Bécs adventi fényében

A bécsi karácsonyi kirakodás nem az őrült vásárlásról szól, hanem társasági esemény forralt borral, punccsal és platnin sült krumplival.

Bécs pár óra autóval (vagy vonattal), azonban sokkal több egynapos kirándulásnál (vagy sokszor kell menni) és nem érdemes csak a vásárlásra koncentrálni. Bécs varázslatos, egy szelet nyugat. Nagyon hasonlít Budapestre, mégis megmagyarázhatatlanul más. Mások az utcák, az épületek, a kirakatok és a boltok kínálata. Sétálni Bécsben éppen olyan, mint egy megelevenedett női magazin, amiben minden témakörnek jut egy-két oldal. Gyakran megesik, hogy Bécsben rohanunk. Pár órába próbálunk besűríteni mindent, miközben az osztrák főváros erőssége éppen a lassúságában, kényelmességében rejlik. Egy tradicionális kávéházban megáll az idő. Gyorsan, állva felhörpintett kávéra nem is érdemes megállni. A kávé mellé sütemény, természetesen a ház specialitása, és újság dukál. Azonban Bécs nem csak a klasszikus és a hagyományos dolgokban erős, hanem bőségesen hagy teret a kortárs alkotóknak is.

 A Múzeum negyedben érdemes egy vargabetűt tenni, még ha csak a hangulatért is, miközben a Maria-Theresien Platzról a Mariahilferstrassera megyünk. Mi rendszeresen megállunk a MQ shopjában és a Lomographyban, mert szeretem megismerni azokat a design cuccokat, amelyeket eddig csak fotókon láttam. Mindig akad egy-két érdekes időszaki kiállítás a városban, ami “megér egy misét” (nekem legutóbb ilyen volt Frida Kahlo), de ha azokra reménytelenül sokat kell várni, akkor ott a Szépművészeti Múzeum (Kunsthistorisches Museum), amely dicséri a Habsburgok remek ízlését és hihetetlen remekműveket tartogat, vagy a Schönbrunni kastély, amelynek első szintje elképesztő időutazás, miközben a felső emeleten 21. századi emberek élik a mindennapjaikat. Amikor besötétedik, ünnepi kivilágítás címszó alatt több százezer izzó gyullad fel. A hatás lehengerlő és csak a mesebeli jelző illik rá. Mindenkit behálóz a varázslat és valami megmagyarázhatatlan boldogságban lebegnek az emberek. A hideg ellen a legjobb védekezés a sapka és a kézben szorongatott forró bögre, amelyben forralt bor vagy puncs gőzölög.

Adventi vásárt minden bécsi kerület rendez és mindegyiknek saját bögréje van minden évben. A két leghíresebb vásár a Rathaus előtti a Rathausparkban és a Schönbrunni kastély előtti. A Karlsplatzon és a Maria-Theresien-Platzon szintén bódék sorakoznak, akárcsak a Burggassére merőleges kis utcákban. Ezernyi ok van az utcán lenni, nézelődni, beszélgetni. A bécsi adventi vásárhoz jó társaság és legalább 2-3 szabadon eltölthető nap javasolt.

Bécsi hangulat képekben:

Átélte, írta, fotózta: Myreille

További cikkek a Mokshán...

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Schneeberg kirándulás - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Ausztria szépségei - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Ausztria - Aktiv Hotel Weisser Hirsch **** - Mariazell 84.500 Ft/főtől - Ausztria / Európa / Mariazell / Stájerország
» Bad & Ski Pension 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa

Információs oldalak

» Ausztria látnivalói
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Utak Március 15. idejére
» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Síelés Ausztriában
» Buszos körutazások Ausztriában
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Hosszú hétvége
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila
» Hogyan készüljünk fel a síelésre? -
» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András

Utazások

» Advent Zágrábban - 2 nap
» Zakopane: Morskie-Oko – Tutajozás a Dunajecen - 2 nap
» Erdély kincsei, Mezőség - 3 nap
» Varázslatos Dél-Csehország - 3 nap
» Tavaszi hétvége Ausztriában Mariazell, Mayerling és Lilienfeld és Berndorf a Semmering élményvonat fedélzetén! - 2 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!