Algarve legszebb városai - Faro, Portugália

Portugália legdélibb városa, Algarve tartomány központja, a messzi történelmi múltra visszatekintő Faro. A város neve az összes latin nyelvben hasonló alakú világítótornyot jelöl. Faro életének eseményei szorosan összefüggnek a hajózással és a tengerrel.

Faro belvárosa nagyon kedves és hangulatos hely - nyoma sincs a felkapott nyaralóhelyekre jellemző zsúfoltságnak és magas áraknak. Kiváló éttermek, apró kávézók és árnyékvetővel védett sétálóutcák teszik kellemessé az itt töltött időt. A történelmi városmagot egy bástyákkal megerősített fal védte - ezen belül találjuk a legrégebbi házakat, a Püspöki palotát és a harmonikus arányokkal rendelkező városháza épületét valamint a katedrálist.  

Algarve tartománya gyakran volt hódító seregek célpontja - de sem a barbárok, sem a mórok, sem az őket kiűző keresztes hadak nem tettek akkora kárt a terület városaiban, mint a természet. A történelemkönyvek lapjaira fekete napként vonul be 1755 november 1. A távoli Lisszabont is romba döntő, hatalmas földrengés epicentruma itt, Algarve nyugati csücskében volt - a környék városait és a terület akkori központját, Lagost elmosta a tengerrengés nyomán kialakult hatalmas szökőár. 

Érdekes módon Faro újra felemelkedéséhez segített ez a katasztrófa - bár a város épületei megsérültek és sok összedőlt, a Faro előtt húzódó homokdűnék sokat tompítottak a cunami erején. Míg a közvetlenül a tengerpartra épült, gazdag kikötővárosok szinte teljes egészében megsemmisültek, Faro a körülményekhez képest jól átvészelte a természeti katasztrófát - és így lett újra Algarve központja. Ma itt működik az Algarvei Egyetem és nemzetközi repülőtere is van.  

Faro, központi elhelyezkedése miatt kiváló bázisa az Algarve tartományt felfedező kirándulásnak. Könnyen megközelíthető Lisszabonból vasúton és légi úton is, valamint busszal vagy bérelt autóval eljuthatunk a környező tengerpartokra és városokba, mint Silves, Tavira vagy Lagos.

A Ria Formosa Nemzeti Park nem csak hosszú, homokos partszakaszairól híres, ahol nagyon jókat strandolhatunk. A hosszú, Tavira városáig tartó, a szárazfölddel párhuzamosan futó lagúnák és öblök rendszere kiváló élőhely a madarak számára. Flamingók, godák, cankók és partfutók pihennek meg itt vándorlásuk közben vagy kísérgetik fiókáikat a sekély, sós öblök nyugalmában.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos városlátogatás Portoban (bécsi indulással) - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Portoban (bécsi indulással) - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 5 nap / 3 éj
» 6 nap / 4 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 6 nap / 4 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 5 nap / 3 éj

Szállás ajánlatok

» Hotel LTI Pestana Viking **** Algarve 0 Ft/főtől - Portugália / Európa / Algarve
» Hotel Adriana Beach Club Resort **** Algarve 0 Ft/főtől - Portugália / Európa / Algarve

Információs oldalak

» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!