Ciprus, a szerelem szigete

6 napos körutazás Cipruson

"Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!"

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt 
 • Repülőtéri transzfert
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat..
Hossz: 
6 nap

Szállás

4*-os szállodában.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – AYIA NAPA
Találkozás a csoportvezetővel a részvételi jegy első oldalán említett helyszínen és időpontban, majd csomagfeladás a Ryanair check-in pultnál. Repülőgépünk 07:00-kor száll fel és Ciprusra érkezik 10:40-kor. Transzferbuszunkra szállunk és a Anna Marie Beach Hotel**** szállodába utazunk, ahol a nap hátralévő részében élvezhetjük a szálloda előnyeit vagy a közeli homokos tengerpartot. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK- CIPRUS KIRÁNDULÁS
Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik (2021-ben tilos volt), akkor fakultatív kirándulást teszünk Észak-Ciprusra (török Ciprus). Ennek lehetőségéről a megérkezést követően tájékoztatást nyújt a helyi idegenvezető. Ha a program megvalósítható, a jelentkezés és fizetés ebben az esetben is a helyszínen történik. Az egész napos program során megtekintenénk Szent Hilarion várát, Kyrenia csodás kikötőjét és a Bellapais kolostort, valamint szabadprogram alatt lehetőség nyílna szuvenírok vásárlására is. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €

3. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS
Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, mely során megtekintjük az óvárost és a Szent Lázár templomot. Az egykori Kition a sziget az egyik legősibb települése, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid időre megállunk a Larnaca külső részén fekvő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelyét. Ezután a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó megosztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja Nicosiát görög és török oldalra. Elhaladunk a Velencei fal mellett, amely az óvárost határolja el az új városrésztől. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid séta a belváros hangulatos sikátoraiban. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség. Amennyiben az aktuális szabályok megengedik, átsétálunk Nicosia északi, a törökök által megszállt területére is. (2021-ben ez nem volt lehetséges.) A török oldalon megtekintjük a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : 50 €

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS
Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mellett elhaladva, a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyvonulatot. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik leglátványosabb állomása a Kykkos monostornál lesz, amikor megtekintjük a híres aranymozaikos falfreskókat. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Szabadidő alatt a helyi gasztronómiát is kipróbálhatják. Hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronában állunk meg, és a település különleges templomáról készíthetünk fényképeket. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Kint tartózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön q fakultatív kirándulásra, pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos: 50 €

5. NAP: PIHENÉS / HAJÓKIRÁNDULÁS
Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A városban több kitűnő strand is található. Ezek a szállodától 10-15 perces sétával érhetőek el, de a hotelnek is van medencéje, napozóágyakkal. Azoknak, akik nem akarnak fürdeni – megfelelő létszám esetén –, fakultatív hajókirándulást szervezünk, ami érinti többek közt a Greco-fokot is (jelentkezés, fizetés a helyszínen. A részvételi díj ebéddel: kb. 30 € Este vacsora.

6. NAP: AYIA NAPA – LIMASSOL – KURION – PAPHOS - BUDAPEST
A szállodából történő kicsekkolás után először Limassol történelmi városrészében teszünk egy rövid sétát. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos közfürdő is, de a fő látványosságai a több mint 1.500 éves mozaikok. A nap folyamán a sziget déli partvonala mentén haladunk autóbuszunkkal, miközben többször gyönyörködhetünk a Földközi-tenger csodás látványában. Később megnézzük Aphrodité szikláját Petra tou Romiou tengerpartján. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habokból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Jó idő esetén itt lesz módunk egy picit megmártózni a tengerben, akár a sziklát is körbe lehet úszni. (Javasoljuk, hogy a csomagolásnál gondoljanak erre a fürdési lehetőségre.) Következő megállónk a reptér közelében lévő Paphos történelmi városában lesz, mely 2017‑ben Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. Megnézzük a mellette álló többszáz éves templomot, a körötte feltárt műemlékekkel. Ezt követően transzfer a páfoszi repülőtérre, majd a 20:35-kor induló járattal hazautazunk, amely 22:30-kor érkezik meg Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
Aranymozaikok Kykkos monostorában
A két részre szakadt főváros: Nicosia

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Larnaca és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 12
» St. Raphael Beach, Ciprus - Kovács Attila, 2022. november. 06
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív hajókirándulás (Megfelelő létszám esetén), ami érinti többek közt a Greco-fokot is (jelentkezés, fizetés a helyszínen. A részvételi díj ebéddel: kb. 30 €.) 
Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : 50 €
Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €
Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos : 50 €

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt 
 • Repülőtéri transzfert
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat..
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete ki­vá­ló adottságokkal várja a turistákat: barátságos emberek, remek szállodák, finom ételek, jó köz­biz­tonság és nagyon kelle­mes ég­hajlat. A szep­tem­beri és októberi nappali csúcs­hőmér­sék­le­tek 25-30 Celsius fok körül várhatóak, a ten­gervíz hő­mérsék­lete pedig még október­ben is általában eléri a 24 Celsius fokot. A három kontinens (Európa, Ázsia, Afrika) talál­kozá­sánál fek­vő sziget ókori és középkori emlékeinek szo­kat­lan gaz­dagsága, az elbű­völő hegyi fal­vak a kulturális kör­uta­zások kedvelőinek is elsőrangú látnivalókkal szol­gálnak. Az idegen­for­galom fellen­dülése elle­nére Ciprus ma is őrzi eredeti báját, szépségét. Sokan mondják: nem véletlen, hogy Aphrodité, a szépség és szerelem istennője a sziget partjainál született a tenger habjaiból.
Időjárás: 
Szeptemberben a nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga még 30 °C felett van valamivel, októberben pedig 25 és 30 °C között. Az esőnek kicsi az esélye. A tenger vize általában még októberben is 24 °C körül van.
Áprilisban a nappali csúcshőmérsékletek 20-25 °C körüliek. Eső esetleg előfordulhat, de áprilisban már nem nagy az esélye. A parkok, a kertek, a mezők a téli esős évszak után sokkal szebbek, mint nyáron. A tenger vizének hőmérséklete áprilisban nagy eséllyel már 20 °C felett van.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.1
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
4.0
Jelentős régészeti lelőhely előtt haladtunk el többször is kb 100 méterre,anélkül,hogy megnézhettük volna.
Nyíregyháza
4.2
Az idegenvezetés kíváló volt! Nagyon jól éreztem magam!
Budapest, X. kerület
4.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!