Via ferrata a Garda-tó környékén

5 napos via ferrata túra

Szikrázó napsütés, hegyek, via ferráta, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello. A Garda-tavi via ferráta utunkon ezek várnak rád, ha velünk tartasz! A via ferráta útvonalak technikailag nem túl nehezek, de sokszor hosszúak, a Garda-tó panorámájával a talpunk alatt azonban életre szóló élményt nyújtanak.
“Csodálatos helyeken jártunk, életem egyik legjobb döntése volt ez a túra. Nagyon jó szervezés és szuper túravezetők! Lesz folytatás! ”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra. B/C nehézségű utakkal.
A via ferrata nehézségi fokozatokat itt találod: https://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok

Miért minket válassz?
- kényelmes szervezett buszos utazás,
- kényelmes mobilházas elhelyezés,
- via ferrata felszerelés az árban,
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb!
- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)

Ez a programunk párhuzamosan halad a Garda-tó gyalogtúra csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a via ferrata felszerelést, a magyar nyelvű vezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
10 - 15 fő

Szállás

4 fős, 2 hálószobás, egy fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban, ágyneművel törölközővel.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas reggelis elhelyezés szállodai szobában: felár: 27.000 fő/4 éj
Kétágyas reggelis szállodai elhelyezés felár: 14.000 fő/4 éj

Élménybeszámolók

» Garda-tó - , 2012. április. 15
» Limone sul Garda - , 2012. október. 20
» Arco, a középkori extrém város - , 2012. március. 14

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Garda-tó

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a délutáni órákban érkezünk Arcoba. Itt felderíthetjük a városkát, válogathatunk a túraboltok kínálatából, vacsorázhatunk valamelyik hangulatos kis éttermében. Városnézésünk után rövid utazással érkezünk meg szállásunkra.   
 

2. nap: Biacesa, Via Ferrata Susatti/Foletti (B), Cima Capi (909 méter), Biacesa,

Első túranapunkon egy nem túl nehéz és megterhelő ferrátára indulunk, mégpedig a Garda-tó fölé emelkedő 909 méteres Cima Capi csúcsára. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos kis faluja. A településen több forrás is található, itt érdemes kulacsainkat feltölteni, mert a víz hideg és finom . Jó másfél órás túrával érjük el a via ferráta beszállását. A hegyoldalba vájt ösvény egyik fénypontja egy régi katonai kilátópont, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Onnan negyedóra múlva elérjük az első biztosított szakaszt, itt felvesszük a beülőket és sisakokat, majd elindulunk fölfelé. Egy rövid gyaloglós rész után hamarosan elérjük a fő sziklafalat és innentől kezdve már nem lesz más, csak mászás. Alattunk végig a Garda-tó szikrázó víztükre látszódik. A Cima Capi csúcsáról kezdetben I. világháborús lövészárkokon, majd egy rövid klettersteigen, a Folettin ereszkedünk le (amiben persze lesz egy kis felfelé mászás is) az Arcioni bivakházig. Itt megpihenünk, levesszük via ferrata felszerelést és egy kis hegyi kápolnát elhagyva kényelmes gyalogösvényen visszatúrázunk a buszunkhoz. A délután hátralévő részét Riva de Garda városában töltjük, itt lehetőség van vacsorázni, sétálgatni, felderíteni a város szépségeit. Aki szeretne megmártózhat a tó hűűűs vízében. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra

3. nap: Ferrata Che guevara (B/C), Monte Casale (1632 méter),

Ezen a napon egy technikailag könnyebb, klasszikus ferrata útvonalra megyünk, ismét pazar látvánnyal, a Santa Massenza tavaira. Szállásunkról kb. fél órás túrázással (100 m szint) érünk a beszállási pontra. A ferráta könnyű ámde látványos mászásokkal, kitett párkányokkal gyönyörködteti a vállalkozó kedvűeket, fantasztikus panorámával kísérve.  A mászóutunkat több helyen meredek gyalogösvények szakítják meg. Útvonalunk hosszú (1200 méter mászószint) igazi kihívás a biztosított utak szerelmeseinek. Több pihenőt tartva érjük el a gerinc tetejét ahol megérdemelt pihenőnket tarthatjuk a hamisítatlan alpesi környezetben. Miután kifújtuk magunkat elkezdjük meredek  erdei ösvényen a 2-2,5 óráig tartó hosszú ereszkedést. Erre a napra a javasoljuk, hogy az ereszkedéshez hozzatok magatokkal túrabotot.
Figyelem: ezen a napon a ferratasoknak nem lesz lehetőségük a bevásárlásra, ezért úgy készüljetek, hogy másnapra is legyen elég élelmetek"
Szint összesen:  fel 1350 méter, le 990 méter; menetidő: 10-11 óra.

4.nap: M.Albano, Malcesine,

Mai napunkon egy közeli via ferrata utat látogatunk meg. A Monte Albano vasalt utja egy igazi kalandpálya a kihívást kedvelőknek. Izgalmas kitett részekkel, párkányokkal, látványos részekkel várja a vállakozókat!
Délutáni programként meglátogatjuk Malcesine kisvárosát. Barangolhatunk az ódon hangulatu szűk utcácskákban, beülhetünk hangulatos éttermeiben, meglátogathatjuk látványosságait.
Szint: 520 méter, menetidő: 3,5-4 óra

5. nap: Sallagoni szurdok túra, Budapest

Korai reggelink után összepakolunk szállásunkon és búcsú túrára indulunk a vadregényes Rio Sallagoni szurdokba. Túránk a patak felett kanyargó szűk sziklafalakon vezet, megfűszerezve izgalmas kis függőhidakkal, buja növényzettel. Utunk a drénai vár mellett vezet el. Nagyszerű búcsú ez a Garda tó kalandos ferrata útvonalaitól. Túránk végeztével buszra pattanunk és elindulunk hazafelé, Budapestre a késő este, 23-24 óra környékén érkezünk.
szint: 180 méter, menetidő: 2 óra

Képek szállásunkról:
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a via ferrata felszerelést, a magyar nyelvű vezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas és az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túra bakancs; esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen; fejlámpa, napvédő krém; fürdőruha (közel a Garda-tó).

Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

 A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja, saját felszerelés saját felelősségre használható, ez a részvételi díjjat nem befolyásolja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok és a Garda-tó környéke a via ferráták paradicsoma, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
A túrák nehézsége: A mászóutak sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezetnek, csak azok számára teljesíthetők, akik nem szédülnek, nincs tériszonyuk! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális utak nehézségét a napi programoknál találod.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében illetve a leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Önnelátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, vásárlási lehetőség naponta lehetséges. Felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Vásárolni a városlátogatások alkalmával tudsz. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrákra egy kissebb, kb.25-30 literes hátizsák szükséges, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét. Az autóbuszra nincs lehetőség bepakolni: kartonos ásványvizet, sört, üdítőt.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
45 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest
4.8
Csodálatos helyeken jártunk, életem egyik legjobb döntése volt ez a túra. Nagyon jó szervezés és szuper túravezetők! Lesz folytatás!
Székesfehérvár
4.6
Minden remekül sikerült. Jól szervezett út volt, sok érdekes és izgalmas ferrátával. A panoráma pazar, akármerre néz vagy megy az ember. A kis társaság pedig nagyon egymásra hangolódott, mind a túrák, mind az azt követő beszélgetések során.
Csak ajánlani tudom!
Kecskemét
5.0
Nagyon kedves. segítőkész túravezetők, Szuper program, jó szervezés, gyönyörű környezet.
Szentdomonkos
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó programok voltak, gyönyörű volt a környezet, jó volt a szervezés. Hatalmas hegyek minden felé. Aki már kicsit unja a városnézést és a normál túrázáson túl változatosságot, kihívásokat keres megfelelő erőnlét és elszántság mellett nagyon javasolt a via-ferrátát itt is kipróbálni.
Celldömölk
5.0
Minden tökéletes volt! Csodás élménnyel lettem gazdagabb! :)
Budapest
5.0
Szuper szervezés, kiváló túravezetők, rengeteg élmény. Köszönöm. :)
Szeged
4.8
Szép volt.
Pomáz
5.0
Szuper túrák! Felkészült túravezetők ! Csodás helyek ! A szállás pont olyan jó volt, mint a leírásban szerepelt, és a képeken. Szuper túrázók, jó csapat jött össze !! Röviden szuper 4 nap volt !!! :D
Herceghalom
4.6
A Che Guevara keményebb volt mint gondoltam. 6 óra alatt értünk fel. Az időjárás kegyes volt végig - szikrázó szeptember végi napok. 100% os túra!
Szentendre
5.0
Köszönöm, hogy Veletek lehettem ismét. Felejthetetlen élmény volt.
Színes programok, profi túra vezetőkkel. Várom a következő túrát. (lehet, hogy Ti nem,- de el kell hogy viseljetek).
További sok sikert a munkátokban és nem utolsó sorban a magánéletben.
Hajrá utazom.com

Zsira
4.6
Szuper via ferrata szuper vezetőkkel! Köszönjük!
Pécs
5.0
Minden szempontból szuper volt. Felejthetetlen élmény egész életre!!
Budapest, VIII. kerület
4.6
Nagyon jó szervezés, gyönyörű helyre, mindenkinek ajánlani tudom!
Babót
4.8
Csodás helyeken jártunk, figyelmes, segítőkész túravezetők kiséretében.
Dunakeszi
4.2
A programok szuperek voltak, kezdő via ferratásként is végig lehetett csinálni. A csoportvezetők segítőkészek voltak és mindig odafigyeltek ránk.
Békéscsaba
4.4
Bár az időjárás átszervezte a programot, ennek ellenére jól éreztük magunkat. Köszönjük a túravezetőknek ezt a szép kirándulást!
Szentendre
4.6
Szuper túravezetők, akik gondoskodtak rólam és teljes mértékben kikapcsolódtam.
Regi, Ákos, Magdi, CinóBá, Erik...... szóval MINDENKI, aki nagyon sok energiát, türelmet, szakmai tudást fektetett ebbe a négy napba.
Várom a hótalpas túrát.
Budapest, XXI. kerület
4.4
Örülök, hogy ismét az Utazom. com irodával utaztam! Az időjárás sajnos nem kedvezett az via ferrata csapatának, de ennek ellenére fantasztikus programot találtak ki a Túravazatők!! Nem unatkoztunk, tartalmasan töltöttük ki az időt.
Csak köszönni tudom Ákosnak és Csapatának !!!
Győrújbarát
5.0
Az előző túrákhoz hasonlóan most is profi szervezésben és maximális figyelmességben volt részünk a szervezők, túravezetők által. Szuper volt, köszönjük!
Budapest, IV. kerület
4.8
Hatalmas, életreszóló élmény, a ferrata pedig teljesen "megfertőzött", már nézem is a következő utakat!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!