6 NAPOS PÜNKÖSDI PROGRAM
GARANTÁLT INDULÁS, JELENTKEZZ MOST!

Via ferrata túra a Garda-tó környékén

6 napos barangolás Olaszország egyik legszebb területén.

Szikrázó napsütés, hegyek, via ferráta, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello. A Garda-tavi via ferráta utunkon ezek várnak rád, ha velünk tartasz! A via ferráta útvonalak technikailag nem túl nehezek, de sokszor hosszúak, a Garda-tó panorámájával a talpunk alatt azonban életre szóló élményt nyújtanak.
“Csodálatos helyeken jártunk, életem egyik legjobb döntése volt ez a túra. Nagyon jó szervezés és szuper túravezetők! Lesz folytatás! ”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Vira Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

Közepes nehézségű túra. B/C/D nehézségű utakkal.
A via ferrata nehézségi fokozatokat itt találod: https://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok

Miért minket válassz?
- kényelmes szervezett buszos utazás,
- kényelmes mobilházas elhelyezés,
- via ferrata felszerelés az árban,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb!
- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)

Ez a programunk párhuzamosan halad a Garda-tó gyalogtúra csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a via ferrata felszerelést,
a magyar nyelvű vezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket,
a felvonó díjakat, 
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. 

Hossz: 
6 nap / 3 nap szabi
Létszám: 
10 - 15 fő

Szállás

4 fős, 2 hálószobás, egy fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban, ágyneműt törölközőt hozni kell.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Felár ellenében Hotel szoba foglalható.
Egyágyas felár reggelivel: 35.000 Ft/5 éj
Kétágyas szoba reggelivel: 20.000 Ft/5 éj
A hotelszobák elérhetőségéről érdeklődj kollégáinknál.

Élménybeszámolók

» Garda-tó - , 2012. április. 15
» Limone sul Garda - , 2012. október. 20
» Arco, a középkori extrém város - , 2012. március. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Garda-tó

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Szlovénián és olaszországon át utazva a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt lesz lehtőségünk egy gyors bevásárlásra, szállásunkhoz közel egy pizzériában is vacsorázhatunk..

2. nap: Sallagoni szurdok túra, M. Colodri via ferrata, Arco városnézés

Korai reggelink után ismét túrára indulunk a vadregényes Rio Sallagoni szurdokba. Túránk a patak felett kanyargó szűk sziklafalakon vezet, megfűszerezve izgalmas kis függő hidakkal, buja növényzettel. Utunk a drénai vár mellett vezet el. szint: 180 méter, menetidő: 2 óra  Túránk végeztével buszra pattanunk és rövid utazással a másik programhelyre utazunk Arcoba. Itt megmásszuk a város szélén magasodó sziklafalat, a Monte Colodri csúcsára ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Arcora és a Garda tóra. szint: 350 méter, menetidő: 2,5 óra B-C szakaszok A délután hátra lévő részét városnézéssel, vacsorázással, vásárlással töltjük.

3. nap: Biacesa, Via Ferrata Susatti/Foletti (B), Cima Capi (909 méter), Biacesa,

Első túranapunkon egy nem túl nehéz és megterhelő ferrátára indulunk, mégpedig a Garda-tó fölé emelkedő 909 méteres Cima Capi csúcsára. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos kis faluja. A településen több forrás is található, itt érdemes kulacsainkat feltölteni, mert a víz hideg és finom . Jó másfél órás túrával érjük el a via ferráta beszállását. A hegyoldalba vájt ösvény egyik fénypontja egy régi katonai kilátópont, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Onnan negyedóra múlva elérjük az első biztosított szakaszt, itt felvesszük a beülőket és sisakokat, majd elindulunk fölfelé. Egy rövid gyaloglós rész után hamarosan elérjük a fő sziklafalat és innentől kezdve már nem lesz más, csak mászás. Alattunk végig a Garda-tó szikrázó víztükre látszódik. A Cima Capi csúcsáról kezdetben I. világháborús lövészárkokon, majd egy rövid klettersteigen, a Folettin ereszkedünk le (amiben persze lesz egy kis felfelé mászás is) az Arcioni bivakházig. Itt megpihenünk, levesszük via ferrata felszerelést és egy kis hegyi kápolnát elhagyva kényelmes gyalogösvényen visszatúrázunk a buszunkhoz. A délután hátralévő részét Riva de Garda városában töltjük, itt lehetőség van vacsorázni, sétálgatni, felderíteni a város szépségeit. Aki szeretne megmártózhat a tó hűűűs vízében. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra B-C, pár rövid D betéttel.

4.nap: M.Albano, Malcesine,

Mai napunkon egy közeli via ferrata utat látogatunk meg. A Monte Albano vasalt utja egy igazi kalandpálya a kihívást kedvelőknek. Nehezebb izgalmas kitett részekkel, párkányokkal, látványos részekkel várja a vállakozókat!
Délutáni programként meglátogatjuk Malcesine kisvárosát. Barangolhatunk az ódon hangulatu szűk utcácskákban, beülhetünk hangulatos éttermeiben, meglátogathatjuk látványosságait.
Szint: 520 méter, menetidő: 3,5-4 óra B-C, D

5.nap: Brenta dolomitok, Molveno

Ezen a napon két ferratas nap között átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé egy fantasztikus gyalogtúrára. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Azok, akik nem jönnének tovább a túrán, lehetőségük van a menedékháznál maradni és bevárni a csoportot. Akik még szeretnének tovább túrázni, azokkal megcélozzuk a kb. 3/4 órányira fekvő Selvata menedékházat is (1683m). Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig.
Táv: 8km; szint: 300m fel, 300 m le; a Selvata menedékházig +3,2km oda-vissza , szint:+250m fel és le
Túraidő: 6-7 óra

6. nap: Arco, Verone vízesés, Budapest

Reggel össze csomagolunk, és elhagyjuk szállásunkat. Egy rövid utazást követően meglátogatjuk még a közeli Verone vízesést. A különböző színekkel megvilágított barlangban dübörgő zuhatag fantasztikus élménnyel várja az idelátogatókat.
Programunk után buszra szállunk és hazafelé vesszök az irányt, Budapestre az esti órákban érkezünk.

