Magas-Tátra hosszú hétvége

3 napos gyalogtúra

Túra a Kárpátok bércein: hétvégi kikapcsolódás Európa legkisebb magashegységében. Ellátogatunk a Csorba-tóhoz, túrázunk a Kis Tarpataki-völgyben megnézzük a híres Tarpataki vízeséseket majd végezetül ellátogatunk a Zöld-tavi menedékházba.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Az egésznapos túrához megfelelő állóképesség szükséges, más nehezítő körülmény nincs, az útvonal végig jól kiépített turistaúton vezet.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, valamint a biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30 - 46 fő

Szállás

Az utazás két éjszakáját a Magas-Tátra lábánál fekvő panzió szobáiban töltjök, Tatranská Lesnán.  A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Egyágyas felár: 10.000 Ft / 2 éj
 

Program: 

1. nap - Budapest, Csorbató, Poprádi-tó, Csorbató, Ótátrafüred
Kora reggel indulunk Budapestről, találkozó 5.45-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 6 órakor. Dél körül érkezünk meg Szlovákia legmagasabban fekvő településére, a Magas-Tátrában lévő Csorbatóra (1335 méter). Innen nem túl nehéz, de látványos gyalogtúrára indulunk a Poprádi-tóhoz. A túraösvény csodaszép fenyves erdőben kígyózik a tóparton lévő Horský hotelig. Innen, ha van kedvünk és erőnk, elsétálhatunk a tavat megkerülve a Szimbolikus-temetőhöz, amely a Tátra örök birodalmában bolyongó lelkeknek állít emléket. Mielőtt visszaindulnánk a már ismert ösvényen Csorbatóra, a menedékházban egy kis pihenőt tartunk, körülöttünk a Tátra sziklás csúcsai magasodnak. A túra után a hegység lábánál fekvő szállásunkra utazunk.
Szállás: vendégház
Távolság: 8 km, szintemelkedés fel: 350 méter, le: 350 méter.

2. nap - Ótátrafüred, Tarajka, Bilíkova menedékéház, Kis-Tarpataki-völgy, Téry ház
Reggeli után elindulunk a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékházához. A Téry Ödönről elnevezett menedékház káprázatos természeti környezetben, hegyek ölelésében fekszik. Ösvényünk a Kis-Tarpataki-völgyben kígyózik felfelé, kezdetben fenyves erdőben, majd sziklás, jól járható hegyi ösvényen. Ebédidőben érkezünk meg a Téry-házba. A menedékház éttermében kipróbálhatjuk a tátrai hegyi-konyha finomságait.
Ebéd után még sétálunk egyet a menedékház környékén, majd túravezetőnk kalauzolásával a már ismert ösvényen visszaereszkedünk a Bilíkova menedékházba a híres Tarpataki vízesések érintésével.
Szállás: vendégház
Ellátás: reggeli
Távolság: 12 km, szintemelkedés fel, le: 750 méter.

3. nap - Ótátrafüred, Fehérvíz-forrás, Zöld-tavi menedékház, Kopa-hágó
Szállásunkról a Fehérvíz-forráshoz utazunk (Biela voda), amely Tátralomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk el a Késmárki Fehérvíz-völgyön (Dolina Kežmarskej Bielej vody).
Utunk fenyves erdőben halad, 2,5 -3 óra gyaloglás után érkezünk meg a Zöld-tavi menedékházhoz. Az 1551 méteren fekvő Zöld-tó környéke ideális kirándulóterep, a környező zárt völgyekben sokáig megmarad a hó és a jég, így a téli sportok szerelmesei is előszeretettel látogatják. A menedékházzal szemközt emelkedik a Tátra legmagasabb függőleges sziklafala, a Wéber (900 méter), a gigantikus Karbunkulus-torony, a Zerge- és a Fehér-tavi - csúcs. A menedékház éttermében megebédelünk, majd rövid pihenő után a piros jelzésen folytatjuk utunkat a Fehér-tóig (1615 méter), s tovább Fehérvíz -forrráshoz, ahol buszunk vár. Az esti órákban érkezünk Magyarországra.
Ellátás: reggeli
Távolság: 16 km, szintemelkedés fel: 850 méter, le: 850 méter.
 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást busszal, szállásokat a program szerint; a reggeliket, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, valamint a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs.
Várható költőpénz szükséglet: 
30 - 70 Euro
Előleg: 

13.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

19.500 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kis hátizsák, magasszárú túrabakancs, réteges túraöltözet, eső- és szélálló kabát, napszemüveg, sapka, egész napra elegendő mennyiségű étel és ital, fényképezőgép, fejlámpa, esetleg túrabot.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

légkondícionált autóbusszal.

Étkezés: 

Az utazás alatt csak a reggeliket biztosítjuk, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszer vásárlásra, éttermi étkezésre. Tátrai túráink során több menedékházat érintünk, ahol megebédelhetünk. Szállásunkon étterem működik, ahol vacsorázhatunk. A szlovák árszint hasonló az itthon megszokotthoz.

Időjárás: 
Magas-tátrai túráink során változékony időjárásra kell számítani. Szeptember és október a legjobb időszak a túrázásra a stabil időjárási körülmények miatt. Napközben 12-18 C fokra, naplemente után 10 C fok alatti hőmérsékletre kell számítani. A magasabb területeken előfordulhat 0 fok alatti hőmérséklet is!
Csomagolás: 
Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!