Bécs adventi fényében

A bécsi karácsonyi kirakodás nem az őrült vásárlásról szól, hanem társasági esemény forralt borral, punccsal és platnin sült krumplival.

Bécs pár óra autóval (vagy vonattal), azonban sokkal több egynapos kirándulásnál (vagy sokszor kell menni) és nem érdemes csak a vásárlásra koncentrálni. Bécs varázslatos, egy szelet nyugat. Nagyon hasonlít Budapestre, mégis megmagyarázhatatlanul más. Mások az utcák, az épületek, a kirakatok és a boltok kínálata. Sétálni Bécsben éppen olyan, mint egy megelevenedett női magazin, amiben minden témakörnek jut egy-két oldal. Gyakran megesik, hogy Bécsben rohanunk. Pár órába próbálunk besűríteni mindent, miközben az osztrák főváros erőssége éppen a lassúságában, kényelmességében rejlik. Egy tradicionális kávéházban megáll az idő. Gyorsan, állva felhörpintett kávéra nem is érdemes megállni. A kávé mellé sütemény, természetesen a ház specialitása, és újság dukál. Azonban Bécs nem csak a klasszikus és a hagyományos dolgokban erős, hanem bőségesen hagy teret a kortárs alkotóknak is.

 A Múzeum negyedben érdemes egy vargabetűt tenni, még ha csak a hangulatért is, miközben a Maria-Theresien Platzról a Mariahilferstrassera megyünk. Mi rendszeresen megállunk a MQ shopjában és a Lomographyban, mert szeretem megismerni azokat a design cuccokat, amelyeket eddig csak fotókon láttam. Mindig akad egy-két érdekes időszaki kiállítás a városban, ami “megér egy misét” (nekem legutóbb ilyen volt Frida Kahlo), de ha azokra reménytelenül sokat kell várni, akkor ott a Szépművészeti Múzeum (Kunsthistorisches Museum), amely dicséri a Habsburgok remek ízlését és hihetetlen remekműveket tartogat, vagy a Schönbrunni kastély, amelynek első szintje elképesztő időutazás, miközben a felső emeleten 21. századi emberek élik a mindennapjaikat. Amikor besötétedik, ünnepi kivilágítás címszó alatt több százezer izzó gyullad fel. A hatás lehengerlő és csak a mesebeli jelző illik rá. Mindenkit behálóz a varázslat és valami megmagyarázhatatlan boldogságban lebegnek az emberek. A hideg ellen a legjobb védekezés a sapka és a kézben szorongatott forró bögre, amelyben forralt bor vagy puncs gőzölög.

Adventi vásárt minden bécsi kerület rendez és mindegyiknek saját bögréje van minden évben. A két leghíresebb vásár a Rathaus előtti a Rathausparkban és a Schönbrunni kastély előtti. A Karlsplatzon és a Maria-Theresien-Platzon szintén bódék sorakoznak, akárcsak a Burggassére merőleges kis utcákban. Ezernyi ok van az utcán lenni, nézelődni, beszélgetni. A bécsi adventi vásárhoz jó társaság és legalább 2-3 szabadon eltölthető nap javasolt.

Bécsi hangulat képekben:

Átélte, írta, fotózta: Myreille

További cikkek a Mokshán...

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi csúcsok: Tonion - 1 nap
» Alpesi csúcsok: a Veitsch 1981 m. - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Jaeger Hotel*** - Annenheim 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa
» Bad & Ski Pension 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa

Információs oldalak

» Ausztria látnivalói
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Utak Március 15. idejére
» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Síelés Ausztriában
» Buszos körutazások Ausztriában
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Hosszú hétvége
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» Ausztria varázslatos tájain - Kovács Attila
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila
» Kilátás a Grossglocknerre - a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, Heiligenblut - Kovács Attila
» Grossglockner: a fekete hegy - Kovács Attila
» Őszi Dachstein via ferrata - Kovács Attila

Utazások

» Hétvége Prágában+Sörgyár látogatás - 2 nap
» Hétvége Krakkóban - 3 nap
» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!