Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Egynapos via ferrata túra az Alpokban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Izgalmas egy napos via ferrata túra haladóknak a Rax-Alpok egyik legszebb "vasalt" útján. Ha már ferrátáztál, és szeretnéd kipróbálni magad egy látványos és nehéz útvonalon, de nem szeretnél több napot utazni ezért, akkor itt a helyed! A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.
“Perfect day_Fantasztikus nap_(egy kis esővel:))_fantasztikus társasággal _humorral_jókedvvel. Ez a kirándulás is bekerül a .....lélekalbumomba.”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Nehézség:

A Haid Steig "D" nehézségű, gyakorlott ferratázóknak ajánlott!
A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható.

További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések díját. Saját felszerelés használata nem csökkenti a részvételi díjjat!

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
10-15 fő (5 fő - 1 vez)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Prein, Hans von Haid Steig „D” nehézség, Prein hágó, Budapest

Találkozás 05.00 órakkor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor.
A  via ferrata felszerelések kiosztása után 1,5 órás túrával (400 m. szint) jutunk a Rax tömb egyik gerince, a Preiner Wand sziklafalai alá a környék legszebb és legizgalmasabb ferratajához, a Hans von Haid Steig beszállásához. A fal alatt felvesszük felszerelésünket és útnak indulunk a Preiner Wand 1783 méteres csúcsára. A „D” nehézségű izgalmas kitett ferráta igazi kihívás a kalandra vágyóknak. Felérve a csúcskeresztnél fantasztikus panoráma fogad minket, láthatjuk a Heukuppe 2007 méter magas csúcsát, és a völgyben meghúzódó kis alpesi falvakat is. A csúcsról leereszkedve megpihenünk a Seehütte menedékházban, és innen egy túraösvényen térünk vissza a Prein hágóban (1070 méter) várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre este 22-23 órára érkezünk vissza.
Szint: 950 méter fel/le, menetidő: 5,5 – 6 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések díját. Saját felszerelés használata nem csökkenti a részvételi díjjat!

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túra öltözet, valamint egy  kb. 30 - 35 literes hátizsákot, amibe a via ferrata felszerelésed is belefér a napi felszerelések mellé.
Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt! A via ferráta felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.
A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
A lefelé ránk váró nagy szintkülönbség miatt jó jön egy túrabot! 

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Ausztriában  is egyre népszerűbbek. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

