Toszkána varázslatos tájain

Toszkána: már a szó hallatán is kellemes érzések támadnak bennünk... Olaszország egyik legszebb tartományában járva gyakran elgondolkodom: ébren vagyok, vagy csak álmodom ezt a sok szépséget?

A hangulatos kisvárosok, dombok tetejére épült, etruszk alapítású falvak, erdők és szőlőtőkék sormintájával díszített dombok között utazgatva egy romantikus regény díszletei között érezhetjük magunkat.

A toszkán szállás egyik legkellemesebb módja, ha nem egyszerű hotelben alszunk, hanem egy kényelmes, medencés agriturismo-t bérelünk arra az időre, mígy bejárjuk Montepulciano, Pienza, Siena vagy éppen San Gimignano környékét.

Volterra a római romok és a középkori hangulatú utcák és terek miatt érdekes, Siena lenyűgöző székesegyházát és az Il Campo legyező alakú terét semmiképpen sem szabad kihagyni, ugyanez vonatkozik a festi Firenze városára is. Montalcino a brunello testes vörösborának megkóstolásával hívogat, San Gimignanot pedig a középkori Manhattanként is emlegetik.

Toszkána legszebb városai

Toszkána: már a név hallatán is elfogja az embert egyfajta kellemes bizsergés. A gyönyörű tájon, a lankás dombok között apró városkák bújnak meg- középkori hangulatú utcáikon sétálva vagy az ősi épületektől határolt főtéren évszázadokat repülhetünk vissza az időben. Ebben a válogatásban összeszedtük azokat a településeket, amelyek a legközelebb állnak a szívünkhöz, és amiket mindenképpen érdemes megnézni, ha Toszkánába utazunk. San Gimignano: Toszkána esszenciája ez az apró kis település, amit középkori Manhattannak is neveznek.

De ha a kevésbé ismert helyek felfedezésére vállalkozunk, akkor sem fogunk csalódni. San Galgano mesébe illő kolostorromja vagy San Antimo varázslatos természeti környezetben fekvő aprócska temploma ugyanolyan szép élmény marad, mint a messziről játékvárnak tűnő Monteriggioni meglátogatása. Toszkána ízeivel, illataival, csodás tájaival az egyik legszebb vidéke egész Európának.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Toszkán barangolások - 4 nap
» Mini Toszkána - Körutazás Toszkánában - 4 nap
» Toscana, Viareggio és Cinque Terre - 5 nap
» Toszkána csodái - 5 nap
» Ízek, imák, szerelmek: Toszkána érzelmekkel tele! - 6 nap

Információs oldalak

» Toszkána látnivalók
» Toszkána
» Biciklitúra, kerékpártúra

Cikkeink

» A gyönyörű Toszkána képekben - Kovács Attila
» Álomszép utazás - Firenze és Toszkána - Kovács Attila
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila
» Farmház Toszkánában - Kovács Attila
» Toszkána szépségei - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!