Via ferrata a Garda-tó környékén

4 napos via ferrata túra

Szikrázó napsütés, hegyek, via ferráta, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello. A Garda-tavi via ferráta utunkon ezek várnak rád, ha velünk tartasz! A via ferráta útvonalak technikailag nem túl nehezek, de sokszor hosszúak, a Garda-tó panorámájával a talpunk alatt azonban életre szóló élményt nyújtanak. A via ferráta szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

-6%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)
- kényelmes mobilházas elhelyezés,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- kényelmes, szervezett buszos utazás

Ez a programunk párhuzamosan halad a Garda-tó gyalogtúra csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas és az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
8 - 15 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra. B/C nehézségű utakkal.
A via ferrata nehézségi fokozatokat itt találod: https://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok

Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Orbán Ferenc
Feri munkájában is a mozgást választotta, testnevelő tanár. Barangolt már sivatagban, függeszkedett sziklák között, horgászott a Sark-körön túl.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Élménybeszámolók

» Garda-tó - Hudanik Zsolt, 2012. április. 15
» Limone sul Garda - Négyesi Miklós, 2012. október. 20
» Mi a via ferrata? - Négyesi Miklós, 2012. július. 24
» Via ferrata túra nehézségi fokozatok - Négyesi Miklós, 2011. április. 25
» Arco, a középkori extrém város - Négyesi Miklós, 2012. március. 14

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2017. július. 05
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Garda-tó

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a délutáni órákban érkezünk Arcoba. Itt felderíthetjük a városkát, válogathatunk a túraboltok kínálatából, vacsorázhatunk valamelyik hangulatos kis éttermében. Városnézésünk után rövid utazással érkezünk meg szállásunkra.   
 

2. nap: Biacesa, Via Ferrata Susatti/Foletti (B), Cima Capi (909 méter), Biacesa,

Első túranapunkon egy nem túl nehéz és megterhelő ferrátára indulunk, mégpedig a Garda-tó fölé emelkedő 909 méteres Cima Capi csúcsára. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos kis faluja. A településen több forrás is található, itt érdemes kulacsainkat feltölteni, mert a víz hideg és finom . Jó másfél órás túrával érjük el a via ferráta beszállását. A hegyoldalba vájt ösvény egyik fénypontja egy régi katonai kilátópont, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Onnan negyedóra múlva elérjük az első biztosított szakaszt, itt felvesszük a beülőket és sisakokat, majd elindulunk fölfelé. Egy rövid gyaloglós rész után hamarosan elérjük a fő sziklafalat és innentől kezdve már nem lesz más, csak mászás. Alattunk végig a Garda-tó szikrázó víztükre látszódik. A Cima Capi csúcsáról kezdetben I. világháborús lövészárkokon, majd egy rövid klettersteigen, a Folettin ereszkedünk le (amiben persze lesz egy kis felfelé mászás is) az Arcioni bivakházig. Itt megpihenünk, levesszük via ferrata felszerelést és egy kis hegyi kápolnát elhagyva kényelmes gyalogösvényen visszatúrázunk a buszunkhoz. A délután hátralévő részét Riva de Garda városában töltjük.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra

3. nap: Ferrata Che guevara (B/C), Monte Casale (1632 méter),

Ezen a napon egy technikailag könnyebb, klasszikus ferrata útvonalra megyünk, ismét pazar látvánnyal, a Santa Massenza tavaira. Szállásunkról kb. fél órás túrázással (100 m szint) érünk a beszállási pontra. A ferráta könnyű ámde látványos mászásokkal, kitett párkányokkal gyönyörködteti a vállalkozó kedvűeket, fantasztikus panorámával kísérve.  A mászóutunkat több helyen meredek gyalogösvények szakítják meg. Útvonalunk hosszú (1200 méter mászószint) igazi kihívás a biztosított utak szerelmeseinek. Több pihenőt tartva érjük el a gerinc tetejét ahol megérdemelt pihenőnket tarthatjuk a hamisítatlan alpesi környezetben. Miután kifújtuk magunkat elkezdjük meredek  erdei ösvényen a 2-2,5 óráig tartó hosszú ereszkedést. Erre a napra a javasoljuk, hogy az ereszkedéshez hozzatok magatokkal túrabotot.
Figyelem: ezen a napon a ferratasoknak nem lesz lehetőségük a bevásárlásra, ezért úgy készüljetek, hogy másnapra is legyen elég élelmetek"
Szint összesen:  fel 1200 méter, le 990 méter; menetidő: 8-9 óra.

4. nap: Garda-tó, szurdok túra, Budapest

Korai reggelink után összepakolunk szállásunkon és búcsú túrára indulunk a vadregényes Rio Sallagoni szurdokba. Túránk a patak felett kanyargó szűk sziklafalakon vezet, megfűszerezve izgalmas kis függőhidakkal, buja növényzettel. Utunk a drénai vár mellett vezet el. Nagyszerű búcsú ez a Garda tó kalandos ferrata útvonalaitól. Túránk végeztével buszra pattanunk és elindulunk hazafelé, Budapestre a késő este, 23-24 óra környékén érkezünk.
szint: 180 méter, menetidő: 2 óra

Képek szállásunkról
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas és az útlemondási biztosítást..

Kötelező költségek: 

Nincs kötelező költség.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap a nap ellen; elemlámpa; napvédő krém; fürdőruha (közel a Garda-tó).

Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok és a Garda-tó környéke a via ferráták paradicsoma, mivel alapfokú hegymászó technikai tudást igényel végigjárásuk, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

A túrák nehézsége: A mászóutak sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezetnek, csak azok számára teljesíthetők, akik nem szédülnek, nincs tériszonyuk! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális utak nehézségét a napi programoknál találod.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Ágynemű, törölköző biztosított.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas elhelyezés csak szállodai szobában lehetséges, ennek felára: 26.000 Ft/fő/3éj
Kétágyas szállodai szoba felár: 16.500 Ft/fő/3 éj.

Étkezés: 
Önnelátás. Vacsorázni a helyi vagy a környékbeli kis éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség korlátozott. Felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Szállásunkon, környékén nincs vásárlási lehetőség! hozz magaddal némi pékárut is! Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.
Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrákra egy kissebb, kb.25-30 literes hátizsák szükséges, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét. Az autóbuszra nincs lehetőség bepakolni: kartonos ásványvizet, sört, üdítőt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Békéscsaba
4.4
Bár az időjárás átszervezte a programot, ennek ellenére jól éreztük magunkat. Köszönjük a túravezetőknek ezt a szép kirándulást!
Szentendre
4.6
Szuper túravezetők, akik gondoskodtak rólam és teljes mértékben kikapcsolódtam.
Regi, Ákos, Magdi, CinóBá, Erik...... szóval MINDENKI, aki nagyon sok energiát, türelmet, szakmai tudást fektetett ebbe a négy napba.
Várom a hótalpas túrát.
Budapest, XXI. kerület
4.4
Örülök, hogy ismét az Utazom. com irodával utaztam! Az időjárás sajnos nem kedvezett az via ferrata csapatának, de ennek ellenére fantasztikus programot találtak ki a Túravazatők!! Nem unatkoztunk, tartalmasan töltöttük ki az időt.
Csak köszönni tudom Ákosnak és Csapatának !!!
Győrújbarát
5.0
Az előző túrákhoz hasonlóan most is profi szervezésben és maximális figyelmességben volt részünk a szervezők, túravezetők által. Szuper volt, köszönjük!
Budapest, IV. kerület
4.8
Hatalmas, életreszóló élmény, a ferrata pedig teljesen "megfertőzött", már nézem is a következő utakat!
Békésszentandrás
4.6
nagyon jó volt az út! :)
Nagymaros
4.8
Profi szervezés, kiváló terep! Kalandvágyóknak erősen ajánlott :-) Nagyon jó volt, máskor is szívesen mennénk. Köszönjük, hogy vigyáztatok ránk!
Nagymaros
4.8
Nevettem, amikor az egyik régebbi kommentnél olvastam, hogy még a jó időt is elintézték. És tényleg megcsinálták :) !
Kíváló vezetés volt, maximális biztonsággal!
Pécs
5.0
Kivàlò volt minden tekintetben.
Köszönöm minden tùra vezetőknek!
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Örülök, hogy a változatos időjárás ellenére is sikerült minden tervezett progarmot teljesíteni. Tetszett a részletes tájékoztatás és oktatás.
Nagyon szép helyeket ismerhettem meg.
Budapest, XII. kerület
4.8
Nagyon élveztem a via ferratat, jól felépített program volt, mindennap más miatt volt izgalmas, és újszerű! Köszönöm a remek szervezést! :)
Budapest, X. kerület
5.0
Meg a szep időt is elintéztétek :)

Köszönöm Matyi a figyelmességed !
Budapest, XIV. kerület
4.4
Csodálatos táj, remek túravezetés. Az utolsó napon jó lett volna még egy kicsit mászni.
Solymár
5.0
Csak ismételni tudom magam, megint 5 csillagos volt ez a hétvége, ahogy ez lenni szokott Utazom.coméknál:-)))
És még a szuper időjárást is elintézték valahogy!!
Remekül éreztem magam, köszönöm a túravezetőknek!!
Budapest
5.0
Nagyon jó hangulatban telt az egész út. A Garda-tó fentről a sziklákról lélegzetelállító, nagy élmény volt a mászás. Külön köszönet Ákosnak a fényképekért, ezt nagyon –nagyon értékeltem!!! Köszönöm az odafigyelést és segítséget a túravezetőknek és a túratársaknak is. Fantasztikus volt a csapat!!! Bár a bokám miatt kihagytam a második napi túrát, este kárpótolt az ágyba szervírozott vacsora amiért hálás vagyok a férjemnek és a szálloda alkalmazottainak :-) Amint tudom, újrakezdem az edzést és készülünk a következő via ferrátára, természetesen ismét Veletek!!!
Budapest, III. kerület
5.0
Kellemes, fokozatosan nehezedő ferrata, felkészült túravezetők, kényelmes, tiszta szállás.
Páty
5.0
Minden szuper volt, mint mindig :-)
Albertirsa
4.8
Köszönöm nagyon jól éreztem magam a túravezetők maximálisan segítőkészek voltak, sajnálom hogy nem tudtam a ferrátást részt teljesíteni , majd legközelebb :D
Budapest, III. kerület
4.4
Mesés volt! Túrák, időjárás, környezet.
Az előzetes és útközbeni infóból persze sosem lehet elég, mohó vagyok.
Nagyon jó volt a hazafelé napon a veronai városnézés is, meg a többi útközben (Limone, Arco, Riva del Garda). Hiába túraparadicsom, ha ilyen gazdag kulturájú helyen jár az ember, ezek is hozzátartoznak a képhez, kár lenne kihagyni.
Piliszentiván
4.8
Az egész egy óriási élmény volt, időjárással is szuper szerencsénk volt, társaság is szimpatikus volt :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!