A túrák nehézsége: Az általunk bejárt túra nehéznek számítanak a via ferraták világában. Mivel a mászóut sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezet, csak azok számára teljesíthető, akik már jártak ilyen túrán, nem szédülnek, nincs tériszonyuk!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás) könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális ut nehézségét a napi programnál találod.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelés (via ferrata szett)  használata kötelező. A felszerelést irodánk biztosítja minden résztvevő részére. Saját felszerelés, saját felelősségre használható a túravezető előzetes ellenőrzése mellett!  A felszerelések helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Vízvételi lehetőség nincs menet közben, így minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal. Az útbaeső menedékházban tudsz ételt italt vásárolni.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során egy kisebb , kb. 30 - 35 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a felszerelésed, személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
47 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
Szentendre
5.0
<szöveg nélkül>
Mád
4.8
Sajnos az időjárás keresztbehúzta a programot,
De a beszállóig megtett út során, a látottak alapján
nem kérdés hogy visszamegyek. Ezt a helyet meg kell
mászni. Ami tetszett, hogy a túravezetők felelősségteljes
döntést hoztak, hogy zord időjárásban nem indultunk el,
úgy hogy a beszállónál lévő másik magyar csapat
simán elindult. Visszafordulás után kb fél óra elteltével dörgés
villámlás esô. Szóval köszönöm, hogy épségben leértünk
a hegyről.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam,nagyon szép az útnonal.Nagy élmény volt számomra.Örülök hogy részt vehettem rajta.
Halásztelek
5.0
A társaság szuper volt, a túravezetők fantasztikusak, a ferrata látványos és izgalmas. Egyszóval tökéletes volt minden. Amit külön kiemelnék mint pozitívum, hogy kb 5 emberre jutott egy túravezető, így ő maximálisan tudott mindenkire figyelni mászás közben. Biztos megyek veletek máskor is.
Valkó
5.0
Perfect day_Fantasztikus nap_(egy kis esővel:))_fantasztikus társasággal _humorral_jókedvvel. Ez a kirándulás is bekerül a .....lélekalbumomba.
Dunaharaszti
5.0
Köszönjük ismét ezt a gyönyörű túrát és az izgalmas mászást! Csodaszép helyen jártunk!! Évek óta részt veszünk az utazom.com kalandtúráin, a túravezetők felkészültek és nagyon figyelmesek! Szívből ajánljuk ezt az utat is! Gyönyörű útvonalon vezet a Haid Steig, a csúcson pedig lenyűgöző panoráma várja a megfáradt mászót. Szuper csapatunk volt, köszönjük Csongi a profi vezetést! Találkozunk legközelebb!
Budapest, III. kerület
5.0
Kiváló és nagy tapasztalattal rendelkező túravezetők. A hirtelen megváltozott időjárás sem okozott riadalmat. Biztonságosan vezettek minket végig a csúszós, nyálkás sziklafalon. Izgalmas kihívás volt.
Győr
4.8
Nagyon super .Csak ajalani tudom !
Kazincbarcika
4.5
Köszönjük a programot nagyon jól éreztük magunkat. Már tervezzük is a következő Ferrátánkat :)
Kecskemet
5.0
Szeretek Veletek utazni!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Első Via ferratank volt, nagyon jól éreztük magunkat, a túravezetőnk végig nagyon figyelt ránk, mindent részletesen elmagyarázott, emellett nagyon szórakoztató volt, úgyhogy nagyon élveztük. :) A táj is hihetetlenül szép volt, ráadásul a legjobb időjárást fogtuk ki. Egy szó mint száz: tuti megyünk még! :)
Budapest, XX. kerület
5.0
Változatos, érdekes, vagány, számomra megfelelő nehézségi szintű túra
Budapest, VII. kerület
5.0
Nagyon jó volt a túra. Jó fejek voltak a túravezetők. Ami külön nagyon jól esett: Az nap volt a születésnapom, hazafelé a buszon pedig a túravezetők felköszöntöttek. Zseniális csapat, szuper túra. Csak így tovább! Mátyás :)
Pomáz
5.0
Mindenkinek csak ajánlani tudom, fantasztikus táj, jó via ferrata! Ha nincs barát/barátnő aki menjen veled, akkor is bátran vágj bele.. biztos h lesz a buszon még legalább 1 egyedül érkezett mint te :) Köszönöm mind a 4 túravezetőnek a napot, főleg Regi-nek aki a mi kiscsoportunkat gardírozta :) az utazom.com-nak a figyelmes útvégén átadott meglepi ajándékot ;)
Budapest, XI. kerület
4.8
Egynapos túra lévén szállás nem volt.
Összességében nagyon elégedett voltam mindennel, de számomra a túra könnyebb volt, mint amire számítottam, de tisztában vagyok azzal, hogy ennyi ember igényeit és fizikai erőnlétét nehéz összeegyeztetni.
Jó volt, hogy nem rohantunk, volt időnk megállni néha, fotózni, körbenézni, élvezni a túrát.
A túravezetők tapasztalata, tudása lenyűgöző volt, a jókedv és a humor pedig csak hab volt a tortán. :)
Budapest, XIV. kerület
4.8
Profi, rutinos csapat. Komolyan veszik a szórakozást :)
Budapest, XI. kerület
5.0
Remek mászás volt egy gyönyörű részen. A túravezetők nagyon felkészültek és segítőkészek voltak, kiváló hangulat uralkodott végig a túrán. Csak ajánlani tudom.
Budapest
5.0
Minden a megszokott színvonalon. :-) Köszönöm!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Minden nagyon klassz volt, még az idő is! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!