, Scholastica fürdőit, Trajanusz szökőkútját és Hadrianusz templomát.

március 16. szombat
Érkezés Pireuszba 7.00 órakor. Kiszállás után transzfer Athénba, szabadidő. Délután transzfer a hajóút előttről már jól simert belvárosi szállodába: Hotel Acropolis Select***.
Délután szabadidő Athénban vagy fél napos fakultatív kirándulás: Sounion-fok és Poseidon templom.
Az Attikai-félsziget partja mentén utazunk délre, hogy a Sounin-foknál álló Poseidon teplom impozáns romjaival ismerkedjünk. A tenger istenének emelt műremek Athén aranykoráról tanúskodik. Ha az időjárással szerencsék lesz, gyönyörű naplementében is gyönyörködhetünk.
Részvételi díj: 20 000 Ft/fő.

március 17. vasárnap
Délelőtt kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestre (17:30-18:40).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Izgalmas és tartalmas útvonal a Földközi-tenger keleti medencéjében
  • Három kontinens felkeresése egy hajóút alatt
  • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
  • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számos szórakozási lehetőség a Celestyal Journey fedélzetén
  • All inclusive ellátás a hajón: étkezések, italfogyasztás (kivéve prémium italok), fedélzeti programok, borravaló
  • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
  • Kairó és Efezosz kirándulások a részvételi díjban
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Jeruzsálem, a világ közepe – egész napos fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel. Részvételi díj: 170 Euró/fő, helyben fizetendő.
Ciprus ízei – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel. Részvételi díj: 70 Euró/fő, 18 év alatt 60 Euró/fő, helyben fizetendő.
Rodosz, a Johanniták fellegvára – félnapos fakultatív program magyar idegenvezetővel. Részvételi díj: 50 Euró/fő, helyben fizetendő.
Fél napos fakultatív kirándulás: Sounion-fok és Poseidon templom. Részvételi díj: 20 000 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)
Szállás a hajóút előtt és után egy-egy éjszakára Athénban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában
Reggeli a szállodában
Hét éjszakás hajóút a Celestyal Journey fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban (ablakos és balkonos kabin felárral foglalható)
All inclusive ellátás a hajón (ellátás tartalmát ld. a megjegyzésben)
Borravaló a hajón
Repülőtéri és kikötői transzferek
Látogatás az Akropoliszon
Kirándulás Port Saidban és Kusadasiban
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások.
További fakultatív kirándulások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2024. január 3-ig. Kötbérsávok: november 1-ig 58.000 Ft/fő repülőjegy törlési díj (a Wizz Air szabályzata szerint); november 2.-január 3.: 160.000 Ft/fő; január 4.-február 1.: 40 %; február 2-től 100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, az illetékek, a poggyászdíjak,  illetve a fakultatív kirándulások.
All inclusive italcsomag tartalma: görög és nemzetközi alkoholos és alkoholmentes koktélok, tömény italok, borok (pohárban felszolgálva), sörök, forró italok, jeges kávék, üdítő italok, ásványvizek (a frissen préselt gyümölcslevek és prémium márkás italok helyben fizetendők).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Athén-Budapest útvonalon, a Wizz Air járataival
Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 20x30x40 cm)

Étkezés: 

Reggeli a szállodában, all inclusive ellátás a hajón. 

Időjárás: 
Ebben az időszakban gyönyörű idő vár ránk Izraelben: 25-30 C fok és ragyogó napsütés. A Holt-tenger vízhőmérséklete 23 fok körül lesz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az Izraelbe való beutazáshoz az ország elhagyásától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!