November végén megjelenik a „Tátrai hangulatok”

Hosszú várakozás után végre örömteli hírrel szolgálhatok a Magas-Tátra egykori világa, hazánk egykori legmagasabb hegységének történelme iránt érdeklődők széles táborának. Jelenleg már a nyomdában van, és várhatóan november végén megjelenik a „Tátrai hangulatok” című képeslapos könyvem, amely nem más, mint egy képeslapalbum, melyben korabeli képeslapok segítségével próbálom meg felidézni a millennium utáni évek tátrai világát, hangulatát. Olyan képeslapokról van szó, amelyeket a képeslapkiadás hőskorában, a XIX. század utolsó éveitől kezdődően az I. világháború végéig adtak postára, vagy vásároltak meg őseink. Saját gyűjteményem, valamint néhány képeslapgyűjtő barátom lapjainak felhasználásával állítottam össze ezt a helytörténeti albumot, melyben egy kivétellel 1920 előtt kiadott lapok szerepelnek. Az album lapjain Podbanszkóról indulva Csorbatón, Tátrafüreden, Tátralomnicon és Barlangligeten keresztül kelet felé végigmegyünk a Tátra körúton, sőt néhány lap erejéig a Lengyel-Tátrába is bepillantást nyerhetünk. A képeslapokon és a hozzájuk kapcsolódó leírásban bemutatom a települések egykori legszebb, legismertebb, még ma is álló, vagy már rég eltűnt épületeit, részeit. A településekhez kapcsolódóan az akkor már létező menedékházak, túra- és hegymászócélpontok is bemutatásra kerülnek.

Lényeges része a szövegnek a „boldog békeidők” korának, a képeslapok hangulatának visszaadása, ezért az album fontos részét képezik a 100 évvel ezelőtt postára adott képeslapok üdvözlő szövegei. Vannak lapok, amelyeknél érdekes lehet a címzett, esetleg a feladó személye, vannak hangulatos, kimondottan a Tátrához, az ott töltött időhöz kapcsolódó üdvözletek, ahogy persze semleges, de mégis olyan hangulatú sorok, amelyeket úgy gondoltam, át kell adni az olvasónak.

Hosszú ideig tart, amíg egy képeslapgyűjteményből elkészül egy képeslapalbum, és akik már az első felhívás után előrendelték a könyvet, azok bizonyára azt is tudják már, hogy az is hosszú ideig tarthat, amíg egy kéziratból könyv lesz. Ennek a hosszú folyamatnak most a végéhez érkeztünk, az Agenda Natura Kiadó ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy ezt a képeslapalbumot megjelentesse.

Hogyan lehet hozzájutni a „Tátra hangulatok” című könyvhöz?

Az A4 formátumú, 160 oldalas, exkluzív kivitelű képeslapalbum nem kerül hagyományos könyvesbolti terjesztésre, az albumot a megjelenés után csak a kiadótól, illetve a később megjelölt néhány helyszínen lehet majd megvásárolni. Aki viszont él az előrendelés lehetőségével, az a végleges eladási árnál kedvezőbb áron juthat hozzá a Magas-Tátráról magyar nyelven megjelenő első ilyen albumhoz. Természetesen a készlet erejéig a későbbiekben előrendelés nélkül, közvetlenül a kiadótól is hozzá lehet majd jutni a könyvhöz, akkor viszont már csak a végleges áron.

Az album ára előrendelés esetén 4.699.- Ft, később, a megjelenés után, a kiadótól történő vásárlás esetén viszont 5.499.- Ft lesz. Ehhez jön még a postaköltség, amely egy könyv esetében kb. 800.- Ft körül van. Az előrendelések hozzám futnak be, az előrendelt könyveket viszont a megjelenés után az Agenda Natura Kiadótól a GLS futárszolgálat fogja eljuttatni a megrendelők címére. A könyv előrendelésére egészen a megjelenés napjáig lehetőség van, ehhez nem kell mást tenni, mint az alábbi adatokat tartalmazó megrendelést elküldeni a tatraihangulatok@gmail.com e-mail címre:

Könyv darabszáma – Név – Település – Utca, házszám – Irányítószám – Telefonszám – e-mail cím.

Ezúttal is szeretném megköszönni mindazoknak a türelmét, akik már korábban előrendelték a könyvet. Velem együtt talán ők örülnek a legjobban annak, hogy ha az első tervekhez képest némi késéssel is, de most végre megjelenik az album. Közelednek az év végi ünnepek, egy szép, tartalmas képeslapos album úgy gondolom hasznos ajándék lehet akár önmagunknak, akár azoknak a szeretteinknek, barátainknak, akiket érdekel a Magas-Tátra feltárása, történelme, múltja és jelene, a XX. század elejének tátrai hangulata.

Az albummal, az előrendeléssel kapcsolatos kérdésekben a tatraihangulatok@gmail.com címen szívesen állok az érdeklődők rendelkezésére.

Lejegyezte: Nagy Árpád

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Magas-Tátra, Nagy-Morgás csúcs - 1 nap

Információs oldalak

» Aktív nyaralás
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» A Magas-Tátra télen - Kovács Attila
» Hogy éljünk túl ANYAGILAG egy tátrai balesetet? - magas-tatra.info
» Könnyű túra a Tátrában - a Zöld-tavi menedékház - Kovács Attila
» A Magas-Tátra természeti látnivalója - a Tarpataki-vízesések - Kovács Attila
» A Szlovák Paradicsom szurdokai - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!