Vad partok és kellemes strandok - Lagos, Portugália

Lagos városa Portugália déli részén, Algarve tartományban található. A kiváló adottságokkal rendelkező kikötő már a kelták és a rómaiak alatt is fontos településnek számított. Róma hanyatlása után a vizigótok, rövid ideig a Toledói Királyság és Bizánc, majd a hódító mórok uralma következett.

Lagos nem csak fontos kereskedelmi kapcsolatnak számított Afrika és a Földközi-tenger felé, hanem itt alakult ki a késő középkori rabszolga-kereskedelem központja is. Az egykor jelentős és gazdag kikötővárost szinte teljes egészében eltörölte a föld színéről az 1755-ben történt hatalmas földrengés és az azt követő szökőár, így újra a fejlődésben időközben lemaradt, de homokos lagúnák védelmében épült Faro lett Algarve központja.

Portugália szerte hatalmas pusztítást végzett a földrengés és az azt követő cunami és az azt követő hatalmas tűzvész - Lagos épületeinek kilenctizede, de Lisszabon nagy része is megsemmisült. Ezért Lagos nem az építészeti emlékeiről híres - bár a belváros fehérre meszelt falú házai, sötét és világos ritmusos váltakozású mintával lekövezett sétáló utcái hangulatos közeget varázsolnak. A város pezsgő éjszakai élete meghatározó élmény az ide érkezők számára. 

A portugálok hódító hőse, a Felfedezések korának meghatározó alakja, a puritán életet élő Tengerész Henrik Lagos, illetve a közeli Sagres kikötőjében rakta le a portugál hódítások alapjait. Szerzetesrendhez hasonló szigoráról híres hajósiskolát alapított, irányítása alatt térképészek és hajóépítők serege dolgozott - az ő nevéhez és szervezési tudásához fűződik Nyugat-Afrika felfedezése. Munkásságával kijelölte az utat a Jóreménység-fok megkerüléséhez és Vasco da Gama indiai sikereihez, illetve a távoli Brazília felfedezéséhez. 

A partvonal nagyon tagolt, az üledékes kőzetbe meredek partfalakat, csipkés tornyokat, barlangokat és védett öblöket vájt az óceán hullámverése. A Ponta da Piedade környékén lenyűgöző sziklaformációkban és a hajósok tájékozódását segítő világítótoronyban gyönyörködhetünk. A 20 méter magas sziklák és a barlangok nagyon népszerű turistalátványosságnak számítanak - csónaktúrára indulva új nézőpontból is felfedezhetjük őket.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos városlátogatás Portoban (bécsi indulással) - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Portoban (bécsi indulással) - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 5 nap / 3 éj
» 6 nap / 4 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 6 nap / 4 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 5 nap / 3 éj

Szállás ajánlatok

» Hotel LTI Pestana Viking **** Algarve 0 Ft/főtől - Portugália / Európa / Algarve
» Hotel Adriana Beach Club Resort **** Algarve 0 Ft/főtől - Portugália / Európa / Algarve

Információs oldalak

» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!