Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Egynapos via ferrata túra az Alpokban

Izgalmas egy napos via ferrata túra haladóknak a Rax-Alpok egyik legszebb "vasalt" útján. Ha már ferrátáztál, és szeretnéd kipróbálni magad egy látványos és nehéz útvonalon, de nem szeretnél több napot utazni ezért, akkor itt a helyed! A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések bérleti díját.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
12-15 fő

Nehézség:

A Haid Steig "D" nehézségű, gyakorlott ferratázóknak ajánlott!
A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható.

További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Prein, Hans von Haid Steig „D” nehézség, Prein hágó, Budapest

Találkozás 5.00 órakkor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.15-kor.
A  via ferrata felszerelések kiosztása után 1,5 órás sétával jutunk a Rax tömb egyik gerince, a Preiner Wand sziklafalai alá a környék legszebb és legizgalmassabb ferratajához, a Hans von Haid Steig beszállásához. Ez az út 450 méter szint megmászásával érkezik a Preiner Wand 1783 méteres csúcsára. A „D” nehézségű izgalmas kitett ferráta igazi kihívás a kalandra vágyóknak. Felérve a csúcskeresztnél fantasztikus panoráma fogad minket, láthatjuk a Heukuppe 2007 méter magas csúcsát, és a völgyben meghúzódó kis alpesi falvakat is. A csúcsról leereszkedve megpihenünk a Seehütte menedékházban, és innen egy túraösvényen térünk vissza a Prein hágóban (1070 méter) várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre este 22-23 órára érkezünk vissza.
Szint: 950 méter fel/le, menetidő: 5,5 – 6 óra.

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, és a via ferrata felszerelések bérleti díját.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túra öltözet, valamint egy  kb. 30 - 35 literes hátizsákot, amibe a via ferrata felszerelésed is belefér a napi felszerelések mellé.

Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt! A via ferráta felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! 

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Ausztriában  is egyre népszerűbbek. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. Mivel alapfokú hegymászó technikai tudást igényel végigjárásuk, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

A túrák nehézsége: Az általunk bejárt túra nehéznek számítanak a via ferraták világában. Mivel a mászóut sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezet, csak azok számára teljesíthető, akik már jártak ilyen túrán, nem szédülnek, nincs tériszonyuk!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás) könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális ut nehézségét a napi programnál találod.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelést kell használnunk. Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során. Vízvételi lehetőség nincs menet közben, így minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során egy kisebb , kb. 30 - 35 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a felszerelésed, személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
32 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig
Budapest, XI. kerület
4.8
Egynapos túra lévén szállás nem volt.
Összességében nagyon elégedett voltam mindennel, de számomra a túra könnyebb volt, mint amire számítottam, de tisztában vagyok azzal, hogy ennyi ember igényeit és fizikai erőnlétét nehéz összeegyeztetni.
Jó volt, hogy nem rohantunk, volt időnk megállni néha, fotózni, körbenézni, élvezni a túrát.
A túravezetők tapasztalata, tudása lenyűgöző volt, a jókedv és a humor pedig csak hab volt a tortán. :)
Budapest, XIV. kerület
4.8
Profi, rutinos csapat. Komolyan veszik a szórakozást :)
Budapest, XI. kerület
5.0
Remek mászás volt egy gyönyörű részen. A túravezetők nagyon felkészültek és segítőkészek voltak, kiváló hangulat uralkodott végig a túrán. Csak ajánlani tudom.
Budapest
5.0
Minden a megszokott színvonalon. :-) Köszönöm!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Minden nagyon klassz volt, még az idő is! :)
Fót
4.8
Remek idő, remek társaság, kedves, figyelmes túravezetők! Szuper élmény volt a mászás! Nagyon jól éreztem magam!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Köszönöm, egy élmény volt!
Budapest
5.0
A túravezetők, mint mindig, most is jók voltak, a program is kiváló.
Tejfehér semmiben eltűnő csúcsok, csúszós, vizes falak, izgalmas, de mégis teljesíthető mászás. :)
Budapest, XVI. kerület
4.8
Ismét sikerült az Irodának a szokásos nagyon jó élményt nyújtania.Maximális odafigyelés, mellett nagyon jó hangulatban, de mégis lazán kezelni az egész napot.
Az időjárás ilyenkor már igen kiszámíthatatlan lehet, de ezzel is hatalmas szerencsénk volt, a sűrű köd ugyan adott egy különleges érzést a dolognak, helyenként egy Holdsétára hasonlított a napunk.
Nagyon kellett ez a feltöltődés a hosszú tél előtt, izgatottan várjuk a jövő évi terveket is.
Budapest
4.8
Sziasztok!

