A 10 legjobb budapesti kilátás

Budapest az egyik legszebb főváros a világon. Ezt a tényt hétfő reggelente, a tömegközlekedés valamelyik járatán munkába zötykölődve hajlamosak vagyunk elfelejteni. Bécs, Róma, Párizs vagy London is szép hely - de Budapest a miénk.

De ha éles fénnyel vakító nyári hajnalokon vagy tiszta idővel csábító téli napokon nem az iroda az első célunk, hanem nyakunkba vesszük a várost, és nem sajnáljuk a fáradtságot, hogy felmásszunk a Budapestet övező hegyek valamelyikére, vagy a Belváros magas épületei közül az egyik tetejére keveredünk fel egy kis szerencsének köszönhetően, csodálatos kilátásban lehet részünk.

Néha nem árt a mindennapok fölé emelkedni, hogy a szürke valóságtól távolabb és magasabban észrevegyük a dolgok valódi méretét, hogy mi az, ami igazán számít, és mi az, ami valójában lényegtelen. A jó kilátás nagyon fontos. Az Ördög-orom, a Sas-hegy és a Hármas-határhegy is a kedvenc kilátóhelyeink közé tartozik, de arról sajnos nem tudtunk most értékelhető felvételt bemutatni- majd legközelebb. Következzen hát 10 szuper kilátás a fővárosra, a lista természetesen nem teljes és nagyon szubjektív:

Tündér-szikla:

Az egyik kedvenc kilátásom. Bringával kissé küzdős, de egy BKV-jegy áráért meg egy pici sétával olyan gyönyörű panoráma tárul a szemünk elé innen fentről, hogy nem is csodálkozunk a névadáson. Csak ajánlani tudom a megtekintését.

További képek a Tündér-szikláról:

Küszöbön túli Budapest - a Tündér-szikla

Budapest: dugó, kutyagumi, tömegközlekedés, aluljáró, rohanás. Budapest: Normafa, Hármashatár-hegy, Hűvösvölgy, Római-part, Kopaszi-gát. Kétarcú fővárosunk szerintünk legszebb részeit szedjük össze ebben a mini sorozatban.

Normafa:

A Normafa a budapestiek közkedvelt kirándulóhelye, az esti panoráma és a réteses legendás. Olyannyira, hogy hétvégén szinte elviselhetetlenül zsúfolt ez az amúgy nagyon kellemes séta vagy futóterep. Érkezzünk korán és hétköznap: mennyei nyugalomban lesz részünk.

További képek a Normafa hangulatáról:

A küszöbön túli Budapest - Ma reggel a Normafán

Fővárosiak, Budapest népe! Bizony mondom néktek, a városotok eltűnt. Legalábbis nem látszik innen Normafáról. A felhőpaplan alól hallatszó tompa morajláson kívül semmi sem jelzi a létét. Így meg lehet nyugodni. Mivel nincs meg a város, nem kell menni iskolába és dolgozni, ma nincs kudarc és számonkérés, nincs tömeg és dulakodás. Séta van.

Szent István Bazilika:

A Belváros szívében emelkedő emblematikus épület tetejére belépő ellenében juthatunk fel. Tiszta időben mindenképp megéri felmászni ide és körbesétálni: gyönyörű. További képek:

Budapest: Szent István Bazilika

Miért kerül egy utazási magazin oldalára egy templomról szóló cikk? Azért, mert számunkra nem csak az a fontos, hogy távoli tájak, környező országok természeti értékeit, építészeti csodáit mutassuk be, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünkben megbúvó érdekességekre, ritkaságokra.

Megyeri-híd:

Nem mindennapi kilátóhely az Újpestet Békásmegyerrel összekötő híd teteje. Képeink abban az időszakban készültek, amikor még nem fejeződött be az építkezés.

A Megyeri-hídról készült képeket itt találod:

A Megyeri-híd felülnézetből

Extrém utazási helyszínekről is írhatnék, de biztos lenne a kedves Olvasóink között, aki azzal az érzéssel csukná be az utazom.com magazinját, hogy itt már én is voltam és sokkal szebb/jobb/élethűbb fotókat készítettem, valósabb élményeket éltem át. No, ebben az esetben fel kell kötni a gatyát.

Gellért-hegy:

A Gellért-hegyre akár csak egy fél órára is érdemes kiszaladni, vagy egy délután egy könyv társaságában egy padon vagy a fűben heverészve tölteni: kiszakadhatunk a város nyüzsgéséből egy kicsit.