Képek szállásunkról:
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a via ferrata felszerelést,
a magyar nyelvű vezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket,
a felvonó díjakat, 
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túra bakancs; esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen; fejlámpa, napvédő krém; fürdőruha (közel a Garda-tó).

Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

 A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja, saját felszerelés saját felelősségre használható, ez a részvételi díjjat nem befolyásolja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok és a Garda-tó környéke a via ferráták paradicsoma, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
A túrák nehézsége: A mászóutak sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezetnek, csak azok számára teljesíthetők, akik nem szédülnek, nincs tériszonyuk! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális utak nehézségét a napi programoknál találod.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében illetve a leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Önnelátás. Vacsorázni a helyi pizzériában vagy a városi éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, vásárlási lehetőség naponta lehetséges. Felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Vásárolni a városlátogatások alkalmával tudsz. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrákra egy kissebb, kb.25-30 literes hátizsák szükséges, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét. Az autóbuszra nincs lehetőség bepakolni: kempingfelszerelést, kartonos ásványvizet, sört, üdítőt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
54 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Polgárdi
5.0
Hatalmas élmény volt! Profi volt a szervezés,a túravezetők tapasztaltak, figyelmesek, olyan emberek akik mellett biztonságban érzed magad!
Köszönöm Ákosnak, Rékának, Noéminek és Csongornak ezt a fantasztikus élményt, az odafigyelést, türelmet, jó társaságot! Nagyon jók vagytok❤️!5.0
Minden nagyon szuper volt. Profi szervezés. Nagyon tetszett, hogy figyeltek mindenkire és a Via Ferratan kis csoportokba voltunk és 2 túra vezető is volt. Néha kicsit túl rohanósnak tűnt a túra/Via Ferrata eleje.
A szállással kapcsolatba engem eléggé zavart, hogy nem volt paplan huzat, minden ossze vissza csuszkalt rajtam. Legkozelebb viszek halozsakot vagy paplan huzatot.
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Nagyon szuper volt a túra, csak ajánlani tudom. Jól szervezett túra, felkészült, segítőkész, rugalmas, képzett, jó humorú túravezetőkkel sikerült nagyszerű élményekkel gazdagodnom! Ez volt az első közös utunk, de úgy sejtem, nem az utolsó! :-)
5.0
Kitűnő túravezetők, szuper túrák! Minden tökéletes volt!
Csak ajánlani tudom őket!
5.0
<szöveg nélkül>
Solymár
5.0
<szöveg nélkül>
4.4
Nagyon jó a szervezés, a túravezetés pedig szuper.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Budapest
4.8
Csodálatos helyeken jártunk, életem egyik legjobb döntése volt ez a túra. Nagyon jó szervezés és szuper túravezetők! Lesz folytatás!
Székesfehérvár
4.6
Minden remekül sikerült. Jól szervezett út volt, sok érdekes és izgalmas ferrátával. A panoráma pazar, akármerre néz vagy megy az ember. A kis társaság pedig nagyon egymásra hangolódott, mind a túrák, mind az azt követő beszélgetések során.
Csak ajánlani tudom!
Kecskemét
5.0
Nagyon kedves. segítőkész túravezetők, Szuper program, jó szervezés, gyönyörű környezet.
Szentdomonkos
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó programok voltak, gyönyörű volt a környezet, jó volt a szervezés. Hatalmas hegyek minden felé. Aki már kicsit unja a városnézést és a normál túrázáson túl változatosságot, kihívásokat keres megfelelő erőnlét és elszántság mellett nagyon javasolt a via-ferrátát itt is kipróbálni.
Celldömölk
5.0
Minden tökéletes volt! Csodás élménnyel lettem gazdagabb! :)
Budapest
5.0
Szuper szervezés, kiváló túravezetők, rengeteg élmény. Köszönöm. :)
Szeged
4.8
Szép volt.
Pomáz
5.0
Szuper túrák! Felkészült túravezetők ! Csodás helyek ! A szállás pont olyan jó volt, mint a leírásban szerepelt, és a képeken. Szuper túrázók, jó csapat jött össze !! Röviden szuper 4 nap volt !!! :D
Herceghalom
4.6
A Che Guevara keményebb volt mint gondoltam. 6 óra alatt értünk fel. Az időjárás kegyes volt végig - szikrázó szeptember végi napok. 100% os túra!
Szentendre
5.0
Köszönöm, hogy Veletek lehettem ismét. Felejthetetlen élmény volt.
Színes programok, profi túra vezetőkkel. Várom a következő túrát. (lehet, hogy Ti nem,- de el kell hogy viseljetek).
További sok sikert a munkátokban és nem utolsó sorban a magánéletben.
Hajrá utazom.com

Zsira
4.6
Szuper via ferrata szuper vezetőkkel! Köszönjük!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!