Nagyon jól csináltátok, egyszerűen minden rendben volt. köszi!

Ez dolgot szeretnék javasolni, hogy többet beszéljetek közben időkről, az nekem jó lett volna: Hogy mennyi megyünk az első pihenőig busszal, ott mennyit fogunk pihenni, ..., mikorra fogunk odaérni, mennyit megyünk fel a hegyre, mennyit leszünk kb a falon, mennyi idő lesz visszasétálni, ..

Fót
5.0
Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a ködben gyakorlatilag a tájból nem lehetett semmit látni, cserében viszont a mászás szuper volt, számomra igazi sportteljesítmény. A túravezetők kedvesek, segítőkészek voltak, mint mindig. Tibornak külön köszönöm, hogy a maga visszafogott, kedves stílusában bíztatva segített át a nehezebb szakaszokon. Csongor most is nagyon klassz hűtőmágneseket készített! Ide még egyszer el kell majd jönnöm szép időben is, hogy lássam, mit rejtett a nagy köd.
Élmény volt Veletek túrázni! Köszönöm!
Budapest, XI. kerület
4.0
Jobban kedvelem az olcsóbb, saját szervezésű, baráti társasággal való ilyen jellegű utakat.
Pilisszentiván
5.0
Sziasztok,

Kulon szeretnem kiemelni, azon tul, hogy nagyon szep es latvanyos, elegge izgalmas is volt a tura, hogy:
- bar a tura kozepen, szerencsere a csucsra feleres utan lebetegedtem (laz, hasfajas, gyomorgorcs, stb), vegig nagyon komolyan tamogattak es segitokeszek voltak a turavezetok, meg a hazafele uton a teli buszon is el tudtam fekudni ket ulesen.
- szerencsere megint a kezdeti es idojarasjelentesben beigert rossz ido ellere jo idot csinaltak a turavezetok :)
- szuperek a hutomagnesek is
- lehetne tobb ilyen tatra 7 csucsa jellegu kisfuzetbe pecsetelos vidamsagot inditani, osszekapcsolva a tobbi turat is egy lancra, hasonlo via ferrata vagy egy napos turak x szintemelkedessel vagy bizonyos szint folott, vagy hasonlo temakhoz kapcsolodoan.

Remelem nem sok emner kapta el a betegseget tolem, mert en abban a tudatban indultam a turara, hogy nem vagyok beteg, sose szoktam elkapni a gyerekeimtol az ovis virust...

Udv es Koszi, Gyula
Budapest, II. kerület
5.0
Fantasztikus élmény volt, amit fokozott a túravezetők közvetlensége, hozzáállása, tudása. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára utaztunk Veletek. :-)
KÖSZÖNJÜÜÜÜÜK!!! :-)
Csató Zsolt és Polyák Timi
Budapest, XI. kerület
5.0
Minden csúcsszuper volt!!!:) Az idő is kegyeibe fogadott minket.Köszönöm az élményt!!
Budapest
4.8
Peti lehetne beszédesebb (e.g. nagyon tetszettek Ákosnak a folyamatos magyarázatai a ferráta csinjáról-binjáról amíg együtt haladtunk mindannyian). Persze lehet, hogy ez csak azért volt, mert ez egy haladó túra és a többiek amúgy nem nagyon tartottak volna igényt csevegésre.
Csonginak utólag is köszönöm, hogy a télen egyik hótalpas túrátokon felbiztatott, hogy jöjjek el.
Komló
5.0
Igen izgalmas Via Ferrata túrán vettem részt. Örülök, hogy megcsináltam. Ezzel újat nem mondok: a szervezés, a falon a biztonság a túra levezetése tökéletes volt. A túra végén mindíg izgalommal várom a meglepetés ajándékot, ami most nagyon tetszett.
Budapest
4.8
Imádtam! Klassz csapat, felkészült túravezetők, eszményi táj és egy csipetnyi izgalom. Mi kell még? :) Remélem a családias hangulat megmarad a jövőben is.
5.0
Az értékelés már megtörtént, inkább egy gondolat a jövőre nézve. Ha ilyen színvonalúak maradnak a túrák akkor nem lesz ok panaszra. A túravezetőkről akikkel eddig utaztam csak jót tudok mondani. Köszönöm nekik kiváló hozzáállást.
4.8
Egyetlen egy probléma volt csak, az időjárás, de azt sajnos nem tudjátok még befolyásolni.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!