Via ferrata: Rax-Alpok kezdőknek

2 napos via ferrata túra kezdőtől a haladóig

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Via ferrata: Rax-Alpok kétnapos túránkon a Rax izgalmas, biztosított útvonalait fogjuk bejárni. Fantasztikus környezetben, különböző nehézségű klettersteig utakon másszuk meg a Großes Höllental falait és a környék legszebb, legizgalmasabb útvonalát, a Haid-Steiget. A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Szodorai Regina
Másfél évtizede aktív kalandtúrázó és világjáró, sok-sok országgal a háta mögött.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

A túrák nehézsége: Az általunk bejárt túrák könnyűnek számítanak a via ferráták világában. A mászóutak sokszor kitett (mélység feletti) sziklákon és párkányokon vezetnek, ezért szükséges a szédülés,- és tériszonymentesség!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot.

Kezdő via ferrata, fokozatosan emelkedő nehézségű utak: első nap B - C nehézségű, második nap C - D szakaszok. A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható. További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, egy éjszaka szállást menedékházban, a túravezetést, és a szükséges via ferrata felszerelések díját.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
12 - 16 fő

Szállás

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson töltjük az éjszakát, ahol közös priccsen, egymás mellé helyezett matracon vagy emeletes ágyon fekszünk. A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Vékony hálózsák vagy lepedő szükséges.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

Élménybeszámolók

» A via ferrata szettek összehasonlítása - Kovács Attila, 2012. október. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Kaiserbrunn 560 méter, AV steig, Ottahaus 1644 méter

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00 órakor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban indulás 05.15-kor.
Néhány órás utazással érkezünk meg az ausztriai Hirschwang kis településnél lévő parkolóba, ahonnan kétnapos túrára indulunk. Így olyan hátizsákkal készüljetek, amibe az alaptisztálkodáson kívül, egy könnyű hálózsák vagy lepedő is elfér, az esőkabát, esőnadrág, élelem, ivóvíz és váltóruha mellett. Ezeken kívül a ferráta „kellékeket” is mindenkinek magának kell vinnie. Kaptatós sétával érjük el a Bärenloch ferrata beszállásához, ahol már 2-300 méteres sziklafalak fogadnak bennünket. Itt megtartjuk az oktatást felvesszük felszerelésünket és izgalmas kitett párkányokon indulunk meredeken fölfelé. A közel 1100 méteres szintemelkedés során drótkötéllel biztosított szakaszok, illetve meredek hegyi ösvények váltogatják egymást. A kora délutáni órákban érkezünk a Rax-platón álló Höllental ausicht kilátóba ahonnan csodálatos a látvány a környező hegyekre és az alant elterülő völgyekre. Innen rövid sétával érjük el szállásunkat ahol vacsoránk elfogyasztása után csodálatos naplementében gyönyörködhetünk a ház ebédlőjéből!
szint: fel 1100 méter, menetidő 5,5 - 6 óra.

2. nap: Ottohaus 1644 méter, See Hütte 1648 méter, Hans von Haidsteig, Preiner Wand (1783 méter), Preiner hágó parkoló (1070 méter), Budapest

Reggeli után útra kelünk és a See hütte érintésével kb. másfél órás sétával érkezünk a Rax-tömb egyik gerince a Preiner Wand sziklafalai alá, a környék legszebb és legizgalmasabb ferrátájához a Haid-Steig beszállásához. Ez az út 450 méteres szint megmászásával érkezik a Preiner Wand 1783 méter magas csúcsára. A ’D’ nehézségű izgalmas kitett ferráta végig nagyon jól biztosítva van. A csúcsról lefelé megpihenünk a Seehütte menedékházban, majd egy szép erdei ösvényen ereszkedünk tovább a Preiner-hágóban várakozó autóbuszunkhoz, ahol csatlakozunk a gyalogtúrás csoporthoz és együtt indulunk haza. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
szint: fel 450 méter, le: 700 méter, menetidő 6-6,5 óra

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, egy éjszaka szállást menedékházban, a túravezetést, és a szükséges via ferrata felszerelések díját.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felső ruházat; túra nadrág; sapka/kalap a nap ellen; fejlámpa; napvédő krém, könnyű hálózsák, valamint egy kb. 25-30 literes hátizsák, amibe a via ferráta felszerelésed is belefér!

Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során, bakancsra van szükség! Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt! A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferráták paradicsoma, de Ausztriában is népszerű. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. Mivel alapfokú hegymászó technikai tudást igényel végigjárásuk, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Második napi mászásunkra nem visszük a teljes felszerelést csak a legszükségesebb dolgok kerülnek a zsákba, ezt visszatéréskor magunkhoz vesszük újra.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

A túra önellátó, de a menedékházban lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A túrák során egy 30-35 literes hátizsák lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet és a vékony hálózsákot tudod pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező! A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.1
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest, IV. kerület
4.6
Az első napra nagyon rányomta bélyegét a kedvezőtlen időjárás. Halál volt konkrétan a vízesésben mászni, s után teljesen átnedvesedve és fagyva várakozni a steigen. A második nap viszont kárpótolt minket! Személy szerint a térdfájdalmam miatt a lefelé menetek nagyon megerőltetőek voltak - de ez egyéni szoc.problem. Maga a ferrátázás nagyon nagyon tetszett!
Budapest, XX. kerület
4.8
Döbbenetes volt számomra, hogy micsoda képességeket tudtok kihozni az emberből! Bár gyakorlat hiányában sokszor fáradtam el, hihetetlenül felemelő érzés még napokkal a túra után is, hogy végig tudtuk csinálni. A társaság, a túravezetők és a buszsofőr is fantasztikus volt! Nagyon köszönöm nektek ezt a csodálatos élményt!
Szeged
4.4
Elégedett vagyok az úttal.Màskor is megyek.
Budapest, III. kerület
4.6
Köszönöm a túravezetők türelmét, odafigyelését, gondoskodását!
Budapest, VIII. kerület
4.8
A zord időjárás ellenére is nagyon szép emlék marad a szuper programok és jó társaság miatt!
Budapest, XVII. kerület
5.0
Már nem az első túrám az utazom.com - mal és ismét nem kellet csalódnom semmiben. Az út a szervezés a túra vezetők minden nagyon rendben volt! Remélem lesz még lehetőségem több túrátokon is részt venni mert nagyon jól éreztem magam az egész hétvégén. Köszönöm
Budapest, IV. kerület
4.8
Jó ösvények, jó steig-ek. A túravezetők alapos helyismerettel rendelkeznek, nagyon jó helyekre viszik a csapatot. Az időjárás pedig maga dönt arról hogy milyen lesz. A túristaház jó volt, bár kissé nomád. Ez nem is zavart bennünket, csak a hálótársak horkolása. Piroska Peti csapatában másztunk. Peti mászómúltjából eredő nagy tapasztalatával segített bennünket, így rengeteget tudtunk tanulni. Biztos vagyok benne hogy Matyival és Ákossal is jó mászni! A túravezetők minden körülmények között vidámak, szolgálatkészek voltak, ugyanakkor minden pillanatban tudatában voltak a felelősségüknek. Minden helyzetben biztonságban érezheti magát a túrázó aki velük tart!
Budapest, IV. kerület
4.6
A via ferreta nagyon jól sikerült. Köszi szépen!!!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!