További képek a Gellért-hegyről:

A küszöbön túli Budapest - Gellért-hegy panorámája

Nagyon szerencsés város Budapest: olyan gyönyörű természeti környezetben fekszik, zöldellő hegyek ölelésében és egy hatalmas folyó által kettészelve, mint kevés más főváros a világon. A város szívében is egy erdővel borított mészkőhegy emelkedik, menedéket kínálva fáknak, virágoknak, mókusoknak, rigóknak és a város zajából a zöld nyugalmába vágyakozóknak...

A Duna: 

A várost legjobb nem egy pontról, hanem a Dunán lecsorogva megnézni: ha kemények vagyunk, nem egyszerűen felülünk egy városnéző hajóra, hanem gumicsónakba pattanunk és evezünk Újpesttől a Kopaszi-gátig...

Nézd meg, milyen a városnézés gumicsónakból:

Városnézés a vízről - gumicsónakkal a Dunán

A fővárost két részre osztó folyam csodálatos látványt kínál a hullámain hajózóknak: Pest és Buda nagyon szépen fest a vízről. De nem csak kirándulóhajókkal lehet a folyón hajókázni: nagyon széles és kifejezetten biztonságos rafting hajókkal is lecsoroghatunk Újpesttől az A38 hajóig... Ajánljuk figyelmetekbe ezt a programot: A most következő képek pedig egy ilyen dunai hajókázás alatt készültek:

Az Alagút teteje:

Nagyon népszerű hely, de az esténként itt mulató tömeg néha veszélybe sodorja magát, így most le van zárva a hely. Reméljünk nemsokára újra zavartalanul és biztonságban élvezhetjük a Lánchíd látványát.

A Váci 1 teteje:

Az egykori Értéktőzsde monumentális épülete uralja a Vörösmarty teret. A tetejéről pedig kiváló a kilátás:

Kilátás a Belvárosra - látkép a Váci1 tetejéről

Az Alpár Ignác tervei alapján épült gyönyörű épület a Belváros és a Vörösmarty tér impozáns dísze. A Budapesti Értéktőzsde egykori épülete az UNESCO Világörökség részét képezi, most éppen egy interaktív Van Gogh kiállításnak ad otthont. A Váci1 Palota tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a Belvárosra és a budai hegyekre: aki nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy szétnézhet innen, az az alábbi képek megtekintésével vigasztalódhat:

A Párisi Nagyáruház:

Az Andrássy út fölé emelkedő gyönyörű épület tetején jövőre kávézgathatunk is, Budapest egyik legszebb panorámáját élvezve. Addig is íme néhány kép ízelítőnek:

Kilátás a Párisi Nagyáruház tetejéről

Budapest ékessége és az UNESCO Világörökség része az Andrássy út, melyet az boldog békeidőkre emlékeztető paloták szegélyeznek. Az egyik legszebb közülük, az egykori Parisi Nagyáruház emblematikus épülete, amely most exkluzív irodaházként és rendezvényközpontként működik.  Kelet-Európa első áruházát eredetileg „art noveau” stílusban tervezték. Belső udvarát öt emelet magas üvegfal veszi körül, a bámulatos épület korábbi báltermét  pedig Lotz Károly és Feszty Árpád freskói díszítik. Az épület tetejéről -ahol jövőre egy kávézó nyílik majd- csodálatos kilátás nyílik a Belvárosra.

János-hegy:

A János-hegyre tiszta időben érdemes felmászni: a kilátóból ilyenkor a Börzsöny és a Naszály hegyeit is látni, de déli irányba tekintve messze kilátunk a síkságra. Ha nomádra vesszük a figurát, tesztelhetünk itt gázfőzőt és fejlámpát is...

További képek:

A küszöbön túli Budapest - A János-hegy télen

A János-hegy Budapest legmagasabb pontja, innen jól látni, mekkora területen nyújtózik a főváros...

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 43.377 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 44.161 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 47.316 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 48.893 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 62.186 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Képek a tópartról... - Kovács Attila
» Egy nap Veronában - Kovács Attila
» Provence levendulái - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» A nyári ég csodája - Kovács Attila

Utazások

» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap
» Tavaszköszöntő Ausztriában - 2 nap
» 2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
» Csodálatos Dél-Erdély - 3 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!