Sítúra az Alacsony Tátrában

1 napos túrasi túra Szlovákiában

Az Alacsony Tátra a sítúrázás kimeríthetetlen tárháza. Fenyvesekkel övezett völgyei, szubalpin törpe fenyvesei, kopár mellékgerincei az északi oldal vad behavazott sziklái, menedék házai igazi magashegyi környezetet biztosítanak a sí túrázás számára.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A napi túratáv rossz idő esetén komoly erőfeszítést kíván. Ideális viszonyok között a napi távok könnyen teljesíthetőek. A túrasível könnyen haladhatunk a mély, frissen esett hóban, porhóban is, használata minden gyakorlott síző által könnyen elsajátítható, de mindenképpen kell a jó sítudás! Szükséges gyakorlat: fekete pályákon való biztos lesiklás szélsőséges időjárási viszonyok között (köd, esetleges jeges, és keskeny szakaszok)! A túrasí: olyan síléc, melynek kötése oldható, ezáltal felfelé úgy működik, mint a sífutóléc, aljára pedig úgynevezett fókát erősítünk, amely megakadályozza a lécek visszacsúszását meredek terepen, lesiklásnál pedig ugyan úgy használható, mint a hagyományos lesiklóléc.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a túrasí felszerelések (síléc, fóka, lavina jeladó) bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 napos túrasí túra
Létszám: 
4 - 8 fő.
Program: 

 1.nap - Budapest, Trangoska parkoló (1120 méter), Trangoska völgy, Gyömbér ház (Stefanika 1728 méter), Gyömbér csúcs (2043 méter), Budapest

Indulás 5:30-kor, bő három és fél óra utazást követően a felszerelés kiosztása és lavina/pieps oktatás után, a festői Trangoska völgyben kezdjük meg sítúránkat. Rövid lankás, majd meredekebb szakaszt legyőzve érjük el a hangulatos Gyömbér házat, mely fölött ott magasodik az Alacsony Tátra legmagasabb csúcsa a Gyömbér (2043 méter). Kiadós helyi ételek elfogyasztását követően (káposztaleves, bukti) ismét neki készülődünk, hogy felkapaszkodjunk a csúcsra, ahonnan talán a térség legpazarabb kilátásában gyönyörködhetünk.
Átállítva szerelésünket megkezdhetjük fantasztikus lesiklásunkat, előbb a széles gerincen, majd a csodálatos völgyben, vissza a parkolóba.
Várható érkezés: este 21-22 óra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK A TÚRASÍ VILÁGÁBÓL:

» Mitől tapad a túrasíző?
» Túrasí, valódi kalandok télen is

 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a túrasí felszerelések (síléc, fóka, lavina jeladó) bérleti díját valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Hátizsák: 20-30l
Bakancs: saját alpesi síbakancs, melynek méretét meg kell adni a megfelelő sítúrakötés kiválasztásához.
Túrabot (hótányérral)
Ruházat: téli réteges túraruházat (nem sí) aláöltözetek alsó/felső, polár, külső szél kabát/nadrág, kesztyű, sapka
További fontos felszerelések: Nap és sí szemüveg, fejlámpa, napkrém
Étel/ ital: csak nassolni való csoki müzli, szendvics. Termoszban tea.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. Menet közben egy autópálya parkolóban tartunk rövid pihenőt. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: 
Mivel a sítúrázás a pályáktól távol történik, ezért az aktuális időjárás, és a hóviszonyok valamint a lavinaveszély ismeretében a túravezető dönthet a tervezett útvonal módosításáról.
Csomagolás: 
Célszerű a buszban váltóruhát hagyni az oda és visszautazásra.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!