A Mont Blanc megmászása-Bevezető

A Mont Blanc- Nyugat Európa legmagasabb hegye. Biztos eszedbe jutott már, hogy egyszer eljuss oda, sőt talán azzal is kacérkodsz, hogy fel is mászol a csúcsára. Azt ajánlom, most kezdd el a felkészülést: kitartással és odafigyeléssel jövő nyáron fent állhatsz 4811 méteren? Hogy hogyan? Ebben segít sorozatunk.

A cikkekben sorra vesszük, milyen fizikai követelményei vannak a hegymászásnak, milyen felszereléssel kell készülni, mire kell számítani a magasban, hogyan lehet akklimatizálódni, összeszedjük, mi szükséges a csúcs megmászásához.

Ide júniustól szeptemberig tartó szezonban érdemes készülni, tehát ha most elkezdünk komolyan készülni a kihívásra, addig simán felszívjuk magunkat a kellő fizikai állapotra. Ha havonta elkülönítünk bizonyos összeget a felszerelés megvásárlására, vagy kihasználjuk a karácsony okozta ajándékötlet-hiány(kérjünk jégcsákányt a Jézuskától) illetve a januári leértékelésék kínálkozó lehetőségét, akkor ez sem jelent egyszeri, sokkszerű kiadást.

Ha lelkiismeretesen végigvisszük a felkészülést, és kellő tájékozódással nem érnek minket meglepetésként a Hegyen tapasztalt körülmények, tudjuk mire vállalkozunk, így sokkal jobb esélyünk van a sikeres mászásra.

Miért érdemes felmászni ide? Ha szeretnéd kipróbálni, milyen is a hegymászás, végig szeretnél élni egy fejlődési folyamatot, amelynek ez a végső állomása, kitűzni egy célt, ahová eljutni fizikai és lelki fejlődést jelent, illetve gyönyörű élményekkel, izgalmas kalandokkal gazdagít: akkor ez a legjobb választás!

Miért írom ezt a bejegyzést? Mert 18 Mont Blanc csúcskísérlet és 15 sikeres megmászás után szeretném megosztani a tapasztalataimat arról, min múlik a siker, és mi az a pont ahol bizony meg kell hozni a visszafordulást jelentő döntést. A hegyek tisztelete alapvető fontosságú: a többi tudnivalót pedig itt összegyűjtöm az utazom.com olvasóinak! Eddigi cikkek a témában... Addig is íme egy videó a csúcsról:

Mont Blanc from rostras on Vimeo.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Aktív nyaralás
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» Interjú Németh Csaba ultrafutóval - Farkas Attila
» A Mont Blanc megmászása-fizikai felkészülés - Kovács Attila
» A Mont Blanc megmászása,-sztori és történelem - Kovács Attila
» 10 legszebb hegy az utazom.com szerint - Kovács Attila
» A Mont Blanc megmászása, technikai felkészülés- a fém a jéggel összeér